0

Ολα δείχνουν ότι η συνεργασία του Ρικ Πιτίνο με την Εθνική θα μείνει μόνο στα λόγια.

ΟΡικ Πιτίνο έχει πάει σε άλλη διάσταση την έκφραση “έπεα πτερόεντα”. Διότι η ετυμολογία λέει πως είναι λόγια που πετούν και δεν καταγράφονται, όμως στην δική του περίπτωση είναι λόγια που καταγράφονται… αλλά πετούν.

Δηλαδή είναι λόγια του αέρα, όπως δηλαδή είναι και στο αέρα η όποια συμφωνία του με την Ομοσπονδία για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής.

Και για να μην λέμε πολλά χωρίς ουσία, μοιάζει απίθανο να καθίσει έστω και μία φορά στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ο Αμερικανός κόουτς κι ας δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του πριν αναλάβει το Αϊόνα. Οι δηλώσεις του Πιτίνο δεν θεωρούνται πλέον “αποδεικτικά στοιχεία” διότι λέει τόσο πολλά και τόσα αντιφατικά, που δεν αποτελούν στοιχεια.

Συν τοις άλλοις, υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Πιτίνο δεν πρόκειται να αναλάβει την Εθνική. Ας τα δούμε.

1ον: Δεν έχει συμβόλαιο, δεν έχει καμία γραπτή συμφωνία, αλλά μια προφορική συμφωνία για αμισθί συνεργασία. Συνεπώς και οι δύο πλευρές μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να σταματήσουν την όποια διαδικασία άρχισε το Φθινόπωρο.

  1. Κανένα από τα αιτήματα του Αμερικανού για βοηθούς και συνεργάτες εξ Αμερικής δεν έχει γίνει δεκτό. Είχε ζητήσει ασίσταντ κόουτς και σκάουτ από τις ΗΠΑ, αλλά η ΕΟΚ δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα δίχως λόγο και ουσία. Διότι ναι μεν ο ίδιος ο Πιτίνο δεν ζήτησε δικές του αποδοχές, αλλά οι συνεργάτες έπρεπε να κοστίσουν τον ουρανό με τα άστρα στην Ομοσπονδία. Εδώ και καιρό υπήρχε “παγωμάρα” στις σχέσεις ανάμεσα σε ΕΟΚ και Πιτίνο λόγω της συγκεκριμένης διαφοράς και ίσως αποτελεί μια καλή ευκαιρία και να δικαιολογήσουν το τον “χωρισμό”.

  2. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι δύσκολα θα γίνει το Προολυμπιακό τουρνουά, που είναι προγραμματισμένο για τον Ιούνιο. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, πολύ δε περισσότερο μοιάζει δύσκολο να γίνουν οι αγώνες πρόκρισης. Κι αν δεν γίνει Προολυμπιακό τον Ιούνιο, δεν συντρέχει λόγος να μείνει στην Εθνική αφού η όποια προφορική συνεργασία είχε να κάνει με συγκεκριμένο σκοπό.

Ακόμα, όμως κι αν τα δεδομένα με τον κορονοϊό αλλάξουν παγκοσμίως μέχρι τότε, η όποια συζήτηση για τον προπονητή της Εθνικής θα αρχίσει από εντελώς διαφορετική βάση, λαμβάνοντας υπόψη όσα γράφτηκαν στα δεδομένα και 1 και 2.

Προς το παρόν δεν είναι ώρα, πάντως, για οριστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις, γι αυτό και στην ΕΟΚ δεν λένε κάτι επισήμως. Από την άλλη ο ίδιος ο Πιτίνο λειτουργεί σαν να κινούνται όλα ομαλά στον κόσμο, συνεπώς και η όποια συζήτηση γύρω απ’ αυτόν γίνεται με τη συγκεκριμένη προϋπόθεση. Και όταν τα πράγματα βελτιωθούν και η ζωή κυλήσει πάλι ομαλά, θα ξεκαθαρίσει και επισήμως η κατάσταση με τον Αμερικανό.

Διαψεύδει η ΑΕΚ για πρόταση στον Νίκο Παππά

Previous article

Το …πορτογαλικό «γκάζι» του Τσάβι Ρόκα

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.