0

Η απόρριψη της προσφυγής του Ολυμπιακού έχει πολύ μεγαλύτερες συνέπειες από μια απλή δικαστική απόφαση. Γιατί ουσιαστικά «ακυρώθηκε» και η δεύτερη προσφυγή. Σε τι ελπίζουν πλέον οι ερυθρόλευκοι, μετά την ιστορική αυτοχειρία.

 

Ο Ολυμπιακός έπαιζε το… τελευταίο του χαρτί με τις προσφυγές του στο ΑΣΕΔ. Η πρώτη προσφυγή, ειδικά, που αφορούσε τον ορισμό των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής ήταν το «δυνατό χαρτί» των Πειραιωτών, όπως οι ίδιο θεωρούσαν.

Ωστόσο, η ΕΟΚ κατέθεσε στο ΑΣΕΑΔ έγγραφο με υπογραφή όλων των αρχιδιαιτητών, το οποίο κρίθηκε και ως το κεντρικό αποδεικτικό στοιχείο στο ΑΣΕΑΔ. Έτσι, η προσφυγή του Ολυμπιακού απορρίφθηκε και παράλληλα… ακύρωσε ουσιαστικά και τη δεύτερη προσφυγή.

Η δεύτερη προσφυγή θυμίζουμε πως αφορούσε την «παράνομη επικύρωση της βαθμολογίας» της regular season. Όμως, αφού η πρώτη προσφυγή απορρίφθηκε, τα δεδομένα δεν άλλαξαν και η βαθμολογία δικαίως συνεχίζει ως έχει.

Ως εκ τούτου, στο λιμάνι γνωρίζουν πως έχασαν μια υπόθεση για την οποία εξέφραζαν αισιοδοξία. Το… χαστούκι από το ΑΣΕΑΔ δείχνει και την αστοχία του Ολυμπιακού σε αυτό το θέμα, καθώς τα «ερυθρόλευκα» επιχειρήματα δεν είχαν νομική βάση. Όλα αυτά έμοιαζαν με το… χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Επομένως, μαζί με την απόρριψη της προσφυγής των Πειραιωτών, το ΑΣΕΑΔ επικύρωσε ουσιαστικά και τον υποβιβασμό τους στην Α2.

Πλέον, μόνο ένα σενάριο υπάρχει, που να μπορεί να κρατήσει τον Ολυμπιακό στην Basket League και αυτό περνάει από τη… βουλή. Είτε με τη σημερινή είτε με την επόμενη κυβέρνηση ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αναγνωρίσει το λάθος του, αν φυσικά θέλει να μείνει στην Α1, γιατί οι κινήσεις του δεν φανερώνουν κάτι τέτοιο και στη συνέχεια να περάσει ένας νόμος, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σε ισχύ.

Όπως είχαμε αναλύσει και σε παλαιότερα «Slam Dunk», θα πρέπει να ψηφιστεί με 14-0 στον ΕΣΑΚΕ η πρόταση για παραμονή του Ολυμπιακού, έπειτα να δώσει το «πράσινο φως» η ΕΟΚ και μετά να περάσει σχετική τροπολογία στη βουλή, που θα κρατήσει απαράλλακτες τις εθνικές κατηγορίες.

Το σενάριο αυτό μοιάζει αρκετά μακρινό με τα σημερινά δεδομένα και η απόρριψη της προσφυγής στην οποία βασιζόταν η «ερυθρόλευκη» επιχειρηματολογία είναι το γεγονός που επικυρώνει και τυπικά τον υποβιβασμό των Πειραιωτών στην Α2.

Μπάτζετ;;…τα ίδια επίπεδα με πέρσι και…βλέπουμε

Previous article

Πρωτάθλημα δεν μπορεί, ας πετάξει τα βαρίδια

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.