0

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει τον σχεδιασμό εκεινών των ημερών, μιας και η πανδημία δεν κάνει… διακοπές.

Δεδομένου οτι τα νούμερα δεν ήταν ικανοποιητικά κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει το τέλος αυτής κατά δύο εβδομάδες.

Έτσι, στις 14 Δεκεμβρίου θα αρχίσει γι’ ακόμη μία φορά το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων αρχής γενομένης με τα δημοτικά και μετά από μία εβδομάδα οι υπόλοιπες βαθμίδες (Γυμνάσια, Λύκεια), αλλά και το λιανεμπόριο.

Για να μην ”χαθεί όμως η μπάλα” την περίοδο των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει 4 μέτρα για τις μέρες εκείνες, τα οποία σχετίζονται με τα συνάθροιση στα σπίτια, την κυκλοφορία, αλλά και τα εστιατόρια.

Ειδικότερα:

1) Τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε μόνο με πρόσωπα του στενού οικογενειακού μας περιβάλλοντος και αυστηρά έως 10 άτομα σε κάθε σπίτι.

2) 5 ή 6 μέρες πριν τα Χριστούγεννα θα ανοίξουν τα εστιατόρια με πολύ αυστηρούς κανόνες. Τέσσερα άτομα σε κάθε τραπέζι, χωρίς μουσική, χωρίς ποτό και με μεγάλη απόσταση των τραπεζιών μεταξύ τους.

3) Τα μπαρ, τα κλαμπ και γενικώς τα μαγαζιά με αλκοόλ δεν θα ανοίξουν και στο σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν προβλέπεται να ανοίξουν πριν το τέλος της χρονιάς. Από το 2021 και βλέπουμε…

4) Θεωρείται δεδομένο ότι το βράδυ των Χριστουγέννων, αλλά και της Πρωτοχρονιάς θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις και συνωστισμός. Θα υπάρχει επίσης απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τελείως διαφορετικά από τα προηγούμενα, καθώς στο μυαλό όλων μας θα είναι η πανδημία και η επιβίωση των νοικοκυριών, παρά το τί δώρο θα πάρουμε στους συγγενείς μας…

πηγή: trifilara.gr

Άνετο απόγευμα και επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό!

Previous article

Το δίδυμο Καρλίτος – Μακέντα που δεν …λειτουργεί!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.