0

Μια πρόταση που δείχνει ότι -μέχρι την τελευταία στιγμή- οι Αγγλοι θα ψάχνουν λύσεις για να ολοκληρωθεί η σεζόν και να μην χαθούν έσοδα…

Το θέμα είναι να βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει. Να είσαι επινοητικός και να ψάχνεις λύσεις, Ούτε λίγο ούτε πολύ οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ θα καταγράψουν απώλειες εσόδων κοντά στα εφτακόσια εκατομμύρια αν διακοπεί το πρωτάθλημα. Μπροστά στο αδιέξοδο που φαίνεται να δημιουργείται και τις μεγάλες οικονομικές ζημιές οι εγκέφαλοι της διοργάνωσης προσπάθησαν να βρουν λύσεις. Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτή που διαβάζουμε πως βρήκαν είναι η καλύτερη δυνατή ούτε ξέρει κανείς ότι θα εφαρμοστεί.

Η πανδημία τώρα εξελίσσεται στα βρετανικά νησιά και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι έκταση θα πάρει και πόσο θα διαρκέσει. Ωστόσο, οι υπολογισμοί που γίνονται δεν περιλαμβάνουν μέσα τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο λογαριάζουν μπας και ξαναπαίξουν μπάλα οι Αγγλοι. Κι εδώ η πρόβλεψη είναι εντελώς συγκρατημένη. Κάνουν λόγο για παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών σε συγκεκριμένα, απομονωμένα μέρη.

Είναι γνωστό ότι η Πρέμιερ Λιγκ τρέφεται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η συμφωνία με το sky sports αφορά το εντυπωσιακό ποσό των 5,1 δις ευρώ για τρία χρόνια(2019-2021). Είναι πολλά, πάρα πολλά λεφτά. Αυτό οδηγεί τους υπεύθυνους να βρουν μια λύση ώστε και τα λεφτά να μην χαθούν και η διοργάνωση να ολοκληρωθεί. Εδώ υπάρχουν δυο θέματα πολύ σημαντικά.

Το πρώτο είναι τι θα πουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ. Θα δεχτούν να βγουν από την καραντίνα παίρνοντας το ρίσκο να έρθουν σε επαφή με άλλους τη στιγμή που ο ιός θα εξακολουθεί να κάνει την εμφάνισή του στα βρεττανικά νησιά. Οποιος βιαστεί να πατήσει αρνητικά στο ερώτημα θα κάνει λάθος. Πάνω από τα κεφάλια των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών κρέμεται η επειλή για μείωση των αποδοχών τους κατά 50%. Η πρόταση για μειώσεις προωθείται από την αγγλική Λίγκ και πίσω της βρίσκονται σχεδόν όλες οι ομάδες.

Οσο κι να εναντιωθούν σε αυτή την απειλή οι επαγγελματίες ποδοσφαιρστές, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έυκολα. Με την έννοια αυτή η άρνηση τους να παίξουν μπάλα κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Το δεύτερο θέμα αφορά την στάση που θα κρατήσουν όλοι οι άλλοι που θα πρέπει να σπάσουν την καραντίνα για να γίνουν οι αγώνες. Από τους διαιτητές, τους συνοδούς των ομάδων, τους υπαλλήλους των γηπέδων, τους εργαζόμενους στα τηλεοπτικά συνεργεία που θα καλύψουν τους αγώνες, τους γιατρούς που θα πρέπει να εξαιρεθούν από το Σύστημα Υγείας.

Δεν πρόκειται για μια πρόταση που μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί. Αλλωστε κανένας δεν μπορείνα προβλέψει αν ο φονικός ιός θα βρίσκεται σε ύφεση εκείνον τον καιρό. Είναι όμως μια πρόταση που δείχνει ότι μέχρι την τελευταία στιγμή οι Αγγλοι θα ψάχνουν λύσεις για να ολοκληρωθεί η σεζόν και να μην χαθούν έσοδα…

 

Στον “πάγο” η κρίσιμη συνάντηση Αλαφούζου και Δώνη

Previous article

Θα λέμε στα παιδιά μας για τον Παναθηναϊκό του Κυράστα

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.