0

Ο Βοτανικός όσον αφορά το γήπεδο μπάσκετ πρέπει να προλάβει χρονικά τη Διπλή Ανάπλαση. Αυτή είναι η άποψη του Κώστα Μπακογιάννη.

Η προτίμηση του Δημάρχου Αθηναίων στη λύση του όμορου οικοπέδου σε αυτό της Διπλής Ανάπλασης είναι καταγεγραμμένη. Το ρεπορτάζ από τη συνάντηση της Τετάρτης με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό.

Ιούνιος 2003 – Ιούλιος 2004. Την αρχιτεκτονική μελέτη και τον συντονισμό μελετών του νέου γηπέδου του Ολυμπιακού αναλαμβάνει το γραφείο aa ASSOCIATES. Τη μελέτη που σχετίζεται με τις αθλητικές λειτουργίες του γηπέδου το γραφείο ΔΕΚΑΘΛΟΝ του Πέτρου Συναδινού.

Μέσα σε 14 μήνες ο Ολυμπιακός απέκτησε τη δική του έδρα, με αφορμή την τέλεση του τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Ο Στέλιος Αγιοστρατίτης της aa ASSOCIATES είχε διατελέσει και σύμβουλος αρχιτεκτονικής πρότασης στην «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ, στο σχέδιο Μελισσανίδη το 2005. Τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε ξανά με το πλάνο στέγασης της «Ένωσης», που ολοκληρώνεται τελικά από άλλον αρχιτέκτονα.

Βοτανικός γήπεδο μπάσκετ: Γιατί Αγιοστρατίτης;

Οι εταιρείες αυτές θα βρίσκονται στην ομάδα εργασίας Γιαννακόπουλου και θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο, αρχικά, στα όσα θα πέσουν στο τραπέζι και από την πλευρά του Δήμου. Ο κ. Στέλιος Αγιοστρατίτης βρίσκεται αυτό το διάστημα στο Κάιρο της Αιγύπτου για επαγγελματικούς λόγους. Επιστρέφει στο τέλος της εβδομάδας, οπότε θα προχωρήσει τις προκαταρκτικές διαδικασίες. Ο γιος του Ανδρέας, επίσης αρχιτέκτονας, θα εκπροσωπήσει την εταιρεία στις διεργασίες και θα έχει σημαίνοντα ρόλο στις μελέτες που πρέπει να γίνουν.

Ο Αγιοστρατίτης έχει αναλάβει και συμμετάσχει σε σημαντικότατα έργα στην Αθήνα. Ανάμεσά τους το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το αεροδρόμιο «Ελεύθερος Βενιζέλος». Επίσης έχει εργαστεί για τις μελέτες στη Μαρίνα Αλίμου, αλλά και σε σημαντικά έργα στο εξωτερικό. Στην Αίγυπτο και στα Εμιράτα, ανάμεσα στα υπόλοιπα. Όλα υψηλότατου βαθμού δυσκολίας, όλα με επιτυχία!

Πως θα «κουμπώσει» στη Διπλή Ανάπλαση…

Αντικείμενο, αυτή τη στιγμή, των ομάδων εργασίας που θα έχουν και νομικά επιτελεία στη σύνθεσή τους είναι πως θα «κουμπώσει» στη Διπλή Ανάπλαση (γήπεδο ποδοσφαίρου και εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη) το γήπεδο μπάσκετ. Δηλαδή ή προσάρτησή του στο απείραχτο Προεδρικό Διάταγμα ή το πλέον ρισκαδόρικο, να αλλάξει η ισχύουσα νομοθεσία και να επιχειρηθεί σε αυτήν να ενταχθεί ο σχεδιασμός για το γήπεδο μπάσκετ. Διότι αυτό είναι και το ζητούμενο της πλευράς Γιαννακόπουλου.

Οι ομάδες εργασίας αναμένεται να κάνουν και βήματα εμπρός σε συνάρτηση με το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της χρηματοδότησης. Το πλέον κομβικό κομμάτι του πλάνου. Οι πληροφορίες, η τάση του Κώστα Μπακογιάννη και η επιλογή σύστασης των επιτελείων με αρχιτέκτονες κορυφαίου επιπέδου τύπου Αγιοστρατίτη δείχνουν το εξής. Αναζήτηση όμορου οικοπέδου για γήπεδο μπάσκετ και εξ αρχής εκπόνηση πλάνου στέγασης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού εκεί.

Βοτανικός: Σιωπή από ΠΑΕ και τράπεζες

Είναι κομμάτια του παζλ που λείπουν. Ακόμη, λοιπόν, οι συνθήκες δεν είναι ξεκάθαρες. Η ΠΑΕ δεν έχει μιλήσει, οι τράπεζες ακούν πολλά να λέγονται εξ ονόματός τους δίχως να αντιδρούν. Ο Δήμος και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εργάζονται πυρετωδώς.  Χρήματα δεδομένα απουσιάζουν (το πλάνο γέφυρας χρηματοδότησης λαϊκής βάσης, των 20 εκατ. ευρώ, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες). Δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ο νομικός δρόμος που θα ακολουθηθεί, όσον αφορά το γήπεδο μπάσκετ.

Για αυτό οι δηλώσεις Μπακογιάννη και Γιαννακόπουλου ήταν σε χαμηλούς τόνους, για αυτό και το περιβάλλον Αγιοστρατίτη αναφέρει πως ακόμη είναι πολύ αρχή στο εγχείρημα. Όσον αφορά τα 20 εκατ. ευρώ που πρέπει να μαζευτούν από τον κόσμο, οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για διαδικτυακό ιστότοπο που θα προωθεί τη διαδικασία. Από εκεί και με ασφάλεια, θα μπορεί να συνδράμει ο κάθε φίλος των «πράσινων».

Πληρώνει τον Μουνιέ και λύνει το θέμα ο Παναθηναϊκός

Previous article

Εμπιστοσύνη με εξώδικα δεν μπορεί να χτιστεί – Το ίδιο με Μουνιέ έχουν κάνει και οι Ινσούα, Μακέντα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.