0

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος “τρέχει δικαστικά” τον Αλαφούζο αλλά και τον ΣΚΑΪ.


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν το έχει σε τίποτα να κάνει πρόταση μομφής στον Μαλακατέ στη γενική συνέλευση, να τον ρίξει από πρόεδρο του Ερασιτέχνη, για να πάρει επάνω του όλο το παιχνίδι.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ του Του Χαρίλαου Τουμπιώτη όπως δημοσιεύτηκε στην Άποψη.gr

Για τον Δημητράκη τον Γιαννακόπουλο θα σου γράψω σήμερα και το εξώδικο που έστειλε στον Αλαφούζο. Έχει πολύ ψωμί το εξώδικο. Από αλλού θα το ξεκινήσω. Από έναν Κουζνέτσοφ. Στον Παναθηναϊκό βγάζει μεροκάματο ένας Σεργκέι Κουζνέτσοφ. Τι μέρους του λόγου είναι ο κύριος; Φίλος του Μπόλονι. Φτάνει. Και πρώην ποδοσφαιριστής, σου λέει. Έκανε μεγάλη καριέρα στη Φερεντσβάρος, σε κάτι Γκόμελ και Πολτάβα και Ιλίσεβιτς, Ελντάρ Νιζαμουντίνοφ,  μία Βέτρα και μία Καρπάτι Λβιβ. Ομάδες που δεν τις γράφει ούτε ο χάρτης.

Ο Κουζνέτσοφ είναι της προσκολλήσεως το παλικάρι. Μιλάει ουγγρικά και τον πήρε μαζί του ο Μπόλονι στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα. Τώρα, να πεις, τον πήρε για τις γνώσεις του; Άπαξ κι έχεις εμπειρίες από την Πολτάβα, έχει καλώς. Μπορεί να είναι του πανεπιστημίου αυτή η ομάδα, μπορεί και η Βέτρα και να έμαθε εκεί ο Σεργκέι τις νέες τεχνικές του ποδοσφαίρου και τα ρέστα.

Και γίνεται αυτό το περιστατικό με τον Σέχου και πάει ο Κουζνέτσοφ και τον σπρώχνει στην πλάτη τον πιτσιρικά. Του είχε κάνει παρατήρηση στην προπόνηση και δυστρόπησε και ο Κουζνέτσοφ τον έσπρωξε μπροστά στους υπόλοιπους. Φοβερά πράγματα. Κι όταν, λέει, στην Τούμπα κάτι πήγε να πει ο Μακέντα στον πάγκο, ο Κουζνέτσοφ του είπε να σκάσει.

Μάλιστα. Και ρωτάω τώρα εγώ. Τον Κουζνέτσοφ από το Χάρκοβο ο Αλαφούζος γιατί τον πήρε; Για βοηθό προπονητή; Για παιδαγωγό; Για μπράβο; Τι είναι το Κορωπί, δηλαδή, παλιό σοβιέτ για να κάνει τσαμπουκάδες ο κάθε Κουζνέτσοφ κι άμα δεν συμμορφωνότανε ο αθλητής να τον κατήγγειλλε στο κομμουνιστικό κόμμα για να τιμωρηθεί;

Έτσι είναι. Ασέβεια προς τον Παναθηναϊκό τον ίδιο είναι αυτό που έκανε ο Κουζνέτσοφ. Ο Σέχου φοράει τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος και πάει ο Χαρκοβίτης και τον σπρώχνει. Τίναφτορε, που θα έλεγε κι ο Βιεϊρίνια. Δεν πλακώθηκε στο σούπερ μάρκετ ο Κουζνέτσοφ, στον χώρο εργασίας πλακώθηκε – κι ο χώρος είναι ιερός.

Και τι λέει ο Λάζλο που εκτός από τον κομμουνισμό βίωσε και τον δυτικό πολιτισμό, όλα καλά; Κι ο Ντρεοσί, που το παίζει διευθυντής σε πολυκατάστημα, τι έκανε με τον Κουζνέτσοφ; Του τράβηξε το αυτί;  Για τον Αλαφούζο, δεν γράφω τίποτα. Είναι ψιλά γράμματα αυτά για τον Γιάννη. Σιγά μην κάτσει κι ασχοληθεί επειδή ο Κουζνέτσοφ έσπρωξε τον Σέχου. Άσε που μπορεί να μην ξέρει καν ποιος είναι ο Σέχου.

Ο Αλαφούζος έχει ντράβαλα αυτό τον καιρό, δεν μπορεί ν’ ασχολείται με τον Σέχου και τον Κουζνέτσοφ. Τα άφησε όλα στον Μαυροκουκουλάκη με τη γαλάτικη ευγένεια και το Ντον Περινιόν. Απαξιεί ο μίστερ Μάνος ν’ ασχοληθεί με λαϊκούρες, μ’ έσπρωξε, μ’ αντιμίλησε και άλλα τέτοια. Δεν είναι της κουλτούρας του.

Μπαίνω στο ψητό. Ο Αλαφούζος έμπλεξε με τον Γιαννακόπουλο μ’ αυτό που έκανε ο ΣΚΑΪ, που είπανε ότι ο Δημητράκης προσπάθησε βίαια να βάλει μία γυναίκα στο αυτοκίνητό του, που φώναζε αυτή, και οι γείτονες στο Ψυχικό καλέσανε την Αστυνομία και τον βούτηξαν. Και του απάντησε ο Γιαννακόπουλος ότι «στα ψέματα που λες, καράφλα, θ’ απαντήσω με αλήθειες που θα πονάνε».

Τι εννοούσε ο Δημητράκης; Ότι άπαξ κι είχε έναν λόγο να συμβιβαστεί με τον Βοτανικό, πάει και τελείωσε μετά απ’ όσα είπανε στον ΣΚΑΪ. Ο Δημητράκης ξέρει πώς παίζεται το έργο με τον Τύπο, δεν είναι κανένας χτεσινός. Τόσα Μέσα έχει κι αυτός και χρόνια.

Ξέρει ότι άπαξ και σκάσει τέτοια είδηση, ο πρώτος που ενημερώνεται είναι το αφεντικό, για να δώσει γραμμή πώς θα την παίξουνε. Και πώς την παίξανε; Στο δόξα πατρί τον Δημητράκη. Βαράτε τον. Και μην πει κανένας ότι στον ΣΚΑΪ υπάρχει διευθυντής και άλλα τέτοια γραφικά. Ο Γιαννακόπουλος δεν είναι όποιος κι όποιος, για να πάρει αυτός απόφαση πώς θα παιχτεί η είδηση. Ο Γιαννακόπουλος παίζει μπάλα στον Βοτανικό. Μόνο που δεν παίζει την μπάλα που θα ήθελε ο Αλαφούζος. Αλλού σουτάρει ο Γιαννάκης, αλλού ο Δημητράκης το τόπι.

Άπαξ και ο Γιαννακόπουλος ερχότανε πιο κοντά στον Αλαφούζο και την κυβέρνηση, τον δήμο και τα ρέστα, για να χτιστεί γήπεδο στον Βοτανικό, ο ΣΚΑΪ θα τη μετέδιδε την είδηση, την οποία ο Γιαννακόπουλος διέψευσε; Κομμάτι δύσκολο, μάστορα.

Τώρα, όμως, που ο Γιαννακόπουλος τα είπε φόρα-παρτίδα, ότι οι όροι για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό είναι χειρότεροι από αυτούς που είχε συζητήσει ο ίδιος με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, καταλαβαίνεις τι κλικ κάνει στον κόσμο τέτοιο πράγμα.

Και τον Δημητράκη ο πολύς κόσμος του Παναθηναϊκού αναγνωρίζει ότι έριξε χοντρά φράγκα στο μπάσκετ ο Παύλος και ο Θανάσης, αλλά και ο ίδιος. Κι ο Αλαφούζος έριξε, αλλά σε βαρέλι δίχως πάτο.

Είπε και το άλλο ο Δημητράκης. Ότι για τον Βοτανικό, πρώτα θα χτιστεί το γήπεδο και μετά θα γίνει κουβέντα με τον Μαλακατέ και τον Αλαφούζο, τι νοίκι θα παίρνει ο Ερασιτέχνης. Μάλιστα. Όσο θα θέλει ο Αλαφούζος, δηλαδή. Τι να πει ο Μαλακατές, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Μια χαρά άνθρωπος είναι ο Παναγιώτης, Παναθηναϊκάρα είναι, αλλά μπορεί να βαρέσει το χέρι στο τραπέζι, όταν απέναντι είναι ο Αλαφούζος; Με την καμία, σου λέω εγώ.

Κι έρχομαι στα ωραία. Πότε θα γίνει η γενική συνέλευση στον Ερασιτέχνη για ν’ αποφασίσουνε τα μέλη αν θα δεχτούν το project για τον Βοτανικό; Πάει ο Ιανουάριος, πέρασε, τελευταία βδομάδα και γεια σου. Θα γίνει τον Φεβρουάριο; Τομ Μάρτιο; Τον Απρίλιο; Είναι κι ο κωλοκορωνοϊός που δεν αφήνει τα πήγαινε-έλα.

Να σ’ το πω στα ίσια. Ο Γιαννακόπουλος θα κάνει πρόταση μομφής στον Μαλακατέ, να τον ρίξει από πρόεδρο του Ερασιτέχνη, για να πάρει επάνω του όλο το παιχνίδι. Εύκολα γίνεται αυτό το πράγμα. Βγαίνει στη γενική συνέλευση και λέει ότι, αύριο βάζω εκατό εκατομμύρια για να φτιάξω τη Λεωφόρο κούκλα, να μεγαλώσω τον Τάφο του Ινδού που έχει το όνομα του Παύλου και άλλα λεφτά για να γίνει ο Ερασιτέχνης πρώτη δύναμη στην Ελλάδα. Υπάρχει μέλος του Παναθηναϊκού που θα πει όχι;

Και μετά, τι θα γίνει; Θα του πούνε ότι είναι δεσμευτική η υπογραφή του Μαλακατέ, ότι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει συνέχεια και δεν μπορεί να κάνει πίσω; Πλάκα κάνουμε τώρα; Κι αν τον πιέσουνε τον Δημητράκη από την κυβέρνηση, μπορεί και να συμφωνήσει, αλλά θα ζητήσει και ένα μιλιόνι τον μήνα νοίκι από τον Αλαφούζο. Σιγά, μην το δώσει ο Αλαφούζος.

Και τι θα πει μετά ο Γιαννάκης; Ότι δεν συμφωνώ να πληρώνω τόσα και δεν θα παίξω σ’ αυτό το γήπεδο, έτσι και γίνει; Και πού θα πάει να παίξει; Στη Λεωφόρο; Στον Ερασιτέχνη ανήκει κι αυτή. Θα του πει ο Γιαννακόπουλος, θέλω μισό μιλιόνι το παιχνίδι, ρεύματα, νερά, δικά σου, καθαρίστριες πληρωμένες, γεωπόνοι και τα ρέστα.

Και τι θα κάνει, μετά ο Αλαφούζος; Κόσμος δεν προβλέπεται στο γήπεδο, άδειες κερκίδες θα έχει. Θα ξαναπάει στο ΟΑΚΑ; Στο ΤΑΙΠΕΔ εντάχθηκε το ΟΑΚΑ. Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να πουληθεί. Και μετά; Στο Ελληνικό που παίζει κι ο Εθνικός Πειραιώς; Έτσι είναι. Θα το πληρώσει πολύ ακριβά αυτό που έκανε ο Αλαφούζος στον Γιαννακόπουλο, ότι τον μπουτζουριάσανε μέσα, που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Κάτι ήξερε κι ο Μπαλτάκος που έλεγε τις προάλλες ότι δεν το βλέπει να προχωράει του Βοτανικού.

Μέσα στα πράγματα είναι ο Τάκης. Μπορεί να έφυγε από τους Γιαννακόπουλους, αλλά ξέρει πώς λειτουργεί ο Δημητράκης. Μην τον πατήσει στον κάλο, γιατί γίνεται θηρίο. Θα δείξει. Άπαξ κι ο ΣΚΑΪ δεν βγάλει τίποτα ανακοίνωση ότι είχαμε λάθος πληροφόρηση για το περιστατικό με τον Γιαννακόπουλο, προετοιμάσου γι’ αυτά που σου γράφω παραπάνω, μάστορα.

Ο Ντρεοσί έκλεισε τον αμυντικό χαφ – Όνομα έκπληξη – ίσως και απόψε στην Αθήνα!

Previous article

Ο Μπόλονι αλλάζει τη νοοτροπία και προετοιμάζει τον Παναθηναϊκό για να παίξει το ποδόσφαιρό του

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.