0

Στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σημειώθηκε μία σημαντική μεταβολή σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν!

Η δημοσιοποίηση του συνόλου των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη σεζόν 2018-2019, επιβεβαιώνει αυτό που είναι ήδη γνωστό για τη μετοχική σύνθεση της: ο Γιάννης Αλαφούζος παραμένει ο μεγαλομέτοχος με… σταλινικά ποσοστά.

Από τον πίνακα με τα ποσοστά που παρατίθεται στον ισολογισμό, ο Αλαφούζος κατέχει το 86,69% των μετοχών, είτε ονομαστικά, είτε μέσω της Sortivo International. Αναλυτικά ο πίνακας:

Η κύρια διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν είναι ο τυπικός μεγαλομέτοχος… Πέρυσι, η Sortivo International είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην ΠΑΕ. Όμως, αυτό αντιστράφηκε και οι ονομαστικές μετοχές του Αλαφούζου είναι περισσότερες. Αναλυτικά ο περσινός πίνακας:

Στα στοιχεία της σεζόν 2017-2018, ο Αλαφούζος ως φυσικό πρόσωπο κατείχε το 23,84% και η Sortivo το 52,42%. Στα αντίστοιχα νούμερα της σεζόν 2018-2019, ο Αλαφούζος έχει στο όνομα του το 51,87% των μετοχών και η Sortivo ελέγχει το 34,82%. Αξιοσημείωτη μεταβολή…

Αυτή η μεταβολή στο μετοχολόγιο έχει επιτευχθεί επειδή ο Αλαφούζος έχει επιλέξει να χρηματοδοτεί την ΠΑΕ μέσω «καναλιών» που υπάγονται απ’ ευθείας στον ίδιο. Αντίθετα, η κυπριακή off shore εταιρία δεν έχει εισφέρει κεφάλαια στην ΠΑΕ στις τελευταίες Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ο Αλαφούζος ως φυσικό πρόσωπο έχει τις περισσότερες μετοχές στα μερίδια…

Επίσης, η «Παναθηναϊκή Συμμαχία», το σωματείο λαϊκής βάσης που είχε παραλάβει τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη τον Ιούλιο του 2012, έχει συρρικνωθεί στο 2,94%… Επί της ουσίας, πλέον η Συμμαχία έχει καταστεί ανενεργή και σταδιακά το ποσοστό της θα μηδενιστεί, όπως συνέβη με τους μετόχους της πολυμετοχικότητας.

Πηγή: to10.gr

Τα μηδενικά έσοδα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο

Previous article

Η καθημερινότητα των παικτών του Παναθηναϊκού: Ο ψυχολόγος, ο γυμναστής, η διατροφή

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.