1

Άραβες, Ταϊλανδοί, Έλληνες κροίσοι , Αμερικανοί και Ελληνοαμερικανοί και όλοι οι καλοί χωράνε…

Τα σενάρια είναι ωραία, ιντριγκάρουν, πουλάνε για διαφορετικούς λόγους, άλλοτε για να διαβάλλουν, άλλοτε υφίστανται 100% και σε άλλη περίπτωση ισχύουν – περισσότερο η λιγότερο – αλλά δεν προχωράνε. Κατά συνέπεια δεν επιβεβαιώνονται ποτέ.

Όταν βέβαια άνθρωπος του Παναθηναϊκού ξεναγούσε όντως, πιθανό υποψήφιο επενδυτή -στο Κορωπί και ισχύει η πληροφορία – στο παρελθόν, κάτω από τη μύτη των ρεπόρτερ και του κόσμου , ουδείς το πήρε…πρέφα, κι ας μην υπήρξε εξέλιξη.

Το ενδιαφέρον αντίθετα του Πάιροζ – που βάσει των ρεπορτάζ είχε συμπαίκτη τον Ρέστη – βγήκε στον αφρό και παρά το διασταυρωμένο γεγονός ότι η Deloitte πήρε ένα σημαντικό- υπαρκτό ποσό, για διενέργεια οικονομικού ελέγχου, ουδέποτε έγινε deal. Αν και υπήρξαν επαφές.

Από την άλλη ο Γιαννακόπουλος βγήκε μπροστά, μέσω PAO Alive, έθεσε κάποιους ξεκάθαρους όρους που ουδέποτε ικανοποιήθηκαν. Από τον κόσμο, που δεν τσόνταρε σύμφωνα με τους όρους που τέθηκαν τόσα όσα χρειάζονταν για να μαζευτούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Απο την πολιτεία που δεν έδωσε τον βοτανικό όπως τον οραματιζόταν ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ. Όποτε δεν χρειάστηκε καν να πάμε παρακάτω… Έτσι ούτε αυτό το σενάριο προχώρησε αν και δεν υπήρχε κανείς στη μέση τότε. Μόνο ο Παναθηναϊκός και τα χρήματα.

Βέβαια, για να είμαστε απολύτως σωστοί στο ρεπορτάζ, υπήρχε ( σχεδόν) κάτι στη μέση… η έλλειψη διάθεσης την νυν διοίκησης να συνεργαστεί – ελέω διαφορετικής φιλοσοφίας -με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ. Όμως οι εξελίξεις πρόλαβαν τις συζητήσεις…Δεν χρειάστηκε καν να φτάσει εκεί το ζήτημα, δεν υπήρξε ποτέ προχωρημένο στάδιο.

Όλο αυτόν τον καιρό παρέλασαν και αρκετά ονόματα από τον επιχειρηματικό χώρο, εν Ελλάδι . Και όχι μόνο . Ουδέποτε εμφανίστηκαν βέβαια στο προσκήνιο . Μόνο στο καφενείο μεταξύ μας τα συζητούσαμε, χωρίς αποδείξεις. Είδα, άκουσα, μου είπε κάποιος, ένας φιλος ξέρει κτλ…Και η σεναριολογία έδινε και έπαιρνε τη ίδια ώρα.

Η ίντριγκα λατρεύεται και πουλάει, είναι στο dna του Έλληνα. Δεν ζει χωρίς αυτή. Για αυτό το λόγο, όσο δεν πωλείται η ΠΑΕ αλλού η όσο δεν βγαίνουν μπροστά – φημολογούμενα – ονόματα, οι οπαδοί των σεναρίων κάνουν πάρτι. Αυτό που όλοι έχουμε ακούσει και είναι της μόδας…παραδοσιακά, είναι πως ο Βαρδινογιάννης δεν θα άφηνε ουδέποτε τον Παναθηναϊκό να πουληθεί. Και σε φιλολογικό επίπεδο ο καθένας λέει φυσικά τα δικά του, χωρίς τίποτα μα τίποτα να αλλάζει. Ας υπάρχουν ισολογισμοί, ΓΕΜΗ κτλ που μπορεί να δει κάνεις τις μετοχικές συνθέσεις. Άλλος τρόπος να τσεκάρεις δεν υπάρχει, μόνο αν κανείς τον ντέντεκτιβ… Όμως πέραν από συζητήσεις ουδείς φέρνει αποδείξεις στο φως…

Αν κάτι – ενδεχομένως – υπάρχει πιθανότητα ουσιαστική να αλλάξει, ρεαλιστικά είναι η προοπτική του βοτανικού. Ίσως ο μόνος άσος που έχει απομείνει πάνω στο τραπέζι στην τράπουλα του Παναθηναϊκού. Αγκομαχώντας με. – και με τις ζυμώσεις στο Δήμο στα φόρτε τους – ο βοτανικός είναι το βαγόνι που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, το παιχνίδι, τις παραμέτρους και να σύρει ολόκληρο το τρένο…

Είναι τόσο απλό και τόσο δύσκολο συνάμα να αντιληφθεί κάποιος ότι – παρά τις συζητήσεις μέχρι τώρα – μόνο τότε ο Γιάννης Αλαφούζος θα μπορούσε να πουλήσει. Εφόσον επιθυμεί να πουλήσει! Γιατί αυτό διαφεύγει. Τι, λοιπόν, δεν καταλαβαίνουμε ; Μόνο τότε θα μπορούσε να πουλήσει. Ας μην βλέπουμε το δέντρο αλλά το δάσος … γιατί «εμείς» σκεφτόμαστε σαν οπαδοί, δημοσιογράφοι αλλά ένας μεγαλομέτοχος σκέφτεται σε άλλο επίπεδο. Είναι εύκολα αντιληπτό.

Γιατί πολύ απλά ο Παναθηναϊκός με γήπεδο και βοτανικό θα είναι από άλλο ανέκδοτο … τα δεδομένα αν το αντιλαμβάνεστε, σε όλο το φάσμα τους αλλάζουν . Εάν έρθει βέβαια στο δρόμο η πολυπόθητη έξοδος στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τη μείωση των χρεών, θα έμπαιναν ως το κερασάκι στην τούρτα. Το brand ΜΟΝΟ τότε θα μεγαλώσει και θα λάμψει. Η αξία της ομάδας ΜΟΝΟ τότε θα εκτοξευτεί. Η ΠΑΕ ΜΟΝΟ τότε θα γίνει, σε κάθε αγοραστή, πραγματικά ελκυστική. Θα απομένει η αγωνιστική ανάκαμψη για να υφίσταται όλο το «πακέτο», να μπει το βαγόνι σε άλλες ράγες…

Σκεφτείτε τον ΠΑΝΑΘΗΜΑΪΚΟ τώρα και τον Παναθηναϊκό με βοτανικό, Ευρώπη, καλή ομάδα… Πότε μπορεί να πιάσει καλύτερη τιμή; Ποτέ θα είναι καλύτερο το τάιμινγκ; Εδώ που φτάσαμε στο παρά ένα για εξελίξεις στον βοτανικό , ποτέ η ομάδα θα έχει κάνει pick στη χρηματιστηριακή της αξία; Ποτέ βρε παιδί μου, πιο απλά, θα πιάσει καλύτερη τιμή για διαπραγμάτευση ; Μα φυσικά όταν δίνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο! Μοιραία το τώρα δεν είχε προοπτική…

Δεν υπάρχει λοιπόν, κανένας Ελληνοαμερικάνος τώρα που να παίζει … είναι περυσινά ξινά σταφύλια όσα γράφονται ξανά. Συζητάμε στον αέρα…Μην περιμένετε φίλοι μου κάτι στην παρούσα φάση. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ρίξει ένα σκασμό λεφτά , που αγωνιστικά – εκ του αποτελέσματος – δεν έπιασαν τόπο . Όμως το άνοιγμα είναι μεγάλο συνολικά.

Βάση κοινής λογικής και όχι σεναριολογίας, εφόσον – Πάντα- θελήσει να πουλήσει την ΠΑΕ, θα το κάνει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τον ίδιο. Και οι συνθήκες σήμερα δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, άπαντες το αντιλαμβάνονται. Άρα ξεκάθαρα κύριοι και ας γράφουμε και ας συζητάμε και ας τα λέμε στο ράδιο ή εδώ δεν πωλείται τώρα η ΠΑΕ.

Άλλωστε από το ρεπορτάζ του TRIFILARA έχουμε κάνει ευρέως γνωστό πως σε αυτή τη φάση το μόνο που δέχεται η διοίκηση είναι να βρει συμπαίκτη για να μπει στο κόλπο, ώστε να παραχωρήσει το μισό ποσοστό, όχι όλο το πακέτο. Το ρεπορτάζ το κάνει λιανό, το έχει καταστήσει ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει διάθεση να φύγει κανείς τώρα παρά μόνο να μοιραστούν τα οικονομικά βάρη. Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου για το πακέτο που σας προανέφερα, να είστε σίγουροι ότι θα μιλάμε σε άλλη βάση.

Ίσως τότε και να δούμε όντως κινέζους, όχι μόνο στα χαρτιά των ΜΜΕ… Μέχρι τότε όμως, στα οποία σενάρια, κάνετε απλά τους κινέζους …

πηγή: trifilara.gr

Μήτογλου: «Σε 2-3 εβδομάδες θα είμαστε 100% έτοιμοι» (vid)

Previous article

Hχηρό μήνυμα της Euroleague κατά του ρατσισμού (vid)

Next article

You may also like

1 Comment

  1. Symfwnw omws den xerw kata poson einai swsto na dwsoume tin Leoforo gia na ginoume apo idioktites enoikiastes ston Votaniko. Tha ekana ta panta apo apopsi Arhitektonikis wste na ftiaxw gipedo 30000 + ekei.

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.