0

Από την ανάγνωση του ΜοU για τη διπλή ανάπλαση, προκύπτουν τρεις παράμετροι που χρίζουν ερμηνείας.

Και οι τρεις έχουν να κάνουν με τις διμερείς συμφωνίες, που είναι και το επόμενο βήμα.

1. Η αναφορά που γίνεται στο μνημόνιο για δωρεάν παραχώρηση γηπέδου από τον Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ.

Εξήγηση: Η ΠΑΕ αναμένεται να πληρώσει μια ετήσια εκμίσθωση στον Α.Ο, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν περιγράφεται στο μνημόνιο.  Αυτό, όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσει στις συζητήσεις ανάμεσα στους δυο. Έχει να κάνει με τις συμφωνίες ΠΑΕ – Ερασιτέχνη, όπως συμβαίνει και τώρα με τα χρήματα που δίνει. Είναι, δηλαδή, ένα εσωτερικό θέμα. Πέρα από το ενοίκιο, ο Ερασιτέχνης υπάρχει και το ποσοστό 15% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων, βάσει νόμου. Βέβαια, μπορεί οι δυο πλευρές να τα βρουν στις μεταξύ τους συζητήσεις με ένα φιξ ποσό κάθε χρόνο. Αυτό αφορά τον Σύλλογο.

2. Αναφέρεται ότι οι εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου δεν αποτελούν αντικείμενο παραχώρησης του Δήμου προς τον Ερασιτέχνη και από τον Α.Ο στην ΠΑΕ, αλλά θα αποτελέσουν αντικείμενο ετήσιας εκμίσθωσης στον ανάδοχο που θα προκύψει μετά από διαγωνισμό.

Εξήγηση: Αυτό σημαίνει ότι δε θα παραχωρηθούν δωρεάν στον Παναθηναϊκό. Αν γινόταν αυτό θα ήταν σαν να του χάριζαν ένα γήπεδο, δίχως το τριφύλλι να βάλει ευρώ! Το ύψος του ποσού θα συμφωνηθεί στις συζητήσεις ΠΑΕ και Δήμου, δίχως να μεσαολαβήσει ο Ερασιτέχνης. Στην πρόταση«ο ανάδοχος που θα προκύψει από διαγωνισμό» εξυπακούεται ότι μιλάμε για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά η λέξη “διαγωνισμός” έχει να κάνει με νομικούς λόγους και όχι ουσίας.

3.Η κατανομή εσόδων των εμπορικών δραστηριοτήτων θα είναι με ποσοστά 65%-35% στο Δημόσιο και το Δήμο Αθηναίων.

Εξήγηση: Δημόσιο και Δήμος θα παίρνουν ένα ποσό από την πράσινη ΠΑΕ. Το ύψος του θα καθοριστεί στις διμερείς συμφωνίες. Το ποσό που θα συμφωνηθεί να δίνει η ΠΑΕ θα το μοιράζονται με αντιστοιχία 65%-35%.

Ο,τι πλεόνασμα προκύπτει από την εκμετάλλευση των εμπορικών χρήσεων εντός γηπέδου, θα πηγαίνει στο ταμείο της ΠΑΕ.

 

 

Ανάλυση: Η νίκη ήρθε μέσα από την άμυνα!

Previous article

Θα υπάρξουν και άλλες… Βιλερμπάν όπως και άλλες… Αρμάνι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.