0

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό το ΜoU που υπεγράφη για τη διπλή ανάπλαση. Τι κερδίζει ο Ερασιτέχνης από τη διαφαινόμενη συμφωνία και πότε θα γίνει η Γενική Συνέλευση.

Αρχικά, να τονιστεί ότι είναι ένα μνημόνιο συνεργασίας. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2005 και το 2017 σχετικά με Βοτανικό και Γουδί αντιστοίχως. (Η διαδικασία ήταν ίδια πρώτα υπογράφηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς, έπειτα δημοσιοποιήθηκαν και στη συνέχεια πέρασαν από Γ.Σ.). Επί της ουσίας πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ των συνεργαζομένων προκειμένου να συμβάλλουν άπαντες σε ένα κοινό πλαίσιο για όλα όσα είναι να κάνουν. Δεν πρόκειται για κάτι το δεσμευτικό καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στις διμερείς συμφωνίες με ΑΕΠ Ελαιώνα και ΠΑΕ τότε δεν θα έχει καμία απολύτως ισχύ.

Ο Ερασιτέχνης θα προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες μέχρι τη Γ.Σ. χωρίς ωστόσο να υπογράψει κάτι καθώς αυτό θα αποφασιστεί στη Γ.Σ. από τα μέλη. Κατά συνέπεια το MOU δεν θα έχει κάποια ισχύ σε περίπτωση που δεν περάσει από τη ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του Παναθηναϊκού Α.Ο. Εν ολίγοις το Προεδρικό διάταγμα και οι διμερείς συμφωνίες είναι αυτές που όταν υπογραφούν θα έχουν ρήτρες κλπ και όχι το MOU.

Τι πετυχαίνει ο Ερασιτέχνης

-Ίδια δικαιώματα με τη Λεωφόρο στον Βοτανικό στο 100% των εγκαταστάσεων και όχι στο 50%

-Δωρεάν παραχώρηση για 99 χρόνια των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη και του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Βοτανικό

-Δωρεάν παραχώρηση και εκμετάλλευση για 99 χρόνια του μουσείου και του εντευκτηρίου που θα χτιστούν στον ιστορικό χώρο του νέου Πάρκου της Λεωφόρου . Κατά συνέπεια ο Παναθηναϊκός δεν θα αποκοπεί ποτέ από τη ρίζα του και θα έχει πάντα ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή του.

-Σύγχρονες εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη με δωρεάν έξοδα λειτουργίας και συντήρησης

-Γήπεδο ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων

-Τη δυνατότητα για δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ σε κοντινή απόσταση εφόσον κριθεί από την ΚΑΕ συμφέρουσα

Τι προσδοκά να κερδίσει ο Ερασιτέχνης

-Οικονομική αυτοτέλεια μέσα από το ύψος του ενοικίου και άλλων μορφών οικονομικής στήριξης μέσα από τη διμερή συμφωνία που θα κάνει με την ΠΑΕ.

-Κοινή χρήση με τον Δήμο Αθηναίων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου στο Βοτανικό.

-Την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των 7.500 τ.μ. σε αθλητικές εγκαταστάσεις μέσα από τη διμερή συμφωνία με τον ΑΕΠ Ελαιώνα.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί κάτι πολύ σημαντικό, σχετικά με το κομμάτι που αναφέρεται στο ενοίκιο της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη. Το “άνευ ανταλλάγματος” που γράφει εννοεί όχι πέραν του 15% που είναι το νόμιμο και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Ως προς αυτό το κομμάτι θα υπάρξει διαπραγμάτευση του ΑΟ με την ΠΑΕ, στις διμερείς συμφωνίες. Είναι δηλαδή θέμα… εσωτερικό του Παναθηναϊκού.

Τέλος, το κομμάτι των εμπορικών χρήσεων του γηπέδου είναι προϊόν διαπραγμάτευσης ΠΑΕ και Δήμου Αθηναίων

 

πηγή: panathinaikos24.gr

Ο Παπαπέτρου το πήρε πάνω του και έβαλε το μεγάλο σουτ!

Previous article

Έκανε το καλύτερο δεύτερο ημίχρονο της σεζόν!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.