0

Διαβάστε αναλυτικά!

Από το καλοκαίρι του 2018, όταν ξεκίνησε να εισρέει ξανά “ζεστό χρήμα” στους λογαριασμούς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την οκτάμηνη στάση πληρωμών απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο, άρχισε σταδιακά να επιστρέφει και η οικονομική κανονικότητα στο ποδοσφαιρικό τριφύλλι, έπειτα από μία σεζόν, όπου λίγο έλειψε να… ανατιναχθεί όλος ο σύλλογος στον “αέρα”.

Με συνεχόμενες αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου (οκτώ συνολικά), κατέστη δυνατό να “μαζευτεί” το χρέος που είχε… ξεφύγει κι ο Παναθηναϊκός άρχισε να ξαναγίνεται αξιόπιστος στο οικονομικό σκέλος, τακτοποιώντας με σταθερότητα όλα τα ανοικτά μέτωπά του σε πρώην παίκτες, πιστωτές, δάνεια, προμηθευτές και υπαλληλικό προσωπικό.

Στο τέλος Αυγούστου “έκλεισε” και η τελευταία αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ, που “άνοιξε” στις 22 Μαΐου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το ποσό που εισέρρευσε στην πράσινη ΠΑΕ, ήταν λίγο πάνω από τα τέσσερα 4 εκατ. ευρώ.

Χρήματα που βοήθησαν στην ταμειακή ρευστότητα της ΠΑΕ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και στη διευθέτηση όλων των άμεσων και μακροπρόθεσμων (διακανονισμοί) υποχρεώσεών της. Το δε ακριβές ποσό αναμένεται να καταχωρηθεί κι επίσημα εντός των επόμενων ημερών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Παράλληλα, το πρωί της Τρίτης (1/9), το Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, για την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου (11:00), προκειμένου να προκηρυχθεί και νέα ΑΜΚ (η ένατη στη σειρά από τότε που άνοιξε εκ νέου η… κάνουλα απ’ την πλευρά Αλαφούζου), ύψους 5 εκατ. ευρώ και διάρκειας τεσσάρων μηνών, η οποία θα χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ μέχρι το τέλος του 2020.

Με το ποσό που μπήκε στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που “έκλεισε” προ ημερών (λίγο πάνω από 4 εκατ. .) και θα καταχωρηθεί επίσημα εντός των ημερών, η εισροή κεφαλαίων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά της ιδιοκτησίας της τους τελευταίους 26 μήνες (ήτοι από τον Ιούλιο του 2018 κι έπειτα), έφτασε πλέον τα 42,8 εκατ. !

Ένα τεράστιο ποσό που έπεσε (σχεδόν) στο σύνολό του πάνω στο χρέος της ΠΑΕ, απομειώνοντας το ύψος του απ’ τα 57,4 εκατ. . (χρήση 2016/17), σε ένα νούμερο κάτω από τα 14 εκατ. , στα τέλη Αυγούστου!

Συγκεκριμένα, απ’ την 9η Ιουλίου 2018, όταν πιστοποιήθηκε η πρώτη ΑΜΚ μετά την οκτάμηνη «στάση πληρωμών» (3.658.611 ), ακολούθησαν κατά σειρά οι εξής εισροές κεφαλαίων στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά Αλαφούζου

– 17.441.847,60 , σε αύξηση ύψους 20 εκατ. που πιστοποιήθηκε (μερικώς) στις 21 Αυγούστου 2018. Μέσω αυτών των χρημάτων δε, μετοχοποιήθηκαν/εξοφλήθηκαν επί της ουσίας όλοι οι τραπεζικοί δανεισμοί της πράσινης ΠΑΕ και το ανοικτό ομολογιακό δάνειο. Εν ολίγοις, ο Παναθηναϊκός είναι πλέον καθαρός από δάνεια.

– 4.505.132,40 σε αύξηση ύψους 10 εκατ. , η οποία πιστοποιήθηκε (μερικώς) στις 30 Ιανουαρίου 2019.

– 2.620.500 σε αύξηση ύψους 6 εκατ. , η οποία πιστοποιήθηκε (μερικώς) στις 9 Μαΐου 2019.

– 2.946.000 σε αύξηση ύψους 5 εκατ. , η οποία πιστοποιήθηκε (μερικώς) στις 30 Οκτωβρίου 2019.

– 3.200.000,10 , σε αύξηση ύψους 5 εκατ. που καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 3 Φεβρουαρίου 2020.

– 4.329.999,90 , σε αύξηση σε αύξηση 5 εκατ. , που καταχωρήθηκε στις 29 Μαΐου 2020.

– Ένα ποσό λίγο πάνω από τα 4 εκατ. , στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που “έκλεισε” στο τέλος Αυγούστου κι αναμένεται να καταχωρηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

πηγή: trifillakia.gr

Διαμαντίδης: «Ευχή όλων να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα γρήγορα»

Previous article

Ποιος γκολτζής επιθετικός του Παναθηναϊκού είσαι;

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.