0

Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, όπου θα στεγαστεί ο Παναθηναϊκός, συμπεριλήφθηκε στην τελική μορφή του σχεδίου.

Εντός του σχεδίου για την Διπλή Ανάπλαση στην περιοχή του Βοτανικού θα συμπεριληφθεί το κλειστό γήπεδο μπάσκετ που προορίζεται να γίνει έδρα του Παναθηναϊκού, όπως αναφέρει η Live Sport. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να κατασκευαστεί το κλειστό σε ένα όμορο οικόπεδο, προκειμένου να μην τροποποιηθεί η νομοθεσία, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στο υπάρχον σχέδιο, καθώς το νομικό επιτελείο του Δήμου Αθηναίων έκρινε πως κάτι τέτοιο είναι σύννομο.

Αυτό φυσικά σημαίνει πως θα χρειαστεί να υπάρξει… ανακατανομή των 47.000 τετραγωνικών μέτρων, που είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση. Πάντως δεν αναμένεται να επηρεάσει δραστικά το προϋπάρχον πλάνο, καθώς η νέα εγκατάσταση του κλειστού θα πάρει την έκταση που δικαιούτο ο Δήμος Αθηναίων και ένα μέρος από το ποδοσφαιρικό γήπεδο, στο οποίο θα μειωθεί το «κέλυφος» και η χωρητικότητά του θα ελαττωθεί στις 32.000 θέσεις. Υπολογίζεται πως το κλειστό του μπάσκετ θα καλύψει τα 16.300 δόμησης και η χωρητικότητά του θα είναι 14.500 θέσεις.

Η μελέτη για την ομαλή ένταξη του κλειστού μπάσκετ στον νόμο της Διπλής Ανάπλασης σύντομα θα ολοκληρωθεί από την ομάδα εργασίας. Τις αμέσως προσεχείς μέρες θα υπάρξει συνεδρίαση και για το ζήτημα της χρηματοδότησης, καθώς το πλάνο δεν είναι 100% δεδομένο.

Ο έλεγχος των καλοκαιρινών μεταγραφών (pics)

Previous article

Την γλιτώνει …φθηνά ο Νταμπίζας!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.