0

Αρκετά ερωτήματα προκάλεσε η συνέντευξη του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στον καλό δημοσιογράφο Βασίλη Βέργη αναφορικά με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ο κ. Μπακογιάννης ρωτήθηκε ευθέως για το θέμα της ιστορικής έδρας του Τριφυλλιού.

 

«Εγώ είμαι εδώ για να συζητήσω για το ποια είναι η κατάλληλη στιγμή και η σωστή στιγμή. Έχουμε πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας μεταξύ μας και είναι κάτι που δεν με προβληματίζει. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε. Άλλωστε μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε αυτή την κουβέντα έχουμε πολλά άλλα που πρέπει να διευθετήσουμε. Πρέπει να γίνει η ολοκλήρωση της μελέτης, η δημοπράτηση του γηπέδου και πρέπει να προχωρήσει η συμβασιοποίηση του γηπέδου και η κατασκευή. Παράλληλα, θα πρέπει να ξεκινήσει η κατασκευή των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στον Ελαιώνα. Μιλάμε για 7.500 τετραγωνικά μέτρα. Θα περιλαμβάνουν από Ολυμπιακή πισίνα μέχρι μια σειρά από χώρους, που θα καλύπτουν όλες τις χρήσεις που επιθυμεί και χρειάζεται ο Ερασιτέχνης. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας γι΄ αυτή την κουβέντα. Όταν φτάσουμε στο σημείο εκείνο θα είμαστε πολύ περήφανοι για το που έχουμε φτάσει». ήταν η απάντηση του Δημάρχου Αθηναίων στο Παναθηναϊκό αίτημα: “Πρώτα τα κλειδιά του νέου γηπέδου και μετά η Λεωφόρος”.

Σε μια “μετάφραση” όσων ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, φαίνεται ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο κατεδάφισης της Λεωφόρου προτού κατασκευαστεί το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού. Η απάντηση του ήταν αρκετά… πολιτική και όχι ξεκάθαρη. Προφανώς και ο Δήμαρχος Αθηναίων έδειξε διάθεση συνεργασίας και κατανόησης, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι θα… συζητηθεί το θέμα – προφανώς σε εύλογο χρονικό διάστημα – και ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση, προκαλεί αν μη τι άλλο ανησυχία στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Και αυτό γιατί στο μνημόνιο αναφέρεται ότι: “Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Περιοχής Ανάπλασης II, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την κατεδάφιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης I, εκτός εάν ύστερα από απόφαση των αρμόδιων οργάνων του Σωματείου Π.Α.Ο. κριθεί ότι είναι προς όφελος του Σωματείου η διαφοροποίηση του χρονισμού των επιμέρους φάσεων ολοκλήρωσης και υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης έγγραφης σύμφωνης γνώμης της ΑΕΠ Ελαιώνα”. Τι άλλαξε ξαφνικά και τίθεται σε αμφισβήτηση το “ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ”, αλλά και τα 99 χρόνια παραχώρησης των εγκαταστάσεων στον Ερασιτέχνη;

 “Δεν πρέπει να πειραχτεί ούτε… τούβλο της Λεωφόρου, προτού ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποκτήσουν τις νέες τους γηπεδικές εγκαταστάσεις”.

Όλα ανοικτά για το μέλλον του Τζέιμς!

Previous article

Η βαθμολογία της Ευρωλίγκας

Next article

You may also like