0

Η διοργανώτρια αρχή της Euroleague έκανε γνωστό το πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο, που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες τη φετινή σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα κάθε αγώνας που δεν διεξάγεται λόγω των απαγορεύσεων ή των οδηγιών που επικρατούν σε κάποια χώρα, θα αναβάλλεται και θα μετατίθεται για άλλη ημερομηνία. Αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι τρεις φορές για κάθε αναμέτρηση.

Παράλληλα αν αυτό συμβεί για δεύτερη φορά, τότε θα αποβληθεί από την διοργάνωση και αν αυτό καταγραφεί σε αγώνα πλέι-οφ, τότε η αντίπαλη ομάδα θα κερδίσει την σειρά. Επίσης σε περίπτωση που οποιαδήποτε ομάδα έχει λιγότερους από οκτώ παίκτες που είναι κατάλληλοι να παίξουν λόγω του COVID-19, είπε ότι η ομάδα θα χάσει το παιχνίδι 0-20.

Εκτός των άλλων σε περίπτωση ακύρωσης της σεζόν, τότε η βαθμολογία μέχρι την διακοπή θα καταγραφεί ως η τελική, σε περίπτωση που υπάρξει επιστροφή στα παρκέ μετά από κάποιο διάστημα.

Αναλυτικά το πρωτόκολλο που δημοσίευσε η Euroleague

Μετά το έργο που πραγματοποίησε η Euroleague Basketball σε συνεννόηση με τους γιατρούς της ομάδας, τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες, τα στελέχη του συλλόγου και άλλα κορυφαία αθλητικά ακίνητα, και μετά από συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων του EuroCup και του ECA Board, εγκρίθηκαν νέα Πρωτόκολλα Υγείας & Ασφάλειας και Ειδικοί Κανονισμοί για τη σεζόν 2020-21 τόσο στο 7DAYS EuroCup όσο και στην Turkish Airlines EuroLeague.

Τα Πρωτόκολλα Υγείας & Ασφάλειας, τα οποία στοχεύουν στην παροχή στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και σε όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους με τα ελάχιστα πρότυπα που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε παιχνίδι EuroLeague και EuroCup, δημιουργούν συνθήκες για την προστασία της υγείας κάθε ατόμου καθώς και της υγείας των οικογενειών τους στο πλαίσιο του τρέχοντος περιβάλλοντος COVID-19. Τα πρωτόκολλα έχουν αναπτυχθεί σε συντονισμό με τους γιατρούς του πρωταθλήματος και του συλλόγου, διαβουλεύεται με τους 42 συλλόγους, την Ένωση Παικτών Της EuroLeague, το Συμβούλιο Προπονητών Της EuroLeague, την Ένωση Υπαλλήλων Μπάσκετ της Euroleague, εγχώριες πρωταθλήματα και ULEB. Έχουν κατασκευαστεί για να αντικατοπτρίζουν την εμπειρία που αποκτήθηκε από άλλους μεγάλους διεθνείς και εγχώριους διοργανωτές αθλητικών αγώνων. Οι λεπτομέρειες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

– Βασικοί κανόνες υγιεινής συμπεριφοράς: πλύσιμο χεριών, κοινωνική αποστασιοποίηση, χρήση μάσκας προσώπου και εξαερισμός.

– Κατευθυντήριες γραμμές για τις εγκαταστάσεις αρένας και πρακτικής εξάσκησης που καθορίζουν μέγιστο αριθμό ατόμων στους χώρους του γηπέδου και των αποδυτηρίων.

– Διορισμός διευθυντή COVID-19 σε κάθε σύλλογο, εκπαιδευτικές συνεδρίες, συνιστώμενη καθημερινή παρακολούθηση της υγείας, έντυπα ιατρικής αξιολόγησης.

-Οι παίκτες, το προσωπικό προπόνηση και οι διαιτητές πρέπει να  υποβάλλονται σε PCR τρεις ημέρες πριν από κάθε παιχνίδι, με τα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθούν στην περίπτωση ενός θετικού αποτελέσματος δοκιμής PCR.- Κατευθυντήριες γραμμές για τα ξενοδοχεία, τις μεταφορές, τους διαιτητές, την τηλεοπτική παραγωγή, τα Μέσα ενημέρωσης και τους θεατές.

-Κάθε αγώνας που δεν διεξάγεται λόγω των απαγορεύσεων ή των οδηγιών που επικρατούν σε κάποια χώρα, θα αναβάλλεται και θα μετατίθεται για άλλη ημερομηνία. Αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι τρεις φορές για κάθε αναμέτρηση, ενώ όλα τα παιχνίδια της Regular Season της Euroleague πρέπει να έχουν διεξαχθεί μέχρι τις 13 Απριλίου του 2021. Στη συνέχεια, το deadline για τα ματς των πλέι-οφ είναι η 5η Μαΐου.

-Η Euroleague θα συνεργαστεί με την γηπεδούχο ομάδα για να αλλάξει η έδρα ενός αγώνα και να μεταφερθεί όπου είναι δυνατό, αρκεί φυσικά το γήπεδο να έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές της διοργάνωσης.

-Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες – γήπεδα ή σε περίπτωση που έχει καταγραφεί ήδη το όριο των τριών αλλαγών, η ομάδα της οποίας η χώρα (με τις απαγορεύσεις ή τις συνθήκες) προκάλεσε την αλλαγή στην έδρα και στην ημερομηνία, θα χάνει το ματς στα χαρτιά με 0-20. Συνεχόμενες ήττες με αυτόν τον τρόπο δεν θα οδηγήσουν σε αποβολή της ομάδας από την διοργάνωση.

-Αν κάποια ομάδα έχει λιγότερους από οκτώ διαθέσιμους παίκτες λόγω του Covid-19, τότε θα χάσει τον αγώνα με 0-20. Και εδώ ισχύει πως συνεχόμενες ήττες με αυτόν τον τρόπο δεν θα οδηγήσουν σε αποβολή της ομάδας από την διοργάνωση.

-Αν κάποια ομάδα αρνηθεί να συμβαδίσει με τις οδηγίες ή τους περιορισμούς της χώρας της, χωρίς κάποιον προφανή λόγο, τότε θα χάσει με 0-20.

-Αν αυτό συμβεί για δεύτερη φορά, τότε θα αποβληθεί από την διοργάνωση. Επιπρόσθετα, αν αυτό καταγραφεί σε αγώνα πλέι-οφ, τότε η αντίπαλη ομάδα θα κερδίσει την σειρά.

-Σε περίπτωση ακύρωσης της σεζόν, τότε η βαθμολογία μέχρι την διακοπή θα καταγραφεί ως η τελική, σε περίπτωση που υπάρξει επιστροφή στα παρκέ μετά από κάποιο διάστημα. Αν χρειαστεί, οι ομάδες θα αγωνιστούν στα ματς που έχουν απομείνει ή που έχουν αναβληθεί, για να υπάρχει ο ίδιος αριθμός αγώνων για όλους.

Αποκάλυψη: Τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε χρήματα για τον Βαγιαννίδη!

Previous article

Κορσιά: “Με θέλει μεγάλη Ελληνική ομάδα – Δεν έχω αποφασίσει ακόμα”

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.