0

Τις τελευταίες μέρες γίνεται θέμα συζήτησης το πότε θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος. Στον κόσμο του τριφυλλιού υπάρχει διάχυτος ο φόβος ότι η ιστορική έδρα της ομάδας θα κατεδαφιστεί προτού να είναι έτοιμη η πράσινη πολιτεία στον Βοτανικό.

Πολλή σκόνη σηκώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα γύρω από το ζήτημα του γκρεμίσματος της Λεωφόρου. Είναι φυσικά λογικό να υπάρχει ανησυχία στον κόσμο του τριφυλλιού, καθώς υπάρχει το παράδειγμα με το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν χρόνια.

Ωστόσο, υπάρχει στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ένα πολύ ισχυρό όπλο, που λέγεται Προεδρικό Διάταγμα. Το Προεδρικό Διάταγμα του 2013 που αποτελεί το νομικό πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης.

Αυτό λοιπόν αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου, αν δεν δοθούν στον Παναθηναϊκό τα… κλειδιά όλης της Παναθηναϊκής Πολιτείας. Συγκεκριμένα τονίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα: «Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Τομέα Α΄ της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ, πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη του Δήμου Αθηναίων η κατεδάφιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης Ι και η ανάπλασή της σύμφωνα με τα οριζόμενα στα προηγούμενα άρθρα». (ΠΕΡΙΟΧΗ 2 = Βοτανικός και ΠΕΡΙΟΧΗ 1 οι Αμπελόκηποι).

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, που είναι το ανώτατο δικαστικό όργανο της χώρας, το 2015 μετά από προσφυγή του Ερασιτέχνη επιβεβαίωσε ότι ανέφερε το Προεδρικό Διάταγμα δύο χρόνια νωρίτερα. Με την τροπολογία λοιπόν που συμπεριλήφθηκε στο άρθρο 3 του νόμου 4117/2013 (ΠΔ) έγινε ξεκάθαρο ότι: “προβλέπει σαφώς, ότι κατεδάφιση (του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας) δεν συντελείται πριν την ολοκλήρωση των εργασιών οικοδόμησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή ανάπλασης ΙΙ”.

Στο MOU που υπογράφηκε μεταξύ όλων των συμβαλλόμενων μερών, μπορεί να υπάρχει μια ασάφεια αναφορικά με το πότε θα γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου, αλλά αυτό ουδεμία σημασία έχει, καθώς ο νόμος του Προεδρικού Διατάγματος είναι πάνω από οποιαδήποτε συμφωνία.

Ακόμα δηλαδή και αν ο ίδιος ο Ερασιτέχνης συμφωνούσε στο να γκρεμιστεί η Λεωφόρος πριν δοθούν τα κλειδιά του Βοτανικού, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει καμία περίπτωση καν να συμβεί από πλευράς του Α.Ο.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος καν να γίνεται συζήτηση για το θέμα, ακόμα και αν ο Κώστας Μπακογιάννης δεν κατέστησε σαφές το πότε θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα.

Το Προεδρικό Διάταγμα είναι το μεγάλο όπλο του Ερασιτέχνη και δεν χρειάζεται καν να διαπραγματευτεί στο κομμάτι αυτό με τον Δήμο Αθηναίων.

Πηγή: sdna.gr

Σταμάτης Ρουμελιώτης

Παρέδωσε τα σκήπτρα!!

Previous article

Είχε παράπονα ο Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.