0

Ο νέος τρόπος διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος.

 

 

Τα πλέϊ οφς μοιάζουν μονόδρομος, εκτός κι αν θέλουμε να βρούμε κάποια ελληνική πατέντα και να μας κοροϊδεύουν ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη-πλέον μας κοροϊδεύουν μετά το ποδόσφαιρο και για το μπάσκετ, αφού όποιος δει λίγο τον ξένο Τύπο θα δει το μίνιμουμ τη λέξη «σκάνδαλο» για τις εξελίξεις στο άθλημα. Τέλος πάντων, να καταθέσω την άποψη μου, με βάση την εμπειρία μου και την γνώση του τι γίνεται στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα οποία έχουν πλέϊ οφς και που είναι 15. Άλλα 20 πρωταθλήματα διεξάγονται σε τρεις και τέσσερις γύρους, αλλά είναι με 10 και 12 ομάδες. Και μόλις 15 είναι τα πρωταθλήματα που γίνονται «κανονικά», σε δύο γύρους: τα πιο μεγάλα.

Στα δικά μου λοιπόν μάτια ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, από πλευράς συστήματος διεξαγωγής γιατί για να γίνει πραγματικά ενδιαφέρον το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζονται κι άλλα πράγματα, θα ήταν με πλέϊ οφς μετά τις 26 αγωνιστικές, αλλά τις ομάδες χωρισμένες σε τρία γκρουπ.

Στο γκρουπ Νο 1, οι έξι πρώτες ομάδες θα μάχονταν για τον τίτλο και τα άλλα τρία η, τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Με δέκα αγωνιστικές και συνεχίζοντας με τους βαθμούς που είχαν την 26η αγωνιστική.

Και στα άλλα δύο γκρουπ, των τεσσάρων ομάδων το καθένα, οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες θα μάχονταν για την αποφυγή του υποβιβασμού και τη δυνατότητα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα…

Στο γκρουπ Νο 2 θα είναι οι ομάδες που την 26η αγωνιστική τερμάτισαν στην 7η, 10η, 11η και 14η θέση.

Στο γκρουπ Νο 3 θα είναι οι ομάδες που την 26η αγωνιστική τερμάτισαν στην 8η, 9η, 12η και 13η θέση.

Θα γίνουν έξι αγωνιστικές (οι τέσσερις ομάδες κάθε γκρουπ μεταξύ τους) και στη συνέχεια θα παίξουν:

Ο πρώτος του γκρουπ 2 με τον δεύτερο του γκρουπ 3 κι ο πρώτος του γκρουπ 3 με τον δεύτερο του γκρουπ 2. Και μετά οι δύο νικητές μεταξύ τους. Κι ο τελικός νικητής με την ομάδα που θα τερματίσει πέμπτη από το γκρουπ Νο 1 (για την ανάδειξη του πρωταθλητή) για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Ο τρίτος του γκρουπ 2 με τον τέταρτο του γκρουπ 3 κι ο τρίτος του γκρουπ 3 με τον τέταρτο του γκρουπ 2. Οι δύο ηττημένοι πέφτουν κατηγορία (κι ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι της Β’ Εθνικής). Οι δύο νικητές παίζουν μεταξύ τους. Ο τελικός νικητής μένει στην Α΄ Εθνική και ο ηττημένος παίζει με την ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στη Β΄ Εθνική για μία θέση στην Α΄ Εθνική.
Με ένα τέτοιο πρωτάθλημα δεν θα υπάρξει αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα σε καμία στιγμή της σεζόν. Κι όλα τα παιχνίδια θα έχουν τη σημασία τους. Ακόμη και στο γκρουπ Νο 1 κανείς δεν θα θέλει να τερματίσει τελευταίος, γιατί θα χάσει θέση στην Ευρώπη.

Δεν μένει στον Παοκ ο Κάτσε

Previous article

Νίκη-προετοιμασία για την επιστροφή!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.