0

Θα ξεκινήσει η Euroleague; Αν ξεκινήσει…θα ολοκληρωθεί;

Το ημερολόγιο δείχνει 12η Σεπτεμβρίου 2020 και σε λιγότερο από ένα μήνα η Euroleague θα κάνει την πολυπόθητη επιστροφή της. Μετά από μήνες απουσίας λόγω του Covid-19 είναι κάτι, που τόσο οι αθλητές όσο και οι φίλαθλοι το περιμένουμε με περισσή προσμονή. Θα υπάρξει όμως, αυτή η επιστροφή, που όλοι θέλουμε τόσο πολύ;

Δυστυχώς, υπάρχουν λόγοι για να εκφράσω τις αμφιβολίες μου, ότι δεν θα είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Αρχικά, το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η ακύρωση της συμμετοχής του Παναθηναϊκού από το Gomelsky Cup. Κατέστη ανέφικτο για τους «πράσινους» να ταξιδέψουν αυτή την στιγμή στην Μόσχα εξαιτίας των ταξιδιωτικών πρωτοκόλλων, που έχουν εφαρμοστεί στην Covid-19 εποχή. Πολύ πιθανό, να ισχύσει το ίδιο και για άλλες ομάδες σε άλλα φιλικά τουρνουά, που αποτελούν μέρος της προετοιμασίας τους. Αυτό εγείρει ερωτηματικά, για το κατά πόσο αυτά τα ζητήματα θα λυθούν μέχρι την 1/10, που είναι η πρεμιέρα της Euroleague, οπού θα υπάρχουν ταξίδια σε πολλές χώρες.

Επιπλέον, ένα μεγάλο ερωτηματικό αφορά το τι θα γίνει μελλοντικά κατά την διάρκεια της αγωνιστικής δράσης, καθώς οι επιστήμονες θεωρούν δεδομένη την έξαρση του ιού τον χειμώνα. Πολλές χώρες θα αναγκαστούν, πιθανότατα, να λάβουν έκτακτα μέτρα, που θα δυσχαιρένουν ακόμη περισσότερο την μετακίνηση εντός και εκτός των συνόρων τους τόσο για τους πολίτες, όσο και για τις ομάδες στην προκειμένη περίπτωση. Πώς θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες σε μία τέτοια περίπτωση; Ίσως σε κάποια ουδέτερη έδρα, όμως δεν έχουμε πληροφορίες ακόμη από την διοργανώτρια αρχή.

Ταυτόχρονα, το σοβαρότερο ζήτημα κατά την προσωπική μου άποψη είναι σχετικά με τα τεστ για τον Covid-19, που γίνονται στους αθλητές. Είμαστε βέβαιοι, πως όλες οι ομάδες έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν αυτά τα τεστ σε εβδομαδιαία βάση; Ακόμη και αν οι ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague έχουν αυτήν την άνεση καθώς -θεωρητικά- είναι οι οικονομικά πιο ισχυρές ομάδες, μπορεί κανείς να εγγυηθεί το ίδιο για όλες τις ομάδες, που θα συμμετέχουν στα εγχώρια πρωταθλήματα; Γιατί οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει για παράδειγμα η Armani Milano, δεν περιορίζονται μόνο στις υπόλοιπες 17 της Euroleague, αλλά και στις ομάδες που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα. Αυτές οι ομάδες θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν τα τεστ σε εβδομαδιαία βάση; Αν προκύψει κρούσμα κορωνοϊού σε κάποια από αυτές τις ομάδες μετά από έναν αγώνα, δεν θα πρέπει να τεθούν όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων σε καραντίνα και να υποβληθούν εκ νέου σε τεστ; Επίσης, σε περίπτωση που προκύψει κρούσμα σε οποιαδήποτε ομάδα της Euroleague παραμονές της αναμέτρησης, δεν θα πρέπει να αναβληθεί ο αγώνας μέχρι να γίνουν τα απαραίτητα τεστ; Πότε θα γίνει ο αγώνας σε μία τέτοια περίπτωση με δεδομένο, ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες;

Εν κατακλείδι, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και προβληματισμοί στο κατά πόσο η φετινή Euroleague θα ξεκινήσει και το κυριότερο αν θα ολοκληρωθεί. Είναι τέτοια η κατάσταση, που όλα είναι «ρευστά» και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τίποτα. Η διοργανώτρια αρχή μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση για αυτά τα φλέγοντα ζητήματα και τα χρονικά περιθώρια «στενεύουν». Ευχή όλων μας είναι να βρεθεί ο τρόπος και να ολοκληρωθεί κανονικά η διοργάνωση, όμως το σημαντικότερο από όλα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

 

πηγή: liveandplaybasketball.com

Στο Παναθηναϊκός TV όλα τα εντός έδρας ματς – Αυτό είναι το σποτ για την επίσημη έναρξη του! (vid)

Previous article

Ένα σοβαρό τμήμα scouting σου αλλάζει επίπεδο

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.