0

Η UEFA σκέφτεται να καταργήσει το Financial Fair Play και μένει να δούμε αν αυτή η σκέψη θα γίνει και πράξη!

Τα οικονομικά δεδομένα των συλλόγων γίνονται όλο και πιο δύσκολα από τη στιγμή που έχει μπει στις ζωές μας ο κορονοϊός. Ίσως η σκέψη όμως που έχουν οι επιτελείς της UEFA αναφορικά με το Financial Fair Play τους κάνει να χαμογελάσουν!

Το Financial Fair Play (FPF), όπως το γνωρίζουμε, μπορεί να αποτελέσει παρελθόν, μετά από δέκα χρόνια, αν γίνουν πράξη οι σκέψεις της UEFA.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport αύριο η UEFA θα συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για ένα νέο σύστημα κανόνων για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το οποίο θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που επινοήθηκε το 2010.

Η βασική ιδέα, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα είναι η μετάβαση από την ιδέα «δαπάνες αντίστοιχες των χρημάτων που υπάρχουν» στις «δαπάνες όσων είναι απαραίτητων χωρίς σπατάλη», λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Επομένως, το νέο μοντέλο θα έχει στο στόχαστρο σπατάλες και υπερβολές, αφού ενώ υπάρχει οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο, οι μισθοί των παικτών και οι προμήθειες των μάνατζερ δε μειώνονται. Μία ιδέα θα μπορούσε να είναι η εισαγωγή ενός ανώτατου ορίου μισθών, αλλά και ένας φόρος πολυτελείας, για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

 

Οικονομόπουλος: «Θα γέμιζε εύκολα το Ολυμπιακό στάδιο τότε!»

Previous article

ΠΑΕ Απόλλων: «Συγχαίρουμε Μητσοτάκη, Αλαφούζο και Μπουτσικάρη…»

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.