Για να μπορεί ο Παναθηναϊκός να παίρνει νίκες στην EuroLeague, το μείζον είναι να κάνει τη δουλειά στο πίσω μέρος του παρκέ.
Όταν το καταφέρνει, χαμογελάει στο τέλος της βραδιάς. Στο Mediolanum Forum έτσι έγινε. Από τους 1.11 πόντους ανά κατοχή που δεχόταν το τριφύλλι στα έξι προηγούμενα παιχνίδια (επίδοση που οδήγησε στους χειρότερους αμυντικούς δείκτες της πενταετίας), έπεσε -εντυπωσιακά- στους 0.92 ανά κατοχή με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο. Το ότι αυτό συνοδεύτηκε από νίκη, προφανώς δεν είναι τυχαίο. Ανάλογη ήταν η αμυντική συνέπεια στα άλλα τρία παιχνίδια που κέρδισε, πριν από αυτό με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα.
Από εκεί προκύπτει, εν συνεχεία, η εκάστοτε δυνατότητα να διεκδικήσουν οι πράσινοι τη νίκη. Με βάση όσα έχουν δείξει φέτος άλλωστε, οι 80 πόντοι αποτελούν ενός είδους… όριο. Αν καταφέρουν να κρατήσουν τον αντίπαλο κάτω από αυτό το νούμερο, τότε είναι σε θέση να νιώσουν ότι μπορούν να κερδίσουν. Αν όχι, τότε μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν να ακολουθήσουν σε (πολύ) υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας.
Comments