0

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας λίγο πριν το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο μπάσκετ, και λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι «αιωνίων» στο βόλεϊ (15/12), αποκαλύπτει το πώς «βλέπει» ένας αθλητής αυτά τα παιχνίδια.

 «Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παίζει Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο μπάσκετ και αμέσως μετά εμείς στο βόλεϊ. Μιλάμε για τα ΑΠΟΛΥΤΑ παιχνίδια για τον κόσμο μας! Μιλάμε πως το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι ντέρμπι «αιωνίων» είτε στο βόλεϊ, είτε στο μπάσκετ γυναικών, είτε στο πόλο, είτε στην ξιφασκία!

Ένα παιχνίδι γοήτρου. Ένα παιχνίδι, που δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που μένει στην ιστορία. Ένα παιχνίδι που θα ήθελα να παίζω κάθε μέρα. Όπως και όλοι μας.

Νομίζω πως και οι άλλοι αθλητές θα ήθελαν να παίζουν τέτοια παιχνίδια. Φουλ στα… νεύρα, στην αδρεναλίνη, στην ντοπαμίνη, και στην τρέλα. Ένα παιχνίδι στο… όριο, πάνω από το όριο βασικά.

Αγωνιστικά, εάν το δούμε… ωμά αυτή την περίοδο είναι φαβορί ο Ολυμπιακός αλλά σε τέτοια παιχνίδια δεν μετράει το ποιος έχει πιο μεγάλο μπάτζετ αλλά το ποιος έχει την τρέλα και την θέληση να πετύχει. Να δείξει ποιος είναι ο καλύτερος από τους δυο «αιώνιους». Και μάλιστα στον Ερασιτέχνη και με όλη αυτή την… φιλολογία και… παραφιλολογία του σκορ στο πόσες νίκες έχει ο Ολυμπιακός εις βάρος μας και όλα αυτά τα οπαδικά που γίνονται με το μπάσκετ τον τελευταίο καιρό.

Είναι δυο μεγάλες ιστορικές ομάδες με ιδεολογία και φιλοσοφία ριζικά διαφορετική. Κάτι που μεγαλώνει την έχθρα των συλλόγων και των οπαδών τους. Που μέσα στα χρόνια έχει περάσει φάση έντασης και φάση ύφεσης. Σέβομαι την όποια έχθρα υπάρχει και από τις δυο πλευρές αρκεί να είναι μια πολιτισμένη αντιπαράθεση, όπως τόσες και τόσες στην ζωή μας.

Τώρα αυτή η έχθρα είναι σε έξαρση λόγο της πολιτικής κατάστασης και την μη βούληση για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τον αθλητισμό σε κομμάτια βίας και στημένων αγώνων. Ξέρω πως η επίλυση τέτοιων ζητημάτων θέλει ριζικές αποφάσεις και δύσκολες, αλλά και η θέση του κράτους είναι να έχει τις «μπάλες» να τις εφαρμόσει και αυτά τα λέω είτε θα πληγεί ο Παναθηναϊκός, είτε ο Ολυμπιακός, είτε ο Παμβοχαϊκός.

Άρα απλά ήρεμα και ωραία όλα αυτά λύνονται εάν τηρηθούν οι οποίοι νόμοι και κανόνες υπάρχουν στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένα κράτος, ένας πολιτισμένος λαός σαν τον δικό μας που έχει διδάξει μέσα στα χρόνια Δημοκρατία, πολιτισμό, αθλητικό ιδεώδες, Ολυμπιακούς αγώνες και πολλά αλλά, δεν μπορεί να λύσει κάτι απλό που έχει ήδη τους νόμους να το κάνει. Απλά μια εφαρμογή χρειάζεται. Μια απόφαση που θα γίνει πανικός αλλά πρέπει να παρθεί. Βαρέθηκα να παίζω και να είμαι… βρεγμένος, όχι από ιδρώτα αλλά από σάλια, να παίζω και να ανάβουν καπνογόνα.

Πάμε τώρα στην ιδεολογία και φιλοσοφία των δυο συλλόγων. Δεν μειώνω την ιστορία κανενός από τους δυο. Απλά η δική μου φιλοσοφία ταιριάζει με αυτή του Παναθηναϊκού, να είσαι μαχητής “no matter what” που λέει και ο Πιτίνο. Αυτό όμως δεν μειώνει τους αθλητές του αντιπάλου μου, που είναι παιδιά με αξίες και όνειρα όπως εγώ. Παιδιά που πονάνε τον σύλλογο τους, όπως εγώ, που η φιλοσοφία τους ταιριάζει με την αντίπερα όχθη, παιδιά που δεν τους αρέσουν τα… σάλια πάνω τους, ούτε να διακόπτεται ο αγώνας από καπνογόνα.

Άσχετα εάν είναι σε άλλο στρατόπεδο, είναι φίλοι μου και συμπαίχτες μου στην Εθνική ομάδα. Που εκεί παίζουμε όλοι και ας είναι ο προπονητής της ομάδας και προπονητής του Παναθηναϊκού οι αθλητές του βόλεϊ του Ολυμπιακού, ποτέ δεν αρνήθηκαν την Εθνική ομάδα. Και είναι κάτι που τους ευχαριστώ για αυτό.

Και θα ήθελα και όλοι εσείς που θα έρθετε στο γήπεδο να σεβαστείτε την διαφορά “ανθρώπων” που έχει το βόλεϊ από τα λοιπά “βρώμικα” αθλήματα.

Όποτε σεβαστείτε αυτούς τους ηθικά σωστούς αθλητές και στρατιώτες της Εθνικής ομάδας. Σίγουρα κάποιος από αυτούς θα σας προκαλέσει γιατί και στατιστικά να το δούμε… ανεγκέφαλοι υπάρχουν παντού. Αλλά από την εμπειρία και την γνωριμία που έχω με τους αθλητές του «αιώνιου» στα 14 άτομα ο ένας είναι περίεργος, άρα για ένα ποσοστό 7.14% δεν αξίζει να ασχοληθείτε!

Εμείς σαν Έλληνες διδάσκουμε πολιτισμό. Οπότε θα ήθελα και από εσάς τους οπαδούς και στο παιχνίδι μπάσκετ και στο δικό μας παιχνίδι να στηρίξετε μόνο με την φωνή σας, όχι καπνογόνα, όχι βία, όχι φτύσιμο, όχι λέιζερ. όπως έχει πει και ένας φίλος εκφωνητής σε γήπεδο “φίλαθλοι μην βρίζετε ειδικά, βρίστε γενικά” . Μην Κινήστε προσωπικά για αθλητές, γιατί τους πεισμώνετε δεν τους κάνετε να παίξουν χειρότερα. Το λέω εκ πείρας γιατί με πάνε… τάπα τόσα χρόνια. Μην γίνεται εσείς πρωταγωνιστές αφήστε εμάς να κάνουμε την δουλειά και εάν πέσουμε και εάν κερδίσουμε να είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια. Αυτή είναι άλλωστε η αξία μας και η διαφορά μας.

Όταν παίζεις για έναν τέτοιο σύλλογο, πρέπει να ματώσεις για την φανέλα πρέπει να κερδίσεις όσο outsider και να είσαι γιατί πολύ απλά παίζεις με τον… μισητό αντίπαλο. παίζεις για ένα γόητρο για έναν κόσμο για μια ιδέα. Δεν παίζεις για συμβόλαια, μεταγραφές και χαζά. Παίζεις για να φύγεις νικητής στο ντέρμπι και εάν δεν το καταφέρεις πρέπει να ξέρεις πως έδωσες το 100% της ψυχής σου. Κάτι που στο περσινό παιχνίδι στην έδρα μας το κάναμε αλλά δυστυχώς ένα φάλτσο σφύριγμα μας έκανε να μην πανηγυρίσουμε την νίκη στο τέλος. Αλλά και το λάθος του διαιτητή είναι μέσα στο παιχνίδι. κάτι που δεν μας αρέσει δεν θέλουμε να συμβαίνει αλλά συνέβη. Δεν αλλάζει αυτό. Αλλά ξέρετε τι αλλάζει; το πείσμα να ξαναπάει το παιχνίδι στο όριο και αυτή την φορά να κριθεί το παιχνίδι από δικό μας ή δικό τους λάθος και όχι του διαιτητή!

Κεφάλαιο Κοκκινάκης:

Παιδιά μου και φίλοι μου και ότι άλλη ιδιότητα έχετε στον σύλλογο θα ήθελα να τον σεβαστείτε πιο πολύ από όλους. Είναι φίλος μου και θα στεναχωρηθώ και εγώ εάν περάσει δύσκολα. Είναι το ίδιο τρελός με εμένα και συνοδοιπόρος και σημαίνει ότι σημαίνω εγώ για εσάς στον σύλλογο που ανήκει. Τρελά παιδιά με όνειρο να μπορούν αθλητές των δυο μεγάλων συλλόγων να κάνουν παρέα εκτός γηπέδου. Μέσα στο γήπεδο θα παλεύουμε πάντα ο ένας να κερδίσει τον άλλο!

Υ.Γ. Μακάρι κάποια στιγμή να μιλάμε αλλιώς για αυτά τα παιχνίδια με φιλάθλους και των δυο ομάδων μέσα στο γήπεδο. Αρκεί να τηρηθούν οι κανόνες.

Υ.Γ. 2 Μακάρι αυτοί από τον Ολυμπιακό να μην παρεξηγήσουν τα λόγια μου.

Υ.Γ. 3 Μακάρι να παίξουν όλοι οι Έλληνες αθλητές στο μπάσκετ στην Εθνική ομάδα όπως κάνουμε εμείς στο βόλεϊ γιατί η Εθνική ομάδα είναι πάνω από συλλόγους προέδρους κτλ.

Υ.Γ. 4 Θα είμαι στο ντέρμπι στο μπάσκετ για να πάρω δύναμη για το δικό μου παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ. 5 Επειδή ήμουν πολύ σοβαρός θα κάνω το χιούμορ μου τώρα.

Όσοι μου βρίζουν την μάνα και λένε… πηδι@@ έχουν δίκιο. Απλά η μητέρα μου έχει τον κύριο Δημήτρη να φροντίζει για αυτό. Και εάν κρίνω από τα δικά μου προσόντα και ο μπαμπάς μου πρέπει να την κάνει καλά την δουλίτσα.

Για τους άλλους που λένε για την κοπέλα μου, έχω να τους πω, πως για αυτήν είμαι σίγουρος πως μόνο εγώ ποτίζω το χωράφι. Σε αντίθεση με παλαιότερη σχέση μου που είχε (πολλοι) μετοχικότητα.

Περιθώριο για αστοχίες και ρίσκα στις μεταγραφές δεν υπάρχει!

Previous article

Να ελέγξουν το ρυθμό και την πληγή των ριμπάουντ

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.