0

Η προφορική συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Nova έχει διπλή ανάγνωση…

Από τη μία, ο Γιάννης Αλαφούζος αποκόμισε το υψηλότερο αντίτιμο της τελευταίας οχταετίας από το συνδρομητικό. Ένα εξαιρετικά σημαντικό έσοδο για τη διοίκηση, σε μία σεζόν που δεν αναμένονται κέρδη από τα διαρκείας και τα απλά εισιτήρια, ενώ οι περισσότερες χορηγίες μειώνονται ή διακόπτονται. Σε μία σεζόν που παρά τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, το μπάτζετ αυξήθηκε για να συγκροτηθεί ένα πιο ανταγωνιστικό ρόστερ.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα σχεδόν 7,5 εκατομμύρια ευρώ που θα εισπράξει η ΠΑΕ από τη Nova, διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της. Παρέχουν μία σιγουριά που δεν θα έδινε το “Παναθηναϊκός TV”, παρότι ο Αλαφούζος με προσωπικές ενέργειες είχε κλείσει μία σημαντική βάση σίγουρων χρημάτων με εμπορικά deals, που άγγιζαν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη, ο Αλαφούζος δεν ενέκρινε τη λειτουργία του “Παναθηναϊκός TV” απλώς και μόνο για να πιέσει τη Nova. Είναι ένα εγχείρημα που το πιστεύει και θεωρεί ότι μακροπρόθεσμα θα αποδώσει. Αν και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αντιλαμβάνεται ότι υπό τις πιεστικές συνθήκες που στήθηκε το κανάλι στη διάρκεια του Αυγούστου, δεν είχε τις πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις για να πετύχει.

Για αυτό, ο Αλαφούζος δεν σκοπεύει να αφήσει το “Παναθηναϊκός TV”. Ασφαλώς, το πρότζεκτ θα συμπτυχθεί σύμφωνα με το εναλλακτικό σενάριο της συνύπαρξης με τη Nova (ματς των τμημάτων Κ19 και Κ17, ομαδικά τμήματα του Ερασιτέχνη και άλλες μεμονωμένες εκδηλώσεις). Επιπλέον, εκκρεμούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας του Τριφυλλιού με το συνδρομητικό, για να φανεί σε ποιο υλικό θα έχει δικαίωμα πρόσβασης το “Παναθηναϊκός TV”. Όπως η μετάδοση των στιγμιότυπων των παιχνιδιών της ομάδας του Πογιάτος, το αρχείο παλαιότερων ετών κ.α.

Εν κατακλείδι, σε μία άλλη κρίσιμη παράμετρο, η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Nova είναι μονοετής. Όπως έχει αποδειχτεί στο πέρασμα των ετών, οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν περάσει από πολλές… φουρτούνες. Μέχρι το καλοκαίρι του 2021, κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί. Αλλά, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, ο Αλαφούζος θα έχει τη σταθερά του “Παναθηναϊκός TV”, το οποίο θα έχει ξεπεράσει το πειραματικό στάδιο και θα αποτελεί την ασφαλή εφεδρεία του εφοπλιστή για τα τηλεοπτικά…

πηγή: trifilara.gr

“Νοσοκομείο” λόγω κορονοϊού η Μακάμπι του Γιώργου Δώνη

Previous article

Τσαρτσαρής και Χατζηβρέττας στο πλευρό του Λιόλιου!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.