0

Ένα εμπορικό τρίγωνο δημιουργεί στην Αθήνα η αμερικάνικη Hines και το επιχειρησιακό πλάνο της περιλαμβάνει και τον Παναθηναϊκό! Πως θα συμβεί αυτό;

Καταρχάς, η Hines έχει δύο πρότζεκτ στην Αθήνα που έχουν εισέλθει στα στάδια της υλοποίησης. Το ένα αφορά την ανάπλαση του πολυχώρου Athens Heart στο Γκάζι και το δεύτερο την αξιοποίηση του οικοπέδου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη στην Ακαδημία Πλάτωνος. Η σύνδεση της αμερικάνικης επενδυτικής εταιρίας με τον Ερασιτέχνη θα πραγματοποιηθεί μέσω του τρίτου πόλου στο “τρίγωνο”, της Διπλής Ανάπλασης. Στον Ελαιώνα η Hines είναι ο βασικός υποψήφιος για να αποκτήσει την κυριότητα του Mall του Μπάμπη Βωβού στο Βοτανικό.

Στο Γκάζι, η Hines αγόρασε το Athens Heart και θα το μετατρέψει σε εκπτωτικό κέντρο με την επωνυμία Gazi Outlet και φιλοδοξεί να το λειτουργήσει στις αρχές του 2021. Στην Ακαδημία Πλάτωνος η Hines σκοπεύει να κατασκευάσει ένα μικρό εκπτωτικό χωριό στα πρότυπα του αντίστοιχου των Σπάτων και έχει κινήσει τις αδειοδοτικές διαδικασίες.

Το τρίτο σημείο που ενδιαφέρει τη Hines είναι ο Βοτανικός. Το ενδιαφέρον δεν είναι φιλολογικό, αφού η αμερικάνικη επενδυτική εταιρία έχει υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης με την Alpha Bank, την ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου που άνηκε κάποτε στον Βωβό. H Hines περιμένει τις οριστικές εξελίξεις στη Διπλή Ανάπλαση για να ενεργοποιήσει τη συμφωνία με την τράπεζα, αφού είναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η επένδυση.

Η Hines έχει δεσμεύσει κεφάλαια ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, που απαιτούνται για την αποπεράτωση του κτιρίου και τα αναγκαία συνοδευτικά έργα. Εφόσον πάρει στην κυριότητα της το εμπορικό, η αμερικάνικη εταιρία θα αναλάβει και την υποχρέωση να παραδώσει ετοιμοπαράδοτες και λειτουργικές τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι η Διπλή Ανάπλαση θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον στον Ελαιώνα, η Hines που είναι παγκόσμιος κολοσσός στο χώρο των ακινήτων έχει διακρίνει τις προοπτικές και θέλει να τις αξιοποιήσει, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις της στο Γκάζι και στην Ακαδημία Πλάτωνος. Πρακτικά, ακόμα ένας “παίκτης” έχει μπει ενεργά στο παιχνίδι και οι συνθήκες είναι ώριμες για την επίλυση του γηπεδικού του Παναθηναϊκού.

Έχει πολλά δυνατά σημεία αλλά το ένα της σε στέλνει… αδιάβαστο! (photos)

Previous article

Την Πέμπτη γυρνάνε οι “πράσινοι” διεθνείς από την Κίνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.