0

Σαν σήμερα πριν από 53 έτει (1967), εγκρίνεται από το πρωτοδικείο Αθηνών το καταστατικό της “Θύρας 13″, σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού. 

Ήταν ο πρώτος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών στην Ελλάδα. Η πρώτη λέσχη ήταν, πάλι, ιδέα των φίλων του”πράσινου” συλλόγου. Το 1952 ιδρύουν τον Σ.Φ.Ο.Π.(Σύλλογος Φιλάθλων Οργανωμένων Παναθηναϊκού), με πρόεδρο τον Χρήστο Μωυσίδη.

Τη 19η Νοεμβρίου του ’66 ο Απόστολος Ιωαννίδης με άλλα 25 μέλη, ιδρύουν τον συγκεκριμένο οπαδικό σύνδεσμο, με στόχο να αποτελέσει κομμάτι της ομάδας. Στεγάστηκε σε κτίριο στην οδό Κολωνού 68 στο Μεταξουργείο. Από τότε μέχρι και την επίσημη έγκριση της, την 16η Μαρτίου του επόμενου έτους, ο σύνδεσμος λειτουργούσε κανονικά.

Την ονομασία την πήρε απ’τον κόσμο. Στην 13η θύρα του γηπέδου της Λεωφόρου, οι οπαδοί συναντιόντουσαν τακτικά και παρακολουθούσαν τους αγώνες. Ήταν και είναι μέχρι σήμερα, μέρος για τις άπορες ομάδες, οι οποίες  δεν μπορούσαν να πληρώσουν για τις άλλες έδρες (VIP και υπόλοιπο στάδιο).

Η συνέχεια της είναι γνωστή. Κράταγε.. ζεστή την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Έπαιρνε μέρος, στα αγωνιστικά του συλλόγου και στη κατάσταση που βρισκόταν η χώρα, είτε στα πολιτικά είτε στα κοινωνικά δρώμενα.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε, το συλλαλητήριο του 2008, με συμμετοχή 30.000 οπαδών και παλαιμάχους παίκτες, που ανάγκασαν την οικογένεια του Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει από την ομάδα. Το 2019 έγινε μια προσπάθεια για ένα νέο συλλαλητηριο, το οποίο “απέτυχε”, με στόχο αυτή την φορά την απομάκρυνση του νυν προέδρου του συλλόγου, Γιάννη Αλαφούζο. Δεν διστάζουν να τα βάλουν και με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη του Παναθηναϊκού και μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με τον οποίο έρχεται σε κόντρα συνέχεια.

Αποκάλυψη: Επιστρέφει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ο Πιτίνο!

Previous article

Βρίσκουν χρόνο για αποθεραπεία

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.