0

Όλα τα στοιχεία που αφορούν τον Βασίλη Γκαγκάτση προκειμένου να κρίνει αν συντρέχει κώλυμα στο πρόσωπό του, ζήτησε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ από την Super League. 

 

 

Μπορεί η πλειοψηφία των μελών της Super League να τον κάλυψε, πετώντας ουσιαστικά την μπάλα την εξέδρα, όμως η υπόθεση του διευθύνοντα συμβούλου της λίγκας, Βασίλη Γκαγκάτση δεν φαίνεται κλείνει εκεί.

Πόσω μάλλον, όταν το θέμα το «σήκωσε» πρόσφατα και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Θυμίζουμε πως ο Βασίλης Γκαγκάτσης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε πενταετή κάθειρξη για το περίφημο σκάνδαλο με την «Κάρτα Υγείας» της ΕΠΟ και ο αθλητικός νόμος προβλέπει ότι αν παραπεμφθείς για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή καταδικαστείς τελεσίδικα, εκπίπτεις των αξιωμάτων που κατέχεις.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ είχε παραπεμφθεί πριν την πρόσληψή του στην Super League, συνεπώς δεν θα έπρεπε ποτέ να του ανατεθεί το πόστο του διευθύνοντα συμβούλου. Όμως η λίγκα, ούτε τότε, αλλά ούτε και μετά την καταδικαστική απόφαση τον απέπεμψε, περιμένοντας προφανώς να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Η νέα εξέλιξη που υπάρχει είναι πως η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έχει παρέμβει για την υπόθεση αυτή και έχει ζητήσει από την διοργανώτρια αρχή συγκεκριμένα στοιχεία, όπως την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ Γκαγκάτση και λίγκας το 2016, καθώς και την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του συνεταιρισμού με την οποία διατηρήθηκε στο πόστο του.

Η Super League θα στείλει τα στοιχεία τις επόμενες ημέρες και ακολούθως το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπή Δεοντολογίας, αφού τα μελετήσει (μαζί φυσικά με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων) θα κάνει την εισήγησή του προς το δικαστικό τμήμα για το αν ο Βασίλης Γκαγκάτσης μπορεί να ασχολείται με το ποδόσφαιρο ή όχι.

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση έστειλε εκ νέου εξώδικα προς την Super League και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία πιέζει για την αποπομπή του άλλοτε συνεργάτη της (2010-12), τον οποίο και στήριζε σε όλο το διάστημα που εκείνος ήταν το Νο.1 στην ΕΠΟ (1997-2008)…

Πρόστιμο για τα λέιζερ στο ΟΑΚΑ

Previous article

Βασίλης Κωνσταντίνου: “Δεν είμαι τσάτσος κανενός”

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.