0

Το μήνυμα του Σωκράτη Διούδη για τον φετινό Παναθηναϊκό μέσα από το Match Programme ενόψει του αγώνα με τον Βόλο

Αναλυτικά:

Ήταν ένα κακό ξεκίνημα για την ομάδα στη σεζόν με τρία αρνητικά αποτελέσματα και μία αλλαγή προπονητή. Θεωρείς πως τώρα έχει έρθει η ώρα για να αλλάξει η εικόνα και να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα; “Σίγουρα ούτε εμείς θέλαμε και περιμέναμε αυτή την εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Έχουμε θέσει ψηλούς στόχους και τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές μας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να αλλάζεις προπονητές, ούτε να γίνονται πολλές αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, ο προπονητής είναι αυτός που «πληρώνει το μάρμαρο», χωρίς φυσικά να έχει μόνο αυτός ευθύνες για το κακό ξεκίνημα. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και νομίζω ότι αυτό το έχει αντιληφθεί ο καθένας μέσα στην ομάδα. Ξέρουμε ότι πρέπει από εδώ και στο εξής να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο και να αρχίσουμε να παίρνουμε
αποτελέσματα”.

Τι θεωρείς ότι δεν πήγε καλά στο ξεκίνημα; “Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Σίγουρα επηρεάζει το γεγονός πως έχουμε αρκετούς νέους παίκτες στην ενδεκάδα γιατί δεν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο στην προετοιμασία για να «δέσει» η ομάδα. Ήρθε ένας νέος προπονητής με διαφορετική φιλοσοφία που προσπάθησε να αλλάξει πολλά στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Όπως αποδείχθηκε, δεν καταφέραμε να αφομοιώσουμε γρήγορα όσα ήθελε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο τις πρώτες αγωνιστικές κάπως μπερδεμένη“.

Αισθάνεσαι, παρά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, πως φέτος το γκρουπ έχει δυνατότητες για να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια; Προσωπικά το αισθάνομαι γιατί πιστεύω τόσο στον εαυτό μου όσο και στην ομάδα. Καθημερινά βλέπω την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ και γνωρίζω πως μπορούμε να καταφέρουμε καλύτερα πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. “Θα έλεγα πως γι’ αυτό τον λόγο, αισθάνομαι πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας τις πρώτες αγωνιστικές. Επειδή και πέρσι κάναμε ένα κακό ξεκίνημα και στην πορεία δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες αλλά πλέον δεν προλαβαίναμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, ελπίζω φέτος σύντομα να ξεπεράσουμε το σοκ που πάθαμε τις πρώτες αγωνιστικές. Έτσι, θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας και θα δείξουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε”.

Για πρώτη φορά φέτος, μετά από τρία χρόνια, η ομάδα θα διεκδικήσει την έξοδό της στην Ευρώπη. Είναι αυτό κάτι που συζητάτε μεταξύ σας, ειδικά οι Έλληνες παίκτες που γνωρίζετε ακόμα περισσότερο πόσο σημαντική είναι η παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα για τον Παναθηναϊκό; “Έχει λείψει πάρα πολύ η Ευρώπη σε όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έγινε γνωστός από τις επιτυχίες του στην Ευρώπη. Για μένα προσωπικά, άλλωστε, αυτό ήταν και ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρά όταν υπέγραψα στην ομάδα, να αγωνιστώ σε μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Φέτος όλα τα παιδιά και μέσα από συζητήσεις που έχουμε κάνει, ανυπομονούν να πετύχουμε αυτό τον στόχο. Πρέπει όμως αυτό να το δείξουμε στον αγωνιστικό
χώρο, γιατί εκεί θα κληθούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε αυτό τον στόχο”.

Θα σε γυρίσω λίγους μήνες πίσω, όταν ανανέωσες το συμβόλαιό σου με τον Παναθηναϊκό. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να πάρεις αυτή την απόφαση και να επεκτείνεις τη συνεργασία σου με την ομάδα; “Ο λόγος θα έλεγα πως ήταν ο ίδιος για τον οποίο υπέγραψα στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός σαν όνομα και μόνο έχει τεράστιο κύρος και είναι τεράστια τιμή να παίζεις για αυτή τη φανέλα. Από εκεί και πέρα, μετά από τρία χρόνια στην ομάδα έχω δεθεί με τον σύλλογο, με τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτόν. Φυσικά, έχω δεθεί και με τους φιλάθλους μας. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον για να δουλεύεις και να εξελίσσεσαι. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχω και εγώ εξελιχθεί πολύ. Οπότε νιώθω ότι βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον που θα με βοηθήσει να πετύχω τους στόχους μου και να συνεχίσω να βελτιώνομαι”.

Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ήταν πολλά τα ματς μετά τα οποία έγιναν ξεχωριστές αναφορές σε σένα λόγω των πολύ καλών εμφανίσεων σου. Αισθάνεσαι πως η χρονιά ήταν για σένα ένα step up στην καριέρα σου; “Αυτός είναι πάντα ο στόχος μου. Η αλήθεια είναι ότι όντως δεν θυμάμαι να έχω καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου. Επειδή όμως δουλεύω για να μπορώ κάθε χρόνο να εξελίσσομαι, απλά αντιλαμβάνομαι πως βρίσκομαι στο σωστό δρόμο”.

Πριν από λίγες ημέρες, έκανες το ντεμπούτο σου και με την Εθνική ομάδα. Πρώτα απ όλα, ήθελα να σε ρωτήσω πως αισθάνεται  ένας ποδοσφαιριστής όταν μαθαίνει πως θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με το εθνόσημο; “Η αλήθεια είναι ότι ήμουν κάπως προετοιμασμένος μέσα μου και το περίμενα. Έβλεπα ότι εξελίσσομαι ως τερματοφύλακας και βγάζω καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο. Ήξερα πως θα εκτιμηθεί αυτό κάποια στιγμή από τον ομοσπονδιακό προπονητή. Άλλωστε, έχει δείξει ότι δίνει ευκαιρίες σε όσους ποδοσφαιριστές αξίζουν και είναι συνεπείς. Από εκεί και πέρα, όσο τετριμμένο και αν ακούγεται, ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Για μένα προσωπικά ήταν κάτι που ονειρευόμουν από μικρό παιδί. Είναι πολύ όμορφο να αγωνίζεσαι για την χώρα σου. Επειδή όμως είμαι αρκετά φιλόδοξος άνθρωπος, το χάρηκα μεν, αλλά τώρα σκέφτομαι ήδη τα επόμενα παιχνίδια”.

Αισθάνεσαι πως σε αυτή σου την εξέλιξη και στο να φτάσεις μέχρι το ντεμπούτο σου με την Εθνική ομάδα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Παναθηναϊκός; “Ναι, έναν πολύ σπουδαίο ρόλο. Είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω σερί παιχνίδια, να καθιερωθώ και να εξελιχθώ μέσα από τη δουλειά που έκανα καθημερινά με τους προπονητές μου. Έτσι, άρχισα σιγά σιγά να βγάζω στοιχεία της δουλειάς μου στον αγωνιστικό χώρο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας. Ότι, δηλαδή, έχουμε μία αρκετά επιθετική φιλοσοφία. Αυτό με βοήθησε να βγάλω κι άλλες αρετές στον αγωνιστικό χώρο και στοιχεία που ζητάει ο Ομοσπονδιακός προπονητής”.

Θα σε γυρίσω λίγο πιο πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στο καλοκαίρι του 2017. Όταν υπέγραφες στην ομάδα, φανταζόσουν ότι θα ζήσεις όλα αυτά που έχεις ζήσει; Και αναφέρομαι τόσο στις όμορφες όσο και στις δύσκολες στιγμές. “Δεν μπορώ να πω πως δεν το φανταζόμουν. Προσπαθώ να είμαι το δυνατόν πιο συνειδητοποιημένος ως άνθρωπος και να βάζω στόχους τόσο μακροπρόθεσμους όσο και βραχυπρόθεσμους. Σίγουρα και τις δύσκολες στιγμές τις περίμενα γιατί γνώριζα πως η ομάδα ήταν σε μία δύσκολη οικονομική κατάσταση. Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές που όμως τόσο μένα όσο και την ομάδα μας έκαναν πιο δυνατούς. Όταν, όμως, αγωνίζεσαι για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, ξέρεις πως θα έρθουν και οι όμορφες στιγμές. Το να αγωνίζεσαι σε ένα ΟΑΚΑ γεμάτο κόσμο και να κερδίζεις ένα ντέρμπι είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Η αγάπη που εισπράττεις από τον κόσμο, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Επειδή, όμως, μου αρέσει πάντα να θέτω νέους στόχους, σε εμάς τους ποδοσφαιριστές λείπει να αρχίσουμε να διεκδικούμε τίτλους και φυσικά να παίξουμε στην Ευρώπη”. 

Για πρώτη φορά φέτος, μετά από τρία χρόνια, η ομάδα θα διεκδικήσει την έξοδό της στην Ευρώπη. Είναι αυτό κάτι που συζητάτε μεταξύ σας, ειδικά οι Έλληνες παίκτες που γνωρίζετε ακόμα περισσότερο πόσο σημαντική είναι η παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα για τον Παναθηναϊκό;

Έχει λείψει πάρα πολύ η Ευρώπη σε όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έγινε γνωστός από τις επιτυχίες του στην Ευρώπη. Για μένα προσωπικά, άλλωστε, αυτό ήταν και ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρά όταν υπέγραψα στην ομάδα, να αγωνιστώ σε μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Φέτος όλα τα παιδιά και μέσα από συζητήσεις που έχουμε κάνει, ανυπομονούν να πετύχουμε αυτό τον στόχο. Πρέπει όμως αυτό να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο, γιατί εκεί θα κληθούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε αυτό τον στόχο.

 

Με Μαουρίσιο, Μολό και Καμπετσή, η πρώτη αποστολή του Μπόλονι στον Παναθηναϊκό!

Previous article

Σαν Σήμερα: Νίκη κόντρα στην Γκέτεμποργκ με σκόρερ τους Σαραβάκο και Μαραγκό! (vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.