0

Έχει διαρρεύσει η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, προς το δικαστικό τμήμα της επιτροπής, για την υπόθεση με καταγγελίες για παράνομη εμπλοκή σε εκλογές ΕΠΣ, εναντίον προσώπων που υποστηρίζεται πως συνδέονται με την ΑΕΚ.

Νέα υπόθεση που σίγουρα θα προκαλέσει ακραία αναταραχή στον χώρο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, είναι εδώ και λίγες ώρες στο προσκήνιο. Πιο συγκεκριμένα, έχει διαρρεύσει η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, προς το δικαστικό τμήμα της επιτροπής, για την υπόθεση με καταγγελίες για παράνομη εμπλοκή σε εκλογές ΕΠΣ, εναντίον προσώπων που υποστηρίζεται πως συνδέονται με την ΑΕΚ.

Ο ερευνητής της Επιτροπής Δεοντολογίας Ανδρέας Αθανασίου, έχει συντάξει μια εισήγηση 65 σελίδων, με την οποία προτείνει στο τέλος της παραπομπή στο δικαστικό τμήμα της επιτροπής, της ΠΑΕ ΑΕΚ, του Δημήτρη Μελισσανίδη, του μέλους της νέας εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ Άγγελου Δανιήλ και του Γιάννη Παπαδόπουλου που φέρεται σύμφωνα με την εισήγηση να συνδέεται με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Μάλιστα προτείνονται και συγκεκριμένες ποινές, εφόσον τα συμπεράσματα της εισήγησης αποδειχθούν σε εκδίκαση. Ποινή αφαίρεσης δέκα (10) βαθμών από την ΑΕΚ και ισόβιος αποκλεισμός από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Άγγελο Δανιήλ.

Η ΑΕΚ έχει αντιδράσει χαρακτηρίζοντας «αστεία και στημένη» την υπόθεση. Καταγγέλλει μεθόδευση με στόχο να της ασκηθεί πίεση με επίκεντρο τις εκλογές στην ΕΠΟ και τονίζει πως πρόκειται να κινηθεί κι εναντίον μελών της επιτροπής για την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί, αλλά και για το γεγονός πως διέρρευσε το περιεχόμενο της εισήγησης, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του κανονισμού λειτουργίας της επιτροπής, είναι απολύτως εμπιστευτικό μέχρι να υπάρξει η εκδίκαση.

Να σημειώσουμε εδώ πως για την εισήγηση του ανακριτικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας, υπάρχουν τρεις πιθανότητες. Η μία είναι να γίνει αποδεκτή όπως είναι από το δικαστικό τμήμα και να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι σε ακροαματική διαδικασία. Η δεύτερη είναι να σταλεί ξανά πίσω στο ερευνητικό τμήμα με αίτημα για περισσότερα στοιχεία. Και η τρίτη είναι να κριθεί από το δικαστικό τμήμα πως η υπόθεση δεν είναι ισχυρή και να μπει στο αρχείο. Παραδείγματα που να εμπίπτουν και στις τρεις περιπτώσεις, έχουν υπάρξει διάφορα στο πρόσφατο παρελθόν, από υποθέσεις που έχει χειριστεί η συγκεκριμένη επιτροπή.

Φεντερίκο Μακέντα: Ο Παναθηναϊκός (ξανά)βρήκε το γκολ που του έλειπε!

Previous article

Live streaming: Παναθηναϊκός – Δάφνη Αγίου Δημητρίου

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.