0
Πολλοί είπαν ότι ήταν «τρέλα» που αποκτήθηκε ο συγκεκριμένος παίκτης για να βοηθήσει μόνο για λίγους μήνες αφού τα δικαιώματά του ανήκουν στη Μπάρτσα, οι Καταλανοί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για την τύχη του το καλοκαίρι.

Στο τριφύλλι ποντάρουν στην κάψα του Κροάτη να μείνει κι άλλο καιρό στην Αθήνα, την ίδια στιγμή που οι χορηγοί βλέπουν με ικανοποίηση τις φανέλες του να ξεπουλούν σαν ζεστά ψωμάκια.
Την 1η μέρα της κυκλοφορίας της παρά την «τσιμπημένη «της τιμή (100 ευρώ), το 30% του στοκ «έκανε φτερά», που να ήταν κι ελεύθερο το εμπόριο!
Κακά τα ψέματα, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο «παρκαρισμένο», η μεταγραφή δύσκολα θα προχωρούσε αν δεν είχε ψηφιστεί στη Βουλή η κατάργηση της υψηλότατης φορολογίας στα συμβόλαια των αθλητών.
Για να καταλάβετε, από το 2010 που άλλαξε η νομοθεσία στην Ελλάδα, το 20% επί της καθαρής αμοιβής κάθε επαγγελματία, έγινε 45% επί του αυτοτελούς ποσού.
ΠΑΕ και ΚΑΕ είδαν ένα συμβόλαιο της τάξης του 1 εκατ ευρώ μέχρι το 2010, που φορολογούνταν με 200.000 ευρώ και το συνολικό κόστος ήταν 1.2 εκατ ευρώ, να εκτοξεύεται μαζί με την εφορία και την εισφορά αλληλεγγύης (άρα συνολικά 55%) στα περίπου …2.3 εκατ. ευρώ!
Πλέον, με την εφορία στο 45%, όταν ένας αθλητής θα παίρνει 1 εκατ. ευρώ καθαρά, το συνολικό κόστος με την εφορία θα είναι πλέον περίπου στο 1,5 εκατ ευρώ (μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης).
Με άλλα λόγια, εκεί που με 4.5 εκατ. ευρώ μπορούσε μια ομάδα να πάρει δυο σπουδαίους παίκτες του 1 εκατ. καθαρής αξίας, πλέον θα μπορεί να πάρει τρεις. Με τα ίδια χρήματα σχεδόν.
Άρα βελτιώνει τη δυναμική της κι ενισχύεται με βάση τον ανταγωνισμό.
Αλλά αυτά θα τα δούμε από του χρόνου…

Ο Κάτας μπορεί να παίξει την άμυνα σεμιναρίου του…Ζοτς

Previous article

Για να κάθονται όλοι σούζα στον… επόμενο!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.