0

Οι υπερεθνικές ομοσπονδίες ελπίζουν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, η οποία θα αλλάξει τον ρου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ισως να είναι πολύ αισιόδοξες.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το να καθίσουν για πρώτη φορά σ’ ένα τραπέζι Σαββίδης, Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Αλαφούζος είναι ένα πρώτο βήμα. Όμως όποια συμφωνία και να επιτευχθεί, δεν μοιάζει ικανή να προδιαγράψει και το μέλλον του αθλήματος.

Η συμφωνία “κυρίων” σε αυτό το επίπεδο έχει την αξία της. Εκείνο που λείπει είναι η ανασυγκρότηση και η αναθέσμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν η συμφωνία δεν έχει θεσμικά χαρακτηριστικά, θα πάει στο βρόντο και θα διαρραγεί στο πρώτο λανθασμένο διαιτητικό σφύριγμα.

Εδώ βρίσκεται και η πολιτική ευθύνη. Η παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στη συνάντηση των Big4, θα μπορούσε να εγγυηθεί την αλλαγή ρότας του αθλήματος. Δυστυχώς ο κ. Αυγενάκης δεν έχει φανεί αντάξιος του ρόλου που του ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό. Με αποσπασματικές κινήσεις και με παλαιοκομματικά κριτήρια, δεν παράγεις πολιτική.

Ο κ. Αυγενάκης μπήκε ορμητικά στη ΓΓΑ, υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια και προς το παρόν έχει κάνει μία τρύπα στο νερό. Ακόμα και την αρχική εύνοια των αξιωματούχων της FIFA και της UEFA, κατάφερε να τη χάσει.

Σε αυτή την υπόθεση δεν αρκεί η θέληση των υπερεθνικών ομοσπονδιών και των 4 ιδιοκτητών. Απαραίτητη είναι η εγγύηση της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να υπάρξει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα αντικαθιστά τον απαρχαιωμένο πλέον αθλητικό νόμο 2725/99.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο στο υφυπουργείο Αθλητισμού βρίσκεται ο κ. Αυγενάκης. Διότι δυστυχώς έχει τις δικές του δεσμεύσεις…

Πιτίνο: «Ήμασταν βελτιωμένοι»

Previous article

Το πρόβλημα του Μολό και η διαχείριση του Δώνη

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.