0

Πολλοί λοιδορούσαν την μεταγραφή ενός παιδιού που με απίστευτο work ethic, τρομερή δουλειά στο γήπεδο και αυταπάρνηση κέρδισε την θέση του στον Παναθηναϊκό!

Ναι! Βρήκαμε όλοι τον νέο αγαπημένο μας παίκτη από το «πράσινο στρατόπεδο». Αυτός ακούει στο όνομα Λεωνίδας Κασελάκης. Ο Έλληνας forward καταθέτει την ψυχή του σε κάθε αγώνα και αυτό τον κάνει πολύ χρήσιμο για τον προπονητή του. Πλέον με ένα μικρό δείγμα των πρώτων αγωνιστικών το ερώτημα δεν είναι αν ο Κασελάκης αξίζει να παίζει, αλλά πόσο αξίζει να παίζει;

Άποψη μου είναι πως ο χρόνος του πρέπει να αυξηθεί. Με την σταθερά κάκιστη παρουσία του White, δεν βλέπω λόγο να μην αγωνίζεται περισσότερο ο Παναθηναϊκός με δύο τριάρια στα forwards. Ο Κασελάκης πέρα από τα αμυντικά του προσόντα -όταν ήταν στην VTB υποχρέωνε τους αντιπάλους του σε ποσοστό κάτω από 25%- μπορεί να προσφέρει και επιθετικά. Αυτό το είδαμε και με το δίποντο (σχεδόν τρίποντο), που πέτυχε στην λήξη της κανονικής διάρκειας στην Βαρκελώνη και με τρεις βολές και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου αδικαιολόγητα έμεινε στον πάγκο. Μάλιστα, όλες οι επιλογές, που παίρνει είναι εξαιρετικές, δείχνοντας έτσι πόσο μπασκετικό μυαλό διαθέτει.

Η θέληση και η προσπάθεια αυτού του ανθρώπου πραγματικά με σοκάρει. Περίμενε σε όλη την καριέρα του μία ευκαιρία για το υψηλότερο επίπεδο. Τώρα που την πήρε όχι απλά δεν φοβάται, αλλά την εκμεταλλεύεται στο έπακρον. Όταν ο Κασελάκης πήγαινε στις βολές, που θα έστελναν το ματς στην παράταση, ήξερε ότι θα ήταν ο «εύκολος στόχος» και ο «δακτυλοδεικτούμενος» σε περίπτωση αστοχίας του. Παρόλα αυτά, πήγε και ευστόχησε.

Όλο το συναίσθημα αγωνιστή, που βγάζει ο Κασελάκης (που είναι πάντα έτοιμος, ανά πάσα ώρα και στιγμή), παραπέμπει στον συνονόματο του και σπουδαίο Σπαρτιάτη πολεμιστή, Λεωνίδα. Οπότε, όπως γίνεται κατανοητό ο Κασελάκης θα είναι μεγάλο κέρδος για την ομάδα μέσα στην σεζόν και πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο.

Υ.Γ: Μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό αποτελεί και ο Foster. Ο Αμερικανός είναι άπειρος και αυτό κοστίζει στα κρίσιμα σημεία, αλλά θα ωριμάσει αγωνιστικά. Ήδη δείχνει πόσο value for money είναι.

Ήττα στην πρεμιέρα για τις γυναίκες του μπάσκετ από τον ΠΑΟΚ

Previous article

Δεν θα την δεις ποτέ…ντυμένη!! (pics)

Next article

You may also like