0

Ο Γιάννης Αλαφούζος σιγόβραζε εδώ και καιρό με τον Ολυμπιακό και για πρώην φορά βγήκε ευθέως απέναντι του.

Τις προηγούμενες ημέρες το έκανε φωτογραφίζοντας τους «ερυθρόλευκους» με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυτγενάκη, τώρα όμως, το είπε στα ίσια, στη συζήτηση που έγινε για ενδεχόμενη κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα, κατά τη διάρκεια του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ.

Μάλιστα, αφού ήρθε σε κόντρα με τον Τάκη Αγραφιώτη που εκπροσώπησε την ομάδα του Πειραιά, «άδειασε» τόσο το Μηνά Λυσάνδρου αλλά και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Για την ιστορία, στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ στις 29/4, όλες οι ομάδες της κατηγορίας, πλην του Ολυμπιακού, είχαν ψηφίσει υπέρ της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη νέα χρονιά. Μόνο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρνητικοί δια στόματος Βαγγέλη Μαρινάκη που είχε πει… «λέμε όχι στην κεντρική διαχείριση όσο υφίστανται τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα Ξάνθης και Βόλου».

Στο συμβούλιο της Τρίτης 12/5 που έγινε με τηλεδιάσκεψη ο Μηνάς Λυσάνδρου ζήτησε εξουσιοδότηση του Working Group για διερευνητική επαφή με τηλεοπτικούς παρόχους. Ο Τάκης Αγραφιώτης του Ολυμπιακού όμως, διαφώνησε επικαλούμενος την τοποθέτηση Μαρινάκη όπως επίσης και ο Άρης.

Διαβάστε τους διαλόγους που ακολούθησαν:

Ηλίας Πουρσανίδης: «Την προηγούμενη φορά όλοι συμφωνήσαμε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης. Μόνο ο Ολυμπιακός είχε κάποιες αντιρρήσεις. Σέβομαι τον κ.Καρυπίδη, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην εξετάσουμε το ενδιαφέρον και άλλου τηλεοπτικού παρόχου πλην Nova»

Τάκης Αγραφιώτης: «Κύριε Πουρσανίδη δεν είπαμε την άλλη φορα να βάλουμε τις αρχές και μετά να πάμε σε τηλεοπτικούς παροχους;»

Ηλίας Πουρσανίδης: «Άρα κακώς πήγαμε και στη Nova»

Τάκης Αγραφιώτης: «Δεν πήγαμε».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Αλαφούζος πέταξε το γάντι στον Ολυμπιακό.

Γιάννης Αλαφούζος: «Αν ο Ολυμπιακός θέλει να αποκλείσει τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικο συμβόλαιο την επόμενη σεζόν, ας το πει ευθέως»

Τάκης Αγραφιώτης: «Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να αποκλείσει κανέναν. Απλώς θέλει να μπει το πλαίσιο»

Γιάννης Αλαφούζος: «Δηλαδή χρειαζόμαστε ομόφωνη απόφαση; Τη στιγμή μάλιστα που κάποιες ομάδες έχουν συμφέρον να υπονομεύσουν τα συμφέροντα των ομάδων που δεν έχουν συμβολαια».

Μηνάς Λυσάνδρου: «Δεν ξέρω αν κάποιες ομάδες έχουν συμφέρον…»

Γιάννης Αλαφούζος: «Έχουν συμφέρον. Όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Άρης…»

Φώτης Κωστούλας: «Είναι υποχρέωση του κ.Λυσανδρου να ψάξει για τηλεοπτικούς παροχους».

Ο Μάκης Γκαγκάτσης υποστήριξε ότι ο Μηνάς Λυσάνδρου πρέπει να κάνει επαφές χωρίς εξουσιοδότηση.

Μάκης Γκαγκατσης: «Ο πρόεδρος της SL1 δεν μπορεί να ζητάει κάθε φορά εξουσιοδότηση. Θα πρέπει να κάνετε επαφές με τους τηλεοπτικούς παρόχους».

Τάκης Αγραφιώτης: «Τα γυρίζετε όπως θέλετε…»

Μάκης Γκαγκάτσης: «Φόρτισε το κινητό, μίλησε και ο Αγραφιώτης».

Κάτια Κοξένογλου: «Συμφωνώ να κάνει επαφές ο πρόεδρος. Δεν χρειάζεται εξουσιοδότηση»

Θόδωρος Καρυπίδης του Α.: «Εμείς βάζουμε νομικό ζήτημα. Δεν έχουμε κάτι εναντίον των άλλων ομάδων»

Γιάννης Οικονομακης: «Από το καταστατικό της SL1 δεν υποχρεούται καμία ομάδα να μπει σε κεντρική διαχείριση.  Μπορεί να δοθεί μια εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί με κανάλια η πλειοψηφία των ομάδων».

Ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε εκ νέου ψηφοφορία για κεντρική διαχείριση

Γιάννης Αλαφούζος: «Να ψηφίσουμε τώρα ποιες ομάδες θέλουν την κεντρική διαχείριση».

Μηνάς Λυσανδρου: «Το θέλουμε εγγράφως….»

Γιάννης Αλαφούζος: «Έχετε σύγκρουση συμφερόντων κύριε Λυσάνδρου γιατί η ΑΕΚ εχει τηλεοπτικο συμβολαιο η ΑΕΚ».

Μηνάς Λυσάνδρου: «Επιμένω. Την άλλη φορά κύριε Αλαφούζο ζητήσατε εγγράφως. Γιατί τώρα δεν το θελετε;»

Γιάννης Αλαφούζος: «Την προηγούμενη φορά είχαμε πληροφορίες ότι κάποιοι είχαν σχεδιάσει να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις σε προσυννενόηση με τον κ. Αυγενάκη».

Μάκης Γκαγκατσης: «Είμαι υπέρ της πρότασης Αλαφουζου».

Τελικά, ο Μηνάς Λυσάνδρου ζήτησε από τις ΠΑΕ που συμφωνούν να εξουσιοδοτήσουν το Working Group για επαφές για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, να στείλουν email.

 

Ακόμα μια προπόνηση με χαμόγελα και αποστάσεις! (vid)

Previous article

Τα νέα δεδομένα για το μπάτζετ του Παναθηναϊκού

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.