0

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Λάμπρος Γκαραγκάνης, ανέλυσε τα συμπεράσματά του από την συνέντευξη του Νικόλα Πατέρα.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης (9/3) κι έπειτα από δέκα χρόνια σιωπής, ο Νικόλας Πατέρας παραχώρησε συνέντευξη σε αθλητική ιστοσελίδα, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από το έπος του Γουέμπλεϊ.

Μία ημέρα αργότερα (10/3), μέσω της σελίδας που διατηρεί στο Facebook, ο γνωστός δημοσιογράφος, Λάμπρος Γκαραγκάνης, ανέλυσε τα συμπεράσματά του, απ’ όσα υποστήριξε ο τέως πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«2-3 πραγματάκια για την, πολύ κατατοπιστική ομολογουμένως, συνέντευξη του κ. Νικόλα Πατέρα στο SDNA…

ΕΙΠΕ: «Ο Παναθηναϊκός το 2008 βρισκόταν σε τέλμα, λόγω του εσωτερικού πολέμου».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο κ. Πατέρας παραδέχτηκε αυτό που όλοι, λίγο έως πολύ, αναφέρουμε για την εποχή προ της πολυμετοχικότητας. Μίλησε για εσωτερικό πόλεμο, δηλαδή εμφύλιο! Έχει 100% δίκιο και επιβεβαιώνει όσους χρησιμοποιούμε αυτόν ακριβώς τον χαρακτηρισμό για την προ-2008 εποχή.

ΕΙΠΕ: «Όταν θα πάρω το νταμπλ, θα παραιτηθώ και θα φύγω όπως και έκανα. Αυτό είχα υποσχεθεί στον πατέρα μου».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο κ. Νικόλας Πατέρας δεν εκδιώχθηκε ποτέ από τον Παναθηναϊκό, όπως ανέφερε η προπαγάνδα έως σήμερα. Τήρησε, απλώς, μία υπόσχεση στον αείμνηστο πατέρα του. Αυτός είναι ο λόγος που έφυγε από την προεδρία και όχι τα ψέματα που καλλιεργήθηκαν και έγιναν συνείδηση έως σήμερα.

ΕΙΠΕ: «Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει κάνει εξαιρετική προσπάθεια και έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οφείλουμε όλοι οι Παναθηναϊκοί να του το ξεχωρίσουμε».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δήλωση που συζητήθηκε ήδη. Καταλύει κάθε εικασία στο μύθευμα περί μπροστινού της Οικογένειας. Αν είχε κάνει αυτή τη δήλωση ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, θα είχε γίνει σημαία της θεωρίας των μπροστινών. Ότι ο κ. Νικόλας Πατέρας εκφράζεται με τον θερμό αυτό τρόπο, κόντρα στο δημόσιο Παναθηναϊκό αίσθημα, δείχνει και το ποιας κατάστασης φυσική προέκταση αποτελεί η παρούσα διοίκηση. Απόλυτη δικαίωση στα όσα λέμε εδώ και χρόνια!

ΕΙΠΕ: «Σταμάτησα να πηγαίνω στο γήπεδο, όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη Λεωφόρο. Όταν κάποια θα υπάρχει μία πιο σωστή υποδομή, όχι απαραίτητα ένα καινούριο γήπεδο, αλλά μία πιο ανθρώπινη κατάσταση θα πάω ξανά. Το ΟΑΚΑ είναι τεράστιο και δεν νιώθεις ποδόσφαιρο».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Έχει σημασία η δήλωση αυτή, διότι την έκανε άνθρωπος -όπως προκύπτει από το αφιέρωμα για το Γουέμπλεϊ- μεγαλωμένος στη Λεωφόρο. Που θίγει σε λίγες προτάσεις το έλλειμμα υποδομών στη Λεωφόρο, η οποία στην παρούσα κατάσταση απλά δεν γίνεται να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό («μία πιο ανθρώπινη κατάσταση» ανέφερε). Πανηγυρική επιβεβαίωση των όσων λέμε τόσο καιρό!

ΕΙΠΕ: «Φυσικά θεωρώ πώς κάθε ομάδα, μεγάλη ή μικρή, πρέπει να έχει το γήπεδό της. Όπως ο Ολυμπιακός έφτιαξε το δικό του γήπεδο, η ΑΕΚ φτιάχνει το γήπεδό της, θα πρέπει και ο Παναθηναϊκός να έχει το δικό του γήπεδο. Αυτό δίνει σε μία ομάδα μία σιγουριά και μία ταυτότητα. Αν ο Βοτανικός είναι βιώσιμος ή όχι δεν το ξέρω. Επί εποχής μου, όταν ο Τζίγκερ είχε αναλάβει το πρότζεκτ του Βοτανικού φαινόταν πώς όλο αυτό το δημιούργημα θα έδινε μεγάλη ώθηση στον Παναθηναϊκό. Από τότε με τους κορμοράνους έχουν περάσει χρόνια. Σκεφτείτε ότι μία επένδυση τότε θα μπορούσε να είχε γίνει και να είχε κρατήσει μία συνοχή στην πολυμετοχικότητα. Από εκεί που υπήρχαν οι καθημερινές τριβές με τους μετόχους, το γήπεδο να τους είχε κρατήσει πιο ενωμένους. Με τους κορμοράνους πήρε 12 χρόνια να ξεμπλοκάρει το έργο και δεν ξέρω αν έχει ξεμπλοκάρει οριστικά. Είμαι υπέρ του γηπέδου στον Βοτανικό και είμαι υπέρ του να ολοκληρωθεί, πρώτα ο Θεός, αυτό το έργο».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το πιο crucial part της συνέντευξης του κ. Νικόλα Πατέρα. Με… φάουλ και μεγάλες αλήθειες. Αναλυτικά: 1) Ο Ολυμπιακός δεν έφτιαξε δικό του γήπεδο, είναι κάτι που έχουμε πρώτοι επισημάνει στη σελίδα. Προφανώς, το ανέφερε στη ροή του λόγου. 2) Η αναφορά του περί βιωσιμότητας του Βοτανικού -σωσίβιο στο ναυάγιο ορισμένων από χθες!- και η σύνδεση τού ό,τι είπε με το ξεμπλοκάρισμα του έργου απλώς δείχνει ένα έλλειμμα ενημέρωσης (παρενέβη και ο δημοσιογράφος) και ουδεμία σχέση με το αν μπορεί να ευδοκιμήσει ο Βοτανικός αν γίνει. Έχει ένσταση, απλά, ο κ. Νικόλας Πατέρας αν μπορεί να ολοκληρωθεί προφανώς. Η απάντηση επάνω σε αυτό είναι «φυσικά και μπορεί», όπως διευκρίνισε ο δημοσιογράφος. 3) Αναφέρεται στην εποχή Τζίγκερ και στη συμφωνία για το γήπεδο, που θα έδινε ώθηση στον Παναθηναϊκό. Στους κορμοράνους. Σε επένδυση που θα μπορούσε να κρατήσει ζωντανή την πολυμετοχικότητα. Φυσικά εδώ προκύπτουν άπειρα ερωτήματα, που θέλουν απάντηση, αλλά και διαπιστώσεις. Ποιος πολέμησε το έργο; Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Πάτησαν κάποιοι στον εσωτερικό πόλεμο; Τελικά ένα νέο γήπεδο μπορεί να φέρει επενδυτές, όπως συνέβη με την πολυμετοχικότητα; Ε; 4) Ότι είναι υπέρ του νέου γηπέδου ο συγκεκριμένος πρώην παράγοντας του Τριφυλλιού αποτελεί μία σίγουρα ευχάριστη είδηση. Ο τρόπος που μίλησε για το νέο μας γήπεδο αποτελεί ισχυρό ράπισμα στην αναπαραγωγή ψεύδους ετών και ανοίγει έναν φάκελο, τον οποίο θα ψάξω ακόμα πιο αναλυτικά. ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ εμπόδισαν το γήπεδό μας πριν 13 χρόνια. Το νόημα όσων είπε δε ο κ. Νικόλας Πατέρας επιβεβαιώνει μέχρι κεραία τα λεγόμενά μας για το νέο μας, πολυτελές και ζηλευτό, σπίτι που δρομολογείται.

ΕΙΠΕ: «Ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ, αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι που θα με ενδιέφερε να εμπλακώ. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει ο χρόνος».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δυστυχώς και το επαναλαμβάνω, δυστυχώς, δεν διαφαίνεται επανεμπλοκή του. Μακάρι να αντιλαμβάνομαι λάθος. Θα μπορούσε ο κ. Νικόλας Πατέρας, αν γινόταν να καμφθούν τα όποια προβλήματα σχέσεων με τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, και τους μικρούς Βαρδινογιάννηδες (Νίκο και Παύλο) να συνθέσουν μία αχτύπητη ομάδα που θα κάνει τον Παναθηναϊκό ασυναγώνιστο. Δεν διέκρινα διάθεση επιστροφής. Μακάρι και το τονίζω, μακάρι, να διαψευσθώ».

Η ανάρτηση από τον Λάμπρο Γκαραγκάνη:

 

 

Όντεντ Κάτας, της αλλαγής το… κάγκελο

Previous article

Δεν το βάζει κάτω ο Χεζόνια: Στέλνει… καθημερινά λουλούδια στην Μαλέσκου!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.