0

Η έξαρση του κοροναϊού σε όλη την Ευρώπη είναι πιθανό να θέσει σε κίνδυνο και τη διεξαγωγή του Euro 2020.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές σε όλη την Ευρώπη μετά την έξαρση του κοροναϊού. Στις περισσότερες χώρες όλα τα αθλητικά γεγονότα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος υπάρχει ακόμα και αναβολή των δραστηριοτήτων. Ενδεικτικό το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου το πρόβλημα είναι τεράστιο και όλη η χώρα έχει μπει σε καραντίνα λόγω κοροναϊού, όπου αναβλήθηκαν όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα σπορ ως τις 3 Απριλίου.

Οι εξελίξεις έχουν «αγγίξει» και τις διοργανώσεις της UEFA, όπου οι περισσότερες αναμετρήσεις του Champions League και του Europa League διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών ενώ σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται σκέψεις και για αναβολές. Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, έχει να κάνει με το Euro 2020 και κατά πόσο αυτό μπορεί να διεξαχθεί κανονικά στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί εξαρχής από την UEFA.

Πέρα από το δεδομένο πρόβλημα του κοροναϊού, αν και υπάρχει αισιόδοξη πρόβλεψη για εξασθένιση του ιού όσο θερμαίνει το κλίμα φτάνοντας προς το καλοκαίρι, υπάρχει θέμα και με το «καλεντάρι».

Πολλά πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη πάνε πίσω χρονικά με τις αναβολές λόγω του κοροναϊού και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, υπάρχουν πιέσεις προς την UEFA για αναβολή της διοργάνωσης.

Οι ομοσπονδίες των ευρωπαϊκών χωρών είναι αυτές που «πιέζουν» να υπάρξει αναβολή έτσι ώστε να μην εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο ο ιός. Η UEFA σε πρώτη φάση φαίνεται αρνητική στο ενδεχόμενο, αφού το οικονομικό «πλήγμα» θα είναι τεράστιο, πλην όμως δεν είναι κατηγορηματική και δεδομένα θα υπάρξουν συζητήσεις για την τύχη της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων…

Αυτό είναι το πρόγραμμα όλως των ομάδων που παλεύουν για τα play off! (pics)

Previous article

Το συμβόλαιο του Μακέντα και το ενδιαφέρον από Αραβία και Τουρκία

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.