0

Η απώλεια του Κώστα Αποστολάκη και του Γιώργου Βαγιαννίδη σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας, πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης για τον Γιάννη Αλαφούζο και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Δύο παίκτες για τους οποίους η ομάδα ξόδεψε χρήματα για την εκπαίδευση τους, αφιέρωσε χρόνο και επένδυσε στην εξέλιξη τους, αποχώρησαν ως ελεύθεροι και το όφελος από τα τροφεία τους θα είναι ελάχιστο σε σύγκριση με την πραγματική αξία τους.

Ο Αποστολάκης και ο Βαγιαννίδης ορθώς επέλεξαν αυτό που έκριναν συμφέρον για την καριέρα τους. Μόνο το μέλλον θα δείξει εάν θα δικαιωθούν ή θα διαψευστούν. Θεωρητικά, η ανανέωση με τον Παναθηναϊκό θα ήταν πιο ασφαλής, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι σχετικά…

Το πρόβλημα εναπόκειται στον Παναθηναϊκό. Ο ιδιοκτήτης του και οι συνεργάτες του επιβάλλεται να αναρωτηθούν γιατί ο Σύλλογος, ενώ υποτίθεται ότι εφαρμόζει ένα σχέδιο ανάδειξης των ταλέντων της ακαδημίας, αδυνατεί να πείσει δύο δικά του παιδιά ότι θα τα αξιοποιήσει σωστά.

Διότι, για να μην γελιόμαστε, ο Αποστολάκης και ο Βαγιαννίδης δεν πείστηκαν από αυτά που άκουσαν. Δεν πίστεψαν ότι θα έχουν τόσο ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό του Γιώργου Δώνη ή ότι η ομάδα θα έδινε περισσότερη προσοχή σε αυτούς. Εάν το πίστευαν, ίσως οι αποφάσεις τους να ήταν διαφορετικές.

Ο Αλαφούζος, εάν θέλει τουλάχιστον τα λεφτά τους να μην πάνε χαμένα, υποχρεούται να αξιολογήσει όλη τη δομή. Να συζητήσει ειλικρινώς με όλους, να τους καταστήσει σαφείς τις προτεραιότητες και να μάθει εάν έχουν διάθεση να τις υπηρετήσουν.

Εάν ο προπονητής δίνει μεγαλύτερη σημασία στο προφίλ του και προτιμά να μην «τσαλακωθεί» με τους μικρούς, δεν χρειάζεται να συνεχίσει. Εάν ο τεχνικός διευθυντής θέλει να φέρει στο Κορωπί αρκετούς ξένους, δεν ταιριάζει με τον τωρινό Παναθηναϊκό. Εάν οποιοσδήποτε θεωρεί ότι δεν μπορεί να εργαστεί με τις προϋποθέσεις που θέτει ο μεγαλομέτοχος, ας το αναγνωρίσει νωρίς και ας πάρει τη δουλειά κάποιος που να θέλει. Ο Παναθηναϊκός παραχάνει εύκολα τους μικρούς του για να το αφήσει να περάσει…

Υ.Γ.: Η περίσταση με τον Βαγιαννίδη δίνει και άλλο ένα μάθημα: ο Γιάννης Αλαφούζος δεν επιτρέπεται να εκτίθεται με αυτό τον τρόπο. Η διοίκηση υπάρχει για να τελειώνει ένα ζήτημα και ο μεγαλομέτοχος να κάνει το παραπάνω αν χρειαστεί. Όχι να εμπλέκεται προσωπικά και αυτό να τον “καίει” πριν καν συναντηθεί. Γιατί αυτό που συνέβη, δημιουργεί και μία εσφαλμένη εικόνα για τον Αλαφούζο. Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σέρνεται πίσω από έναν 18χρονο παίκτη, όσο ταλαντούχος και αν είναι.

πηγή: trifilara.gr

Με πολύ …Παναθηναϊκό οι καλύτερες σκαστές πάσες της Euroleague! (vid)

Previous article

Παραμένει ανοικτό το θέμα του Δώνη

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.