0

Σε ανακαίνιση του προπονητικού του κέντρου προχώρησε ο Παναθηναϊκός.

Οι εργασίες στο προπονητικό κέντρο των “πρασίνων” μεταμόρφωσαν τις εγκαταστάσεις σε ένα πιο φιλόξενο και σύγχρονο περιβάλλον για τις ακαδημίες αλλά και για την πρώτη ομάδα.

Οι εγκαταστάσεις στο προπονητικό κέντρο «Γ. Καλαφάτης» έγιναν αρτιότερες, πιο λειτουργικές, πιο καλαίσθητες, πιο φιλικές στο περιβάλλον. Το προπονητικό κέντρο είναι το σπίτι κάθε ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι ώρες που περνούν μέσα σε αυτό τα μέλη της κάθε ομάδας είναι τόσο πολλές που έχει σημασία να προσφέρονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ο Παναθηναϊκός εδώ και επτά χρόνια έχει ως… σπίτι του το «Γεώργιος Καλαφάτης», το προπονητικό κέντρο που βρίσκεται στην οδό Ελαίας, θέση Μπουρμπουτσάνα, στο Κορωπί Αττικής. Από τότε έως σήμερα έγιναν αλλαγές και βελτιωτικά έργα. Ποτέ, όμως, στην ευρεία κλίμακα που έλαβε χώρα το τελευταίο εξάμηνο. Για τους… παροικούντες την Ιερουσαλήμ το προπονητικό κέντρο είναι πλέον αγνώριστο. Προς το βέλτιστο εννοείται.

Εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι έχουν υποστεί ριζικό λίφτινγκ και μάλιστα στις πλείστες περιπτώσεις η αλλαγή είναι ολοκληρωτική. Για τα δεδομένα του χώρου έγιναν σημαντικές αλλαγές, οι οποίες δίνουν έμφαση στον ποδοσφαιριστή, στον προπονητή, στον εργαζόμενο προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης. Πάμε να παρουσιάσουμε τις αλλαγές, οι οποίες φέρουν βασικά την υπογραφή της COCO-MAT, της καταξιωμένης ελληνικής εταιρίας παραγωγής επίπλων.

ΠΥΛΗ
Ας ξεκινήσουμε την περιήγηση από έξω προς τα μέσα. Αρχή, λοιπόν, από την είσοδο στο προπονητικό κέντρο. Η οποία απέκτησε πια τη μορφή πύλης με καινούργια κάγκελα στα οποία ξεχωρίζει η ξύλινη επιγραφή που αναγράφει Panathinaikos F.C. “G. Kalafatis Training Center ” (με εσωτερικό κρυφό φωτισμό για το βράδυ), ενώ και ο χώρος υποδοχής έχει πλέον διακοσμηθεί με ένα καταπράσινο τριφύλλι σε γκράφιτι.

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ
Μπαίνοντας στα αποδυτήρια αντικρίζει κάποιος πλέον μια εντελώς διαφορετική εικόνα σε σύγκριση με λίγες εβδομάδες πριν. Η συνεργασία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την εταιρία «Νικολιδάκης», η οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ και 40 χρόνιαστις κατασκευές επίπλων, απέδωσε καρπούς. Γνώμονας ήταν η εξυπηρέτηση των αναγκών των ποδοσφαιριστών αλλά και των εργαζομένων στα αποδυτήρια. Μετά από συζήτηση με τους… κατοίκους των αποδυτηρίων προέκυψαν τα τελικά σχέδια, απολύτως λειτουργικά για την ομάδα. Και βέβαια εντελώς Κάθε ποδοσφαιριστής έχει το δικό του έπιπλο, αεριζόμενο, με σύστημα pushpull στο ντουλάπι και το δικό του συρόμενο συρτάρι. Επιπλέον στο χώρο τοποθετήθηκαν δύο κεντρικά έπιπλα για τη συλλογή ρούχων, όπως και κεντρικό έπιπλο για την τοποθέτηση ποδοσφαιρικών παπουτσιών. Και βέβαια στον τοίχο πάνω από την ξύλινη κατασκευή των ντουλαπιών έχουν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα μεγάλης επιφάνειας με το moto «Παναθηναϊκός πάνω απ’ όλα».

ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Προχωρώντας στο πάρκινγκ, το πρώτο που βλέπουν όλοι όσοι προσέρχονται στο προπονητικό κέντρο είναι ένα μεγάλο γκράφιτι που διακοσμεί πλέον σχεδόν όλο τον πλαϊνό τοίχο του βασικού κτηρίου. Με το καταπράσινο σλόγκαν «εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ» το γκράφιτι έχει το χάρτη της Ευρώπης και το έμβλημα του Παναθηναϊκού να εμφανίζεται πάνω σε αυτόν. Στο χάρτη αυτό αναγράφονται ονόματα πόλεων, όπου το Τριφύλλι έγραψε ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες είτε παίζοντας σε προχωρημένο στάδιο των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Εξάλλου σε ντουζιέρες και τουαλέτες ξηλώθηκαν όλα τα παλαιά και τοποθετήθηκαν νέα πλακάκια και είδη υγιεινής με τη σφραγίδα εγγύησης και ποιότητας της «Porcelana». Με την ίδια λογική και αισθητική προχώρησαν οι εργασίες και στον κάτω όροφο, όπου στεγάζονται τα αποδυτήρια των Κ19, Κ17, Κ16, Κ15. Στον τοίχο του εξωτερικού διαδρόμου των αποδυτηρίων της ακαδημίας φτιάχτηκε γκράφιτι του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, του Κριστόφ Βαζέχα, τιμώντας στο πρόσωπό του όλους τους σπουδαίους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και δόξασαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Στο χώρο εστίασης η μεταμόρφωση είναι πάλι ολική. Ή για την ακρίβεια θα γίνει ολική όταν θα ολοκληρωθεί και το τελευταίο στάδιο αλλαγών, το οποίο αφορά την κουζίνα. Στο χώρο του εστιατορίου τοποθετήθηκαν ξύλινα τραπέζια με αντίστοιχες καρέκλες και πάγκους.
Η συνολική χωρητικότητα πλέον ανέρχεται στα 55 άτομα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η COCO-MAT φρόντισε να σχεδιάσει άνετα, καλαίσθητα και παράλληλα φιλικά προς το περιβάλλον έπιπλα. Ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο τοποθετήθηκαν καναπέδες, σκαμπό και πολυθρόνες, ορίζοντας πλέον ένα σύγχρονου τύπου καθιστικό, ως χώρο χαλάρωσης μια και έχει τοποθετηθεί ειδικός αντιστρεσογόνος φωτισμός.

ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ
Όλα τα προηγούμενα αποτέλεσαν την πρώτη φάση υλοποίησης του έργου αναμόρφωσης του προπονητικού κέντρου. Η δεύτερη φάση ήρθε στα μέσα του καλοκαιριού με τη διαμόρφωση ενός νέου χώρου στον πρώτο όροφο του βασικού κτηρίου. Πρόκειται για ένα χώρο 120 τ.μ. όπου πλέον οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας μπορούν να ξεκουράζονται μετά από την προπόνηση ή ανάμεσα στις δύο
προπονήσεις σε μέρα με διπλό πρόγραμμα. Σε αυτό το χώρο τοποθετήθηκαν ανάκλιντρα, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητές. Έχει προβλεφθεί επίσης ώστε η θέα των ποδοσφαιριστών να είναι τα γήπεδα του προπονητικού με ειδικές τζαμαρίες που περιορίζουν την ένταση του ήλιου, ενώ και ο τεχνητός φωτισμός είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να ξεκουράζει τους παίκτες. Στην αίθουσα υπάρχουν γραφεία συνεργασίας και βιβλιοθήκες. Στο χώρο αυτόν, ο οποίος δεν άργησε να αγαπηθεί από τους ποδοσφαιριστές, δεσπόζει ένα μεγάλο γκράφιτι της σημαίας του συλλόγου, του Δημήτρη Σαραβάκου με τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του στα εκατοντάδες γκολ που σκόραρε!

ΞΕΝΩΝΕΣ
Η τελευταία φάση του έργου ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο και αφορούσε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι για το σύλλογο: τους κοιτώνες που φιλοξενούν ποδοσφαιριστές της ακαδημίας. Το στολίδι του Παναθηναϊκού, το φυτώριό του, πλέον έχει υπερσύγχρονα εφηβικά δωμάτια για τους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές. Μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη της COCO-MAT παραδόθηκαν 10
υπνοδωμάτια τα οποία έχουν κρεβάτια σε κουκέτες, γραφείο μελέτης με ιδιαίτερα άνετο χώρο για κάθε άτομο ξεχωριστά, ντουλάπες, τουαλέτες με πλακάκια και είδη υγιεινής από την PORCELANA, ενώ τα σεντόνια είναι επιλεγμένα από το «Φάρο Τυφλών της Ελλάδας», το φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο. Οι ξενώνες είναι πια δωμάτια που χαρίζουν στους εφήβους άνεση και αίσθηση ότι βρίσκονται στο… σπίτι τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του εστιατορίου, ακριβώς στο όριο όπου βρίσκονται οι σκάλες που οδηγούν στα αποδυτήρια της ακαδημίας, έχει φτιαχτεί ένα γκράφιτι με τον πλέον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του Γιώργου Καραγκούνη, εμβληματικής φυσιογνωμίας του Παναθηναϊκού, προϊόντος της ακαδημίας της ομάδας που διέπρεψε με το τριφύλλι στο στήθος. Ασφαλώς η επιλογή του σημείου του γκράφιτι διόλου τυχαία είναι, μια και προκύπτει ξεκάθαρη η σύνδεση ακαδημίας και πρώτης ομάδας.

Πηγή: trifilara.gr

Μόνο νίκες με την Φενέρ σε …άδειο ΟΑΚΑ!

Previous article

Ο Σάικς παίζει για το δεύτερο …μηνιάτικο

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.