0

Την απάντηση του Βίτορ Μέλο Περέιρα στον πρόεδρο της ΕΠΣ Λακωνίας, Τάκη Καρρά, για τον καταρτισμό των πινάκων με τους διαιτητές της επόμενης σεζόν έδωσε μέσω της ιστοσελίδας της ΕΠΟ ο Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Την αντίδραση του προέδρου της ΕΠΣ Λακωνίας κατά τη σύνθεση των πινάκων διαιτησίας προκάλεσε ο υποβιβασμός του βοηθού διαιτητή, Γιώργου Παλαμίδα.

Έτσι με ανοικτή επιστολή του απευθύνθηκε στον Πορτογάλο επικεφαλής της διαιτησίας, αναφέροντάς του μεταξύ άλλων: «Ίσως , η κριτική μου στην πρόσφατη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας να σας επηρέασαν στην τελική σας απόφαση. Στο χρόνο που θα είστε ακόμα στη χώρα μας σταθείτε δίπλα στους Έλληνες διαιτητές και δώστε τους την δύναμη και την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να σταθούν σε όλα τα γήπεδα, ανεξάρτητα ποιες ομάδες παίζουν, τι γράφουν τα ΜΜΕ, τι λέει ο Υπουργός, μόνο έτσι θα έχετε πετύχει για το σκοπό που ήρθατε στην Ομοσπονδία μας. Προσωπική μου άποψη, η παρουσία διαιτητών από άλλες χώρες εάν συνεχιστεί θα πρέπει να σκεφτούμε στην επόμενη Γ.Σ. να καταργηθεί η κατηγορία διαιτητών – βοηθών S.L. διότι οι Έλληνες διαιτητές εκ των πραγμάτων δεν έχουν ρόλο και ουσία σε αυτή».

Στα παραπάνω απάντησε ο Β. Περέιρα, ξεκαθαρίζοντας ότι καθ’ όλη την παρουσία του στην Ελλάδα δεν επηρεάστηκε ποτέ από εξωτερικούς παράγοντες και πως οι αποφάσεις λαμβάνονται με αυτονομία και ανεξαρτησία.

Η απάντηση του αρχιδιαιτητή της ΕΠΟ:

«Αξιότιμε κύριε Καρρά,

Σας ευχαριστούμε για την “ανοιχτή” επιστολή σας, την οποία λάβαμε υπόψη μας και εκτιμούμε το γεγονός ότι μας εκφράζετε τους προβληματισμούς σας.

Πρώτον: Αναφορικά με τις παρατηρήσεις σας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έλαβε όλες τις αποφάσεις της, σχετικά με τους πίνακες αξιωματούχων διαιτησίας, στη συνεδρίασή της Νο. 28 στις 21 Ιουνίου 2019 και -επομένως- πριν από την παρέμβασή σας στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου.

Δεύτερον: Όπως αναγράφεται και στο έγγραφό μας, τα κριτήρια επιλογής, ανόδου, υποβιβασμού και αποκλεισμού για τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές όλων των κατηγοριών αποτέλεσαν: η βαθμολογία της περιόδου 2018/19, η επίδοση στα τεστ φυσικής κατάστασης και στις γραπτές εξετάσεις της περιόδου 2018/19, οι αγώνες που διεύθυναν την ίδια περίοδο, οι τεχνικές επιδόσεις και η συμπεριφορά, η ηλικία και η προοπτική ανέλιξης στην κορυφή καθώς, και η ακεραιότητα προσωπικότητας και το προφίλ του διαιτητή.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018/19, τα τρία αλλοδαπά μέλη της ΚΕΔ παρευρέθησαν σε 158 αγώνες στα γήπεδα και παρακολούθησαν άλλα 240 παιχνίδια σε τηλεοπτική μετάδοση. Επίσης, πραγματοποιήσαμε 30 συναντήσεις αναλύσεων παιχνιδιών της Super League, ενώ ανασκοπήσαμε περισσότερα από 2.300 κλιπ. Συνεπώς, παρακολουθήσαμε πολύ κοντά όλους τους αξιωματούχους διαιτησίας. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι αυτή η πολιτική δίνει στην ΚΕΔ μια συνολική και σαφή εικόνα του επιπέδου των αποδόσεων.

Τρίτον: Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι, από την ημέρα άφιξής μας στην Ελλάδα (1 Αυγούστου 2017), όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν με εντελώς ανεξάρτητο και αυτόνομο τρόπο, χωρίς να επηρεάζονται καθόλου από εξωτερικούς παράγοντες. Και έτσι θα συνεχίσουμε και την επόμενη σεζόν!

Ευχόμαστε βαθύτατα στο προσεχές μέλλον -μετά την αναχώρησή μας- να συνεχιστεί αυτή η ανεξαρτησία, τόσο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, όσο και των τοπικών επιτροπών διαιτησίας σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αυξήσουμε την αξιοπιστία, το κύρος, την τιμή και την υπερηφάνεια του ποδοσφαίρου σε αυτή την όμορφη και ιστορική χώρα.

Κλείνοντας, πιστεύουμε βαθύτατα ότι όσο λιγότερο ασκείται εκφοβισμός, επιθετικότητα και πίεση στους αξιωματούχους διαιτησίας, τόσο πιο σίγουρο, ελπιδοφόρο, ικανό και σοβαρό θα γίνει το μέλλον της διαιτησίας. Είναι στα χέρια και στις πράξεις όσων εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο να το κάνουν να συμβεί…

Με εκτίμηση

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας

Vitor Melo Pereira».

Ήττα στο δεύτερο φιλικό του Παναθηναϊκού

Previous article

Περνάει ακόμα η μπογιά του

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.