0

Ενδοπαναθηναϊκά έχει “κολλήσει” η Διπλή Ανάπλαση τον τελευταίο 1,5 μήνα, αφού η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης αδυνατούν να συμφωνήσουν στη διμερή συμφωνία για τη χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Χαρακτηριστικό της μεταξύ τους διαφοράς είναι ότι η επικοινωνία μεταξύ των διοικήσεων έχει διακοπεί πριν τα Χριστούγεννα.

Ενήμερος για την υπόθεση είναι και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου. Ο Μπακογιάννης θεωρούσε ότι μέχρι τώρα η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης θα είχαν καταλήξει σε συμφωνία.

 

Ασφαλώς, η αδυναμία για συμφωνία της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη επηρεάζει και το συνολικό πρότζεκτ. Γιατί για να εκκινήσει το πρότζεκτ, πρέπει να υπογραφούν όλες οι απαιτούμενες διμερείς ή τριμερείς συμβάσεις Άλλωστε, η καταληκτική ημερομηνία που έχει συμφωνηθεί από τα συμβαλλόμενα μέρη για τη σύναψη διμερών ή και πολυμερών συμβάσεων είναι η 30η Μαρτίου 2021, ενώ υπάρχει το “μαξιλαράκι” της 30ης Ιουνίου, αλλά και το περιθώριο παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας.

Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, τότε το Μνημόνιο έχει προβλέπει ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις: Όπως αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 14 του μνημονίου:

“Σε περίπτωση όμως που δεν υπογραφούν οι αναγκαιούμενες κατά περίπτωση διμερείς ή πολυμερείς συμβάσεις εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων και σε κάθε περίπτωση έως την καταληκτική ημερομηνία της 30.6.2021, τα Συμβαλλόμενα Μέρη δύνανται να αποδεσμευθούν από το παρόν μνημόνιο αζημίως και χωρίς να δύνανται να εγείρουν κάποια αξίωση έναντι των υπόλοιπων Συμβαλλομένων Μερών για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει έως την αποδέσμευσή τους από το παρόν στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης, εκτός εάν εν τω μεταξύ κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα συμφωνηθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας.”

Ένα σημαντικό σημείο στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί αφορά και την ΑΕΠ Ελαιώνα, η οποία – για την ώρα – έχει την υποχρέωση να καταβάλλει τις δαπάνες για να κατασκευαστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ωστόσο στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση, η ΑΕΠ Ελαιώνα αποδεσμεύεται από τις υποχρεώσεις της και ο Ερασιτέχνης μένει χωρίς εγκαταστάσεις!

Διαβάστε τι αναφέρει η παράγραφος 4 του άρθρου 14 και θα καταλάβετε:

 

“Εφόσον τελικά δεν επιτευχθεί η υλοποίηση του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και σε συνέχεια των οριζομένων στην ως άνω παράγραφο 3, όσον αφορά ειδικότερα την Περιοχή Ανάπλασης II – Τομέας Ανάπλασης Β’, τα Συμβαλλόμενα Μέρη συμφωνούν ότι θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες σε συνεργασία με τους λοιπούς αρμόδιους φορείς και εντός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, προκειμένου η ΑΕΠ Ελαιώνα, ως ιδιοκτήτης της έκτασης του Τομέα Β’ της Περιοχής Ανάπλασης II, να αποδεσμευτεί από τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που σχετίζονται με τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και ότι οι ενέργειες αυτές θα επιτρέψουν εν τέλει την αξιοποίηση της ιδιοκτησίας της με όρους ή προϋποθέσεις που από πλευράς επιτρεπομένων χρήσεων, συντελεστών δόμησης και κάλυψης, ύψους των ανεγερθησομένων κτιρίων κλπ θα είναι τουλάχιστον ισοδύναμοι με τους προβλεπόμενους από το ΠΔ, αλλά δεν θα αφορούν ή δε θα σχετίζονται ή εξαρτώνται, άμεσα ή έμμεσα, από την υλοποίηση του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί και περιγράφει κατά περιεχόμενο στο από 14.5.2013 Π.Δ. και τις σε εξουσιοδότηση αυτού διατάξεις”.

Με λίγα λόγια, η Διπλή Ανάπλαση αυτή τη στιγμή είναι στον “αέρα”, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μείνει χωρίς σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και η ΠΑΕ δίχως ποδοσφαιρικό γήπεδο, γιατί ακόμα δεν έχει επιτευχθεί “Παναθηναϊκή συμφωνία”!

 

πηγή: trifilara.gr

Ντίνος Μήτογλου, η προσωποποίηση της αλλαγής!

Previous article

H παρακάμερα του Παναθηναϊκός – Κίμκι

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.