0

Η σιγή ασυρμάτου που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα γύρω από τη Διπλή Ανάπλαση έχει ανησυχήσει αρκετούς. Διότι μετά την καταιγιστική ροή ειδήσεων του καλοκαιριού, το φθινόπωρο η ειδησεογραφία “βγαίνει” με το σταγονόμετρο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν εξελίξεις. Η ομάδα εργασίας συνεδριάζει κανονικά και σημειώνει πρόοδο στα νομικά θέματα του πρότζεκτ. Επί της ουσίας, το σχέδιο για τη νέα μορφή της Διπλής Ανάπλασης μπαίνει στο τελικό στάδιο και στις επόμενες μέρες, θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες.

Η μελέτη που απαιτείται για την ένταξη του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ στο νόμο της Διπλής Ανάπλασης κοντεύει να τελειώσει. Η έδρα του μπασκετικού Παναθηναϊκού, που θα είναι χωρητικότητας 14.500 θέσεων θα πάρει τα τετραγωνικά μέτρα που θα προκύψουν από τη μείωση του εμβαδού του ποδοσφαιρικού γηπέδου και την παραχώρηση των χώρων που δικαιούταν ο Δήμος Αθηναίων. Το συνολικό άθροισμα που θα καταλαμβάνουν τα κτίσματα δεν θα ξεπερνά τα 47.000 τ.μ., που επιτρέπει η Διπλή Ανάπλαση.

Εκ μέρους του Ερασιτέχνη, το σχέδιο επιμελείται ο αρχιτέκτοντας Στέλιος Αγιοστρατίτης, ο οποίος συμμετέχει στην ομάδα εργασίας και έχει πείρα από ανάλογα εγχειρήματα. Φυσικά, έχει τη συνδρομή και των άλλων επιστημόνων που παίρνουν μέρος στην επιτροπή.

Περαιτέρω, σε πρώτο πλάνο έρχεται και η χρηματοδότηση του πρότζεκτ. Πιθανότατα την Παρασκευή θα συγκληθεί σύσκεψη κορυφής για τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη Διπλή Ανάπλαση, στην οποία ο Δήμος θα καταθέσει τις προτάσεις του, ενώ και από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα αναφερθούν ιδέες.

ΕΟΚ: “Αντισυνταγματικό και επικίνδυνο το νέο σχέδιο νόμου”!

Previous article

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Περέα (photo)

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.