0

Εξαρχής, ο Παναθηναϊκός υποστήριζε ότι ο νέος πρόεδρος της Super League έπρεπε να εκλεγεί ομόφωνα, ώστε να έχει ευρεία υποστήριξη.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν οι ενέργειες των ανθρώπων του τριφυλλιού, οι οποίοι προσπάθησαν να άντι παρέλθουν από το δίλημμα Μηνάς Λυσάνδρου ή Μάκης Γκαγκάτσης και κατ’ επέκταση, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό και η διοίκηση του Παναθηναϊκού έπρεπε να καθορίσει τη στάση της. Διότι εκτός από την ψήφο σε έναν υποψήφιο, υπήρχε η δυνατότητα του λευκού, του “παρών” ή ακόμα και της αποχής από την ψηφοφορία. Επιλογές που σίγουρα απέχουν από το ιδανικό, αλλά εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις, είχε τη δυνατότητα να μην ταυτιστεί με την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος συζήτησε το ζήτημα με τους συνεργάτες του και κατέληξαν ότι αντί για λευκό ήταν προς το συμφέρον του τριφυλλιού να ταχθεί υπέρ του Μηνά Λυσάνδρου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρούν κατάλληλο τον Μάκη Γκαγκάτση, αλλά ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κρίθηκε προτιμότερος τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Συνεταιρισμός καλείται να αντιμετωπίσει κρίσιμες προκλήσεις και χρειάζεται έναν επικεφαλής ο οποίος θα έχει ενωτικό προφίλ και θα έχει αποφύγει τις συγκρούσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Σύμφωνα με “πράσινες” πηγές, ο Λυσάνδρου έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και ο Αλαφούζος έδωσε τη συγκατάθεση για τη στήριξη του στις εκλογές.

Όσο για τις κατηγορίες από την Τούμπα περί σύμπραξης του ΠΟΚ εναντίον του ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό δεν τις σχολιάζουν καν. Έτσι και αλλιώς, ο Αλαφούζος δεν συμμετέχει στα “παιχνίδια εξουσίας” στα όργανα του ποδοσφαίρου και δεν έχει επιρροή στη λήψη των αποφάσεων.

Οι κορυφαίες συνεργασίες στην Ευρωλίγκα είναι του Καλάθη με Τόμας και Γκιστ!

Previous article

Έκανε χαλάρωμα ο Γκιστ, τελευταία στιγμή η απόφαση για τον αν παίξει

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.