0

Προσπαθούμε να καταλάβουμε ότι είμαστε ξύπνιοι διαβάζοντας να γίνονται viral όσα δήλωσε πριν λίγες ώρες ο Βλάσσης Τσάκας (!) για την πονεμένη ιστορία του «πρίγκιπα» που δεν πήρε τον Παναθηναϊκό το 2011.

Επιμέλεια κειμένου Δημήτρης Στρατής

Τα λόγια του αναπαράγονται με προθυμία απ΄ όσους επικαλούνται το δικαίωμα της λήθης αν και σε τέτοιες ειδικά περιπτώσεις έχουμε καθήκον να θυμόμαστε.

Εκείνες τις ταραγμένες μέρες η βοήθεια που ΘΑ ερχόταν από τον ζάμπλουτο Αραβα λειτούργησε βολικά για να κερδηθεί χρόνος και να αναπτυχθούν ιδέες, συμψηφισμοί κι ιδεοληψίες για τους λαοπλάνους πολυμετοχικούς που δεν έπαιρναν την ΠΑΕ ενώ τους προσφερόταν με τους πιο ευνοϊκούς όρους που θα μπορούσε να παραχωρηθεί τέτοιο κολοσσιαίο brand.

H θεωρία ότι οι «εκπρόσωποι» κάθε λογής «επενδυτών» μπορούν να αναπτύσσουν λόγο στα της ομάδας επειδή δεν αναμίχθηκαν ποτέ μαζί της (άρα ότι ξεστομίζουν είναι θεωρητικό και «ακίνδυνο») είναι επικίνδυνη. Κανείς λογαριασμός δεν κλείνει όσο ο Σύλλογος παραμένει «πιόνι» σε πολιτικοοικονομικά συμφέροντα και (το κυριότερο) στρατηγικά ελεγχόμενος.

Ο Βλάσσης Τσάκας επειδή βλέπει να μαζεύεται εύφλεκτη ύλη γύρω από τους ακατανόητους χειρισμούς του Γιάννη Αλαφούζου είπε να νομιμοποιήσει το άναμμα του σπίρτου. Άδικος κόπος.
Με την πάροδο των ετών ο κόσμος «παραδόθηκε», το οργανωμένο κίνημα διαλύθηκε σε μικρές φατρίες με απειροελάχιστη παρεμβατικότητα, στις παρυφές του Συλλόγου εκτράφηκαν ανοχές σε όσα ΦΡΙΚΤΑ έχει περάσει ο Παναθηναϊκός.

Το ζητούμενο με την περίπτωση Τσάκα είναι να ορθωθεί η μνήμη απέναντι στην απειλή της λήθης.

Ως γνωστόν όποιος λησμονεί το παρελθόν είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Αν δεν μας έρχεται στο νου ο βιασμός της λογικής και της αισθητικής μας τότε που όλα τα άλωνε η…πριγκιπιάδα, θα βιώσουμε χειρότερα!

Σπανός: «Άρρωστος με τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης – Δεν κάνει για το ποδόσφαιρο ο Αλαφούζος»

Previous article

Επέστρεψε ο Αλεξανδρόπουλος – Ενοχλήσεις στον προσαγωγό ο Βέλεθ

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.