0

Η ολική επαναφορά του Γιάννη Αλαφούζου δεν αφορά μόνο το παρόν του Παναθηναϊκού.

Σχετίζεται και με το “αύριο”, αφού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σχεδιάζει με μελλοντικό ορίζοντα. Μία τακτική που αιφνιδιάζει τους περισσότερους, αφού πίστευαν πως έστω και με πιο ενεργό ρόλο, ο Αλαφούζος εξακολουθούσε να σκέφτεται την απεμπλοκή του από το ποδόσφαιρο. Όμως, ο Αλαφούζος έχει αποφασίσει να μείνει στον Παναθηναϊκό και θα έχει κομβικό ρόλο στις εξελίξεις στον Σύλλογο. Μάλιστα, την επόμενη σεζόν έχει πέντε στοιχήματα που θέλει να κερδίσει…

Αγωνιστικό: Η βελτίωση της ομάδας

Προκειμένου να περιορίσει τα χρέη από τη λαίλαπα του Αντρέα Στραματσόνι, ο Γιάννης Αλαφούζος επέβαλλε πολιτική σκληρής λιτότητας. Την τελευταία διετία ο Παναθηναϊκός είχε το χειρότερο ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας του και αναγκάστηκε να περάσει από την επώδυνη διαδικασία, ώστε να εξυγιανθεί. Αγωνιστικά, ο Σύλλογος βίωσε δύο δύσκολα χρόνια, απείχε από το πραγματικό μέγεθος του και έχασε έδαφος σε σχέση με τους ιστορικούς ανταγωνιστές του. Ακόμα και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, από τους οποίους έχει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένας από τους στόχους του Αλαφούζου είναι να καλύψει αυτό το χάσμα μέσα στις δύο επόμενες σεζόν. Για αυτό αύξησε σημαντικά τη χρηματοδότηση στον Τσάβι Ρόκα και του έδωσε τη δυνατότητα να φέρει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» ποδοσφαιριστές όπως ο Λούκας Βιγιαφάνιες και ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα ή να διαπραγματεύεται με παίκτες με το κασέ του ΜαουρίτσιοΊσλα και του Αντόνιο Βαλένσια. Ασφαλώς, ακόμα και έτσι, η απόσταση από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και δευτερευόντως από την ΑΕΚ, δεν είναι μικρή…

Οικονομικό: Να μην ξεφύγει το άνοιγμα

Η αύξηση του μπάτζετ, η συνέπεια στις πληρωμές και η έλλειψη ειδήσεων για προσφυγές και αθετήσεις πληρωμών, δεν σημαίνουν την πλήρη εξυγίανση. Το αντίθετο, η ΠΑΕ εξακολουθεί να έχει χρέη άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, το άνοιγμα θα αυξηθεί σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη εξαιτίας των μεταγραφών του Ιανουαρίου (Αγιούμπ, Καρλίτος) και της «παράλυσης» της αγοράς λόγω της πανδημίας. Εισπράξεις από τα εισιτήρια δεν υπάρχουν, οι χορηγοί θα περιορίσουν τις χορηγίες και συνολικά τα έσοδα θα μειωθούν. Επομένως, δεν θα είναι εύκολο για την ΠΑΕ να συμμαζέψει ακόμα περισσότερο τα χρέη.

Ασφαλώς, η αύξηση του μπάτζετ δεν σημαίνει κάτι από μόνη της… Τα χρέη αυξήθηκαν την προηγούμενη φορά επειδή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κήρυξε στάση πληρωμών και σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Αν ο Αλαφούζος δεν επαναλάβει κάτι τέτοιο, τότε δεν θα παρουσιαστεί κανένα οικονομικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό.

Γηπεδικό: Πρόοδος για Βοτανικό και Λεωφόρο

Για πρώτη φορά από τη μέρα της ανάμειξης του στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος πιστεύει βάσιμα στην υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης. Και ανεξαρτήτως των ελιγμών τακτικής που πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να αποκομίσει τα μεγαλύτερα οφέλη, τάσσεται υπέρ της λύσης του Βοτανικού. Ωστόσο, ο Αλαφούζος γνωρίζει επίσης ότι μέχρι να κατασκευαστεί το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο θα απαιτηθεί μία τριετία περίπου, στο ευνοϊκό σενάριο.

Για αυτό, ο εφοπλιστής σκοπεύει μέχρι τότε, να ανακαινίσει το «Απόστολος Νικολαΐδης», όσο είναι εφικτό. Οι ενέργειες του Αλαφούζου θα εστιάσουν σε δύο μέτωπα. Το πρώτο θα αφορά την άσκηση πίεσης για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης με συμφέρουσες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό. Το δεύτερο θα σχετίζεται με την επιστροφή της ομάδας ποδοσφαίρου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, υπό τις καλύτερες συνθήκες. Έστω και χωρίς ανακατασκευή. Ο Αλαφούζος θεωρεί ότι έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει γρήγορα και στα δύο ζητήματα και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θα «σπριντάρει».

Παρασκήνιο: Καλύτερη μεταχείριση

Με την προώθηση και την εκλογή του Λεωνίδα Μπουτσικάρη στην προεδρία της Superleague, oΓιάννης Αλαφούζος κατέλαβε για πρώτη φορά ένα σημαντικό πόστο στη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όχι το πιο ισχυρό, αφού το πραγματικό κέντρο δύναμης είναι η ΕΠΟ. Ωστόσο, ουδέποτε στο παρελθόν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε τόσο αισθητή την παρουσία του, έχοντας έναν άμεσο συνεργάτη του σε κορυφαία θέση, όπως η ηγεσία του Συνεταιρισμού.

Ασφαλώς, το ζητούμενο για τον Αλαφούζο είναι η δραστηριοποίηση του να έχει αντίκτυπο στη μεταχείριση του Παναθηναϊκού από τους διαιτητές. Γιατί στα Play Offδεν άλλαξε το παραμικρό σε σχέση με την υπόλοιπη χρονιά. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να έχει το ρόλο του «φτωχού συγγενή» και να αδικείται ακόμα και σε πεντακάθαρες φάσεις με τη χρήση του VAR. Όμως, ο Αλαφούζος δεν αποθαρρύνεται από τα ματς του καλοκαιριού και εκτιμά πως από τον Σεπτέμβριο, η κατάσταση θα μεταβληθεί. Πρακτικά, μόνος ο χρόνος θα δείξει εάν θα δικαιωθεί ή θα διαψευστεί…

Κόσμος: Σχέση ανοχής στο γήπεδο

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν τρέφει αυταπάτες και ξέρει ότι η σχέση του με τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκατασταθεί. Ωστόσο, ο Αλαφούζος πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργηθεί μία σχέση ανοχής, εφόσον η ομάδα αποδίδει καλά και φέρνει αποτελέσματα. Και κυρίως, εάν επί των ημερών του, δρομολογηθεί η επίλυση του γηπεδικού. Ένα πρόβλημα που δεν κατάφερε να λύσει ο πανίσχυρος Γιάννης Βαρδινογιάννης ή πολυμετοχικότητα των πολλών μεγάλων «πορτοφολιών». Βέβαια, η διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο αλλά ο Αλαφούζος κάνει τα πρώτα βήματα.

Η μετάβαση του Αλαφούζου στο ΟΑΚΑ σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια (με ΑΕΚ και ΟΦΗ) αποσκοπεί στο να συνηθίσει ο κόσμος ξανά την εικόνα του στο γήπεδο. Τηλεοπτικά προς το παρόν, αφού λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές. Στη διάρκεια της σεζόν, όμως και με το σταδιακά άνοιγμα των εξεδρών, ο Αλαφούζος θέλει η παρουσία να θεωρείται ένα φυσιολογικό γεγονός και όχι μία αξιομνημόνευτη είδηση…

Πηγή: trifilara.gr

 

Το επιθετικό στυλ του Πογιατος δεν θα είναι αρκετό στην Ελλάδα…

Previous article

Απλά σε…..σαγηνεύει….!!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.