ΜΠΑΣΚΕΤ EDITORIAL

Mangok Mathiang, ο ψηλός που θα κάνει την διαφορά στον Παναθηναϊκό! (pics,vids)

0

Ο ψηλός που θα κάνει την διαφορά στον Παναθηναϊκό!

Ο «θηριώδης» Mangok Mathiang έχει γεννηθεί στο Νότιο Σουδάν και είναι 27 ετών. Έχει ύψος 2,08 και αγωνίζεται από πέρσι στην Τουρκία με την Bahçeşehir Koleji. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελίξει εντυπωσιακά το ταλέντο του και ήδη αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

EuroView: Mangok Mathiang dominating in Italy

Εκτός από την Βasketbol Super Ligi, ο Mathiang, την φετινή σεζόν συμμετείχε με την Bahçeşehir Koleji στην δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση της FIBA: το Europe Cup. Η ομάδα του μπορεί να μην πραγματοποίησε κάποια σπουδαία πορεία σε αυτές τις δύο διοργανώσεις αλλά ο ίδιος ξεχώρισε σαν «την μύγα μέσα στο γάλα». Αυτό το μαρτυρούν και τα εντυπωσιακά του στατιστικά σε BSL και FIBA Europe Cup. Συγκεκριμένα, στην τουρκικό πρωτάθλημα κατόρθωσε να πετύχει 12,7 πόντους, μαζεύοντας 10,6 ριμπάουντ και έχοντας 1,7 ασίστ ανά αγώνα. Αντίστοιχα, στο Europe Cup, είχε κατά μέσο όρο 12,3 πόντους, παίρνοντας 11,2 ριμπάουντ και μοιράζοντας 0,9 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ο Σουδανός center διαθέτει, πολλά χαρακτηριστικά, τα οποία εκλείπουν από τον Παναθηναϊκό εδώ και χρονιά. Ο Mathiang κατέχει ένα πολύ γυμνασμένο σώμα αλλά και μεγάλο άνοιγμα χεριών. Επίσης, έχει αξιόλογο σουτ από μέση απόσταση, το οποίο αν δούλευε θα μπορούσε να γίνει το λεγόμενο « strech 5» (ο center που δίνει τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του να διεισδύσουν προς το καλάθι, όταν ο ίδιος «τραβιέται» μακριά από το καλάθι). Ακόμα, μέσα στο καλάθι είναι ανίκητος καθώς μπορεί να ισοπεδώσει όποιον βρεθεί στο διάβα του.

Hornets Waive Mangok Mathiang | Charlotte Hornets

Επιπρόσθετα, έχει την ικανότητα να παίζει καλή άμυνα τόσο κοντά όσο και μακριά από τη μπασκέτα. Ακόμα, είναι πολύ καλός μπλόκερ, προστατεύοντας με περίσσιο πάθος το καλάθι της ομάδας του. Τέλος, είναι εξαιρετικός ριμπάουντερ. Παίρνει εξαιρετικές τοποθετήσεις κάτω από το καλάθι, δίνοντας δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στην ομάδα του για να σκοράρει.

Louisville's Deng Adel, Mangok Mathiang Suspended for Monday's ...

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο Mathiang θα μπορούσε να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για να πλαισιώσει τον Παπαγιάννη στη θέση 5. Εκτός από τον Έλληνα center, ο Παναθηναϊκός δεν έχει στη «φαρέτρα» του άλλο πεντάρι που να διαθέτει τη σωματοδομή του Mathiang. Επιπλέον, με βάση τα οικονομικά δεδομένα της επόμενης σεζόν, είναι μια φθηνή αλλά παράλληλα μια πολύ ποιοτική λύση. Κλείνοντας, θεωρώ ότι το σημαντικότερο από όλα, αν τελικά έρθει στους «πράσινους», είναι πως θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός με τα «αδύναμα» center.

Η τραγική ιστορία του Γουέμπλεϊ που δεν έμαθε ποτέ κανείς…

Previous article

Δάσκαλος και θιασώτης του θεαματικού ποδοσφαίρου ο Πογιάτος!

Next article

You may also like
Login/Sign up
Αρέσει σε %d bloggers: