0

Ο Γιάννης Αλαφούζος όχι μόνο συμμετέχει ανελλιπώς στα Διοικητικά Συμβούλια της Superleague τους τελευταίους μήνες, αλλά έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διατύπωσε στη συνεδρίαση της Δευτέρας (3/8) δύο προτάσεις με σκοπό την κατοχύρωση του κοινού οφέλους του Συνεταιρισμού, σε ότι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Καταρχάς, ο Αλαφούζος επισήμανε ότι είναι απαραίτητο για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, να μην αντιμετωπίζει καμία ΠΑΕ πρόβλημα επιβίωσης. Και αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εξασφάλισης τηλεοπτικού συμβολαίου για όλα τα μέλη της Λίγκας.

Για αυτό, ο Αλαφούζος πρότεινε να τεθεί ως προϋπόθεση για την έναρξη της Superleague 2020-2021, προηγουμένως να έχουν σύμβαση όλες οι ομάδες με κανάλι για τη μετάδοση των παιχνιδιών τους. Η πρόταση του Αλαφούζου υπερψηφίστηκε με ψήφους 11-3, αφού οι Ολυμπιακός, Άρης και Λάρισα αντιτάχθηκαν.

Κατά δεύτερον, ο Αλαφούζος υποστήριξε την άποψη ότι η Superleague πρέπει να αποκτήσει δική της τηλεοπτική υποδομή. Ένας σταθμός στο πρότυπο του Liga TV, ο οποίος θα ισχυροποιήσει τη θέση του Συνεταιρισμού στις διαπραγματεύσεις με τηλεοπτικούς παρόχους και άλλους χορηγούς, αφού επί της ουσίας θα έχει δικό του προϊόν και δεν θα εξαρτάται από άλλους.

Φυσικά, ο Αλαφούζος δεν μίλησε για ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί… αύριο το πρωί, αλλά ζήτησε από τους εκπροσώπους των ομάδων να το σκεφτούν και να το συζητήσουν στη διάρκεια του χειμώνα. Πρόκειται για μία ρηξικέλευθη πρόταση, που στο εξωτερικό θα τύγχανε ευνοϊκής αντιμετώπισης. Αλλά, στην Ελλάδας των κοντόφθαλμων προσεγγίσεων, η προοπτική ενός τέτοιου εγχειρήματος μοιάζει.. εξωγήινη.

Όμως, επειδή το μέλλον καθυστερεί και υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, ο Αλαφούζος σκοπεύει να βοηθήσει και τις λιγότερο εμπορικές ομάδες του Συνεταιρισμού. Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού θα επιδιώξει και την ανάμειξη της ΕΡΤ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Αλαφούζος θα συναντηθεί άμεσα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, θα μεταφέρει όλα τα αιτήματα (φορολογικά κλπ) της Superleague και επιπροσθέτως, θα ζητήσει τη συνδρομή της κρατικής τηλεόρασης. Με μία συμφωνία στα πρότυπα της σεζόν 2018-2019, όταν η ΕΡΤ είχε φιλοξενήσει στη συχνότητα της τις ομάδες που δεν τα είχαν βρει με τη Nova.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Αλαφούζος λειτουργεί ως ισχυρός πόλος εντός της Superleague και εκφράζει ένα ρεύμα ανάμεσα στις ΠΑΕ. Είναι η πρώτη φορά που ο Αλαφούζος έχει αναμειχθεί κατά αυτό τον τρόπο και έχει πάρει τόσες πρωτοβουλίες.

MVP στους παίδες ο Ματσίρας του Παναθηναϊκού (pic)

Previous article

Aποχαιρέτησε τον Ντεσόν Τόμας ο Παναθηναϊκός (pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.