0

O Παναθηναϊκός έφτασε στο χείλος του γκρεμού αλλά…

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Από την ημέρα που ακούσαμε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να λέει ότι βάζει πωλητήριο στην ΚΑΕ και αποστασιοποιείται οριστικά από κάθε είδους αρμοδιότητα και απόφαση, ο σύλλογος πέρασε σε μία περίεργη κατάσταση ύστερα από πολλά χρόνια. Μετά την -θεωρητικά τουλάχιστον- οριστική αποστασιοποίηση του ιδιοκτήτη, ακολούθησαν ειδήσεις που δεν εισακούστηκαν με θετικό τρόπο στους φίλους του συλλόγου αλλά και γενικά στην αθλητική κοινωνία.

Και εκεί που οι Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος ήταν έτοιμοι να αναλάβουν το πολύ δύσκολο έργο της  διαχείρισης της ΚΑΕ «σκάει» η είδηση ότι ο πρώτος αποχαιρετά την αγαπημένη του ομάδα που υπηρέτησε επί 30 συναπτά έτη, έτοιμος να διαγράψει νέα πορεία στην παραγοντική του καριέρα. Από την άλλη ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μπασκετικής παναθηναϊκής ιστορίας βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός ομάδας αλλά ευτυχώς κυρίευσε η λογική και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης θα παραμείνει στον σύλλογο ως σημαία στον ιστό της. Και για έναν σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό που τα τρόπαια και οι παίκτες-σύμβολα είναι αμέτρητοι, οι σημαίες που τους αντιπροσωπεύουν είναι αρκετές. Μία από αυτές, η πιο βαριά ίσως, ο Δημήτρης Διαμαντίδης επιστρέφει και είναι έτοιμος να δώσει την καλύτερη και πιο ουσιαστική assist του ως φιλί της ζωής στην αγαπημένη του ομάδα σε μια κρίσιμη περίοδο.

Αν επεξεργαστεί κανείς την επιστροφή Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό με λογική και χωρίς υπερβολές συμπεραίνει πως ουσιαστικά κρατάει το σύλλογο στον μπασκετικό χάρτη και μακριά από την αφάνεια. Όσο ακραίο κι αν ακούγεται είναι απορίας άξιο αν ο Παναθηναϊκός συνέχιζε με το ίδιο status και την ανάλογη δυναμική που του αρμόζει και είχαν συνηθίσει οι φίλοι του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο σύλλογος έχει ανάγκη από ανθρώπους- ειδικά σ’αυτήν την δύσκολη καμπή- να τον πάρουν από το χέρι και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, συνεχίζοντας από εκεί που είχαν μείνει. Γιατί αυτό έχει νόημα, οι τίτλοι και οι διακρίσεις θα έρθουν, το πιο σημαντικό είναι να μη σβήσει ο σύλλογος. Γι ’αυτό, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης, οι άνθρωποι που έχει ορίσει για να τρέχουν την ομάδα ή όποιος τέλος πάντων παίρνει αποφάσεις τοποθετούν σε διοικητικό πόστο τον Δημήτρη Διαμαντίδη ώστε να μετουσιώσει τον σκοπό αυτό δίνοντας την assist της ζωής του.

Τη στιγμή που θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για την επιστροφή του 3D, ξεκινάει η δεύτερη εποχή του στην ομάδα, αυτή τη φορά  όχι ως παίκτης αλλά ως μέλος της διοίκησης που μαζί με τον «Φράγκι» μόνο καλό μπορούν να κάνουν με την παρουσία τους στην ομάδα. Πρώτα απ’όλα, εξισορροπούνται οι «παναθηναϊκές» προσωπικότητες μετά τη οριστική αποχώρηση του Μάνου Παπαδόπουλου και την διαφαινόμενη φυγή του πρώην αρχηγού Νικ Καλάθη που οδεύει προς Βαρκελώνη. Έτσι, επανέρχεται η ταυτότητα που σημαίνει τα πάντα για τον σύλλογο.

Επιπλέον, το πιθανότερο σενάριο για τον Παναθηναϊκό για την επόμενη σεζόν που έρχεται είναι να παραμείνει στην Euroleague. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την επανενεργοποίηση ενός θρύλου της διοργάνωσης που είναι αναγνωρισμένος από την ίδια προσδίδει στην ομάδα  το-αυτονόητο- πλεονέκτημα σεβασμού που ομολογουμένως έλειψε από τον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα χρόνια. Συν τοις άλλοις, ενδεχόμενες συναντήσεις που θα προκύψουν μεταξύ των δύο πλευρών ίσως μεταστρέψουν προς το καλύτερο τις ψυχρές σχέσεις τους.

Σε αυτό βέβαια, που, υπερτερούν Διαμαντίδης και Αλβέρτης είναι σίγουρα ο αγωνιστικός τομέας που σχετίζεται και με την ψυχολογία των παικτών. Οι δύο εμβληματικοί άνδρες, συνεσταλμένοι και σοβαροί στον χαρακτήρα τους μπορούν να σταθούν ως στήριγμα στους Έλληνες παίκτες κυρίως και στον νέο προπονητή μεταλαμπαδεύοντάς τους την αγωνιστική νοοτροπία που ξέρουν πολύ καλά.

Συμπερασματικά, αυτό που μένει είναι ότι ο Παναθηναϊκός μετά την αποδοχή του Διαμαντίδη στην πρόσκλησή του για επιστροφή στην ομάδα με σημαντικό διοικητικό ρόλο, διαθέτει ένα ισχυρό επικοινωνιακό όπλο προς όλες τις κατευθύνσεις που θέλει να πετύχει: φίλαθλοι, αγορά, Euroleague.

 

πηγή: pickngreen.gr

ΠΑΕ: Αφιέρωμα στο ντεμπούτο του Σερπέζη (pic)

Previous article

Ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Χαντάκια!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.