0

Όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη, το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στον Άγιο Θωμά για το κύπελλο βόλεϊ γυναικών κρίθηκε από την απόφαση για τον τελευταίο πόντο του tie-break, εκεί που αντί για ισοφάριση των Πράσινων είχαμε νίκη των Ερυθρόλευκων. 

Ωστόσο, βάσει της προκήρυξης της ΕΟΠΕ ο πόντος θα έπρεπε να παιχτεί εκ νέου, μιας και το video-check δε λειτούργησε.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο κεφάλαιο Α της προκήρυξης πρωταθλημάτων εθνικών κατηγοριών:

15. Πιθανό σφάλμα το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από το Video Check, θεωρείται ως μη γενόμενο και δεν προσμετράται.

Ενώ πιο κάτω αναφέρει:

16. Σε περίπτωση βλάβης του συστήματος Video Check, ο 2ος Διαιτητής θα ενημερώσει τις ομάδες για τη βλάβη του συστήματος και ο επανέλεγχος θα γίνεται με βάση τις κάμερες της τηλεοπτικής μετάδοσης (εφόσον ο αγώνας είναι τηλεοπτικός) και των αιτημάτων που προβλέπονται για αυτό. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά, με βάση τους κανονισμούς παιδιάς (χωρίς τη χρήση Video Check). Εάν επαναλειτουργήσει, θα γίνει ενημέρωση στις ομάδες και τα αιτήματα θα επιτρέπονται από το σημείο αυτό.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, λοιπόν, πως ο πόντος θα έπρεπε να παιχτεί ξανά και να μην «πάει» στον Ολυμπιακό (άρθρο 15), ενώ σε περίπτωση που ίσχυε το άρθρο 16 θα έπρεπε ο δεύτερος διαιτητής να πάει να πάρει την απόφαση με βάση την εικόνα της ΕΡΤ που μετέδιδε το παιχνίδι.

Τίποτα από τα δύο δεν έγινε, φυσικά, και η νίκη-πρόκριση κατέληξε στα χέρια των Ερυθρόλευκων…

Ανάλυση: Πως μπορεί ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην Ευρώπη

Previous article

ΒΟΜΒΑ: 50-50 για να ακουστεί ξανά το… Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.