0

O κόσμος του Παναθηναϊκού έχει περάσει πολλά, πάρα πολλά για την ακρίβεια. Και έχει ακούσει περισσότερα… Σε τέτοιο βαθμό που δεν πιστεύει τίποτα.

Ούτε για διοικητικές αλλαγές. Ούτε για επενδυτές αλλά ούτε και για το γήπεδο. Απόλυτα φυσιολογικό. Σε τέτοιο βαθμό που μια ημέρα θα γίνει σαν το λύκο με τα πρόβατα. Θα υπάρξει κάτι αληθινό και δεν θα το πιστεύουμε.

Εδώ όμως πρέπει να το πάρουμε αλλιώς. Μέτρον άριστον έλεγαν οι πρόγονοι μας. Η υπερβολή σε όλους τους τομείς της ζωής κάνει κακό. Και το…δηλητήριο που εκκρίνει ο νους μας κάθε ημέρα…σκοτώνει. Από τη φύση της η ζωή εξελίσσεται. Ειδάλλως να το κλείσουμε το μαγαζί! Να μην βγάζουμε ειδήσεις. Να μην καταγράφουμε εξελίξεις . Και να μείνουμε μοιρολάτρες, να κλαίμε τη μοίρα μας. Ότι ποτέ δεν θα αλλάξει τίποτα. Δεν πάει έτσι. Νομοτελειακά, όλα κάνουν έναν κύκλο και κάθε ημέρα είναι μια άλλη ημέρα, ξεκάθαρα.

Με το σκεπτικό αυτό όταν υπάρχει ρεπορτάζ οφείλουμε να το μεταφέρουμε. Και το αναφέρω γιατί σε κάποια σχόλια είδα πολύ πρεμούρα για το Βοτανικό. Τι και αν και πως. Βέβαια το σημαντικό δεν είναι να διαβάζουμε αλλά να ξέρουμε να διαβάζουμε. Κάτι στο οποίο αρκετοί πάσχουν… Η διαβάζουν μόνο τίτλους και δεν μπαίνουν στο ψητό. Ή παίρνουν ένα θέμα και ανάλογα τα πιστεύω τους ή τα συμφέροντα τους το πλάθουν όπως θέλουν να το πλασάρουν. Κάνουν δηλαδή την τρίχα τριχιά… Μην μου πείτε ότι δεν το έχετε βιώσει με κάποιους φίλους σας.

Στο προχτεσινό ρεπορτάζ αποκαλύψαμε ότι θα πάρουμε απαντήσεις μετά τις 30/5 για ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ, αναφορικά με την προοπτική Βοτανικός, καθώς κατασκευαστική εταιρία – που το ψάχνει – (με τις πλάτες της HINΕS της κυβέρνηση και δευτερεύοντος του Δήμου), σε αυτή τη φάση είναι ζεστή. Αλλά σε φιλολογικό επίπεδο ακόμη. Και έσπευσαν κάποιοι να πουν τα δικά τους, απλά για να πουν… να μην το γράψουμε δηλαδή. Δεν συνέβη ποτέ στο μυαλό τους και όντως δεν συνέβη αφού δεν το ξέρουν.

Ο κόσμος όμως πρέπει να το μάθει. Και δεν θα του πούμε εμείς τι θα σκεφτεί. Εμείς πρέπει να μεταφέρουμε το ρεπορτάζ διασταυρωμένο και στοπ. Δεν είναι «πρόβατα» οι αναγνώστες. Ο καθένας έχει την άποψη του και για μένα σαν ρεπόρτερ είναι σεβαστή.

Πριν λίγα 24ωρα, πριν δηλαδή βγει το ρεπορτάζ δεν υπήρχε μαντήλι να κλάψουμε και τώρα που κάτι πάει να κινηθεί αρχίζει η πρεμούρα για το γήπεδο. Είναι αυτό που λέει ο λαός… «Σου Χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάς στα δόντια». Και εμείς να φανταστείτε δεν έχουμε καν το γάιδαρο, μόνο το σαμάρι…

Μέσα σε όλα, επειδή ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαπτίσαμε, άρχισε να «κελαηδάει» η εσωστρέφειά… “Ποιο Βοτανικό. Και γιατί γήπεδο στο Βοτανικό, μόνο Λεωφόρο κτλ.” Το διάβασα κι αυτό. Δηλαδή σαν να μην φτάνει που κινδυνεύουμε να μείνουμε στο ράφι, στο ΟΑΚΑ για πάντα – καθώς άλλος χώρος στον ορίζοντα που να μπορεί να γίνει γήπεδο δεν έχει προταθεί – το παίζουμε και καμπόσοι. Μας χαλάει ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ γίνει γήπεδο στο Βοτανικό.

Εντάξει ρε παιδιά! Μαζί σας αλλά να σκεπτόμαστε και λίγο εκτός από τα σχόλια που κάνουμε στην παρέα, για το καφενείο των φιλάθλων. Γιατί ίσως διαφεύγει σε κάποιους, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ κάποιος έτοιμος νόμος. Βρίσκεις χορηγούς και χωρίς άλλη γραφειοκρατία να σου κάνει τάκλιν στην καρωτίδα το προχωράς αν βρεθεί και ρευστό.

Η Λεωφόρος συμφωνώ, είναι το τέλειο. Οι…11 στους …10 Παναθηναϊκούς εκεί θέλουν γήπεδο. Γίνεται όμως? Και αν γίνετε γιατί δεν το έκαναν. Μήπως, λέμε τώρα, έγιναν μελέτες ήδη και δεν προκύπτει…το ομολογούμενος ιδανικό, το απόλυτο. Οκ δεν θα διαφωνήσει κανείς!!! Όμως να είμαστε και ρεαλιστές. ¨Όχι μόνο να λέμε λόγια του αέρα. Υπάρχει το θέλω και υπάρχει και το μπορώ.

Ήδη , μέσα από τα 40 κύματα έχει περάσει το Απόστολος Νικολαΐδης στη προοπτική διπλή ανάπλαση – ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΈΝΟ ΝΌΜΟ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ , ΟΧΙ ΘΕΩΡΙΑ- μόλις μπουν όλα τα τούβλα στο Βοτανικό ΓΙΑ Ερασιτέχνη και ΠΑΕ, μπορούν βάσει ψηφισμένου νόμου (επαναλαμβάνω) να την κατεδαφίσουν. Να φτιάξουν ένα πράσινο μουσείο ή δεν ξέρω τι άλλο προβλέπει ο νόμος. Δεν το λέω εγώ. Δεν είναι άποψη. Είναι καταγραφή. Έχει ήδη περάσει εδώ και χρόνια παίδες.

Τώρα, λοιπόν, τι θα πεις. Ενώ παίζει να μην έχεις καν γήπεδο. Μία στο εκατομμύριο ρε παιδί μου, εάν υπάρξουν μετά τις 30/5 θετικά νέα, θα πούμε όχι δεν το θέλουμε; Και μετά; Κάνετε νέες μελέτες, νέα εκατομμύρια , νέο ΣτΕ, νέα γραφειοκρατία και (πάλι) εάν και ίσως μπορεί να γίνει κάτι… Και φτου και από την αρχή. Αυτά δεν γίνονται. Εδώ με το χαλί στρωμένο στο γηπεδικό και κινδυνεύουμε να μείνουμε… παγωτό!

Γήπεδο σημαίνει αλλάζω επίπεδο. Και θα ήταν τέλειο να γίνει στον…ναό του Παναθηναϊκού. ¨Όμως για να πατάμε στο έδαφος, ας γίνει έστω, γιατί μην μου πείτε πως δεν αντιλαμβάνεστε, ότι παίζει να μείνουμε στις μακέτες και να βλέπουμε τα γήπεδα των υπολοίπων για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μας.

Και κάτι άλλο… Επειδή παίρνω μηνύματα και έχω διαβάσει πολύ ότι να ναι… Εάν κάποιοι απλά δεν θέλουν ελέω συμφερόντων να γίνει γήπεδο, ας το πουν. Θα το δεχτούμε. Και ότι το θέμα Βοτανικός το πάει χαμηλά η κυβέρνηση για να μην στραβώσει είναι ξεκάθαρο και το ότι ισχύει η προσπάθεια (ασχέτως αν στεφθεί από επιτυχία) είναι πιο ξεκάθαρο και από μάρμαρο γυαλισμένο… Όταν βγαίνει ένα έγκυρο ρεπορτάζ διασταυρωμένο, γενικά ας μην στέλνουμε την μπάλα στην εξέδρα με γενικολογίες. Εκτός αν μετά από 25 χρόνια στην πιάτσα πρέπει να ρωτάμε για να εμφανίσουμε αληθινές ειδήσεις.

Ο Παππάς μένει στον ΠΑΟ, αξίζει όμως την παραμονή του;

Previous article

Eπαφή Πασκουάλ με Καλάθη!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.