0

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Στις αρχές της εβδομάδας φαίνεται πως θα γίνει η προκήρυξη διαγωνισμού για τις προμελέτες.

Στις αρχές της εβδομάδας που έρχεται, την Δευτέρα ή την Τρίτη, η ΑΕΠ Ελαιώνας, το κονσόρτσιουμ των τραπεζών στο πρότζεκτ Βοτανικός, θα προκηρύξει τον διαγωνισμό για τις προμελέτες που αφορούν τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Πηγές της Alpha Bank, η οποία έχει κυρίαρχο ρόλο στο συγκεκριμένο κονσόρτσιουμ, μας επιβεβαίωσαν τη συγκεκριμένη πληροφορία. Κάτι εξίσου πολύ σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός «Δεδομένα θα έχει μέχρι τα μέσα Ιουνίου στα χέρια του τις προμελέτες» ώστε να πραγματοποιήσει την κρίσιμη Γενική Συνέλευση για να ψηφίσουν τα μέλη του και να δώσουν το ιστορικό «οκ» για τον Βοτανικό. Σε αυτή τη ΓΣ θα κατατεθεί, φυσικά, για έγκριση-ψήφιση ΚΑΙ η προτεινόμενη σύμβαση που θα έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην ΑΕΠ Ελαιώνα και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Εύλογα μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι γι’ αυτές τις εξελίξεις έχουν παίξει ρόλο η χθεσινή ανακοίνωση της Θύρας 13 αλλά και η σημερινή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η οποία γνωστοποίησε ότι αναλαμβάνει το κόστος των προμελετών στον Βοτανικό.

Οι πηγές της τράπεζας όμως υποστηρίζουν ότι εδώ και αρκετές ημέρες έχει ΗΔΗ υπάρξει σχετική συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη προκειμένου να μπει στις ράγες η προκήρυξη για τις προμελέτες το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από την ΑΕΠ Ελαιώνας.

Επί της ουσίας: Αυτή τη στιγμή είναι έτοιμες οι προδιαγραφές, Δευτέρα ή Τρίτη θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού και από τη στιγμή που θα αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία θα τρέξει αρχικά για τις προμελέτες (που θα κατατεθούν στη ΓΣ του Ερασιτέχνη) και εν συνεχεία για τις τελικές μελέτες.

Να συμπληρώσουμε ότι εντός των προσεχών ωρών η ΑΕΠ Ελαιώνα θα έχει στα χέρια της και τα σχόλια-παρατηρήσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού σχετικά με τις συζητήσεις των δύο πλευρών που έχουν προηγηθεί για τις εγκαταστάσεις. Θυμίζουμε τέλος ότι με βάση το Προεδρικό Διάταγμα οι τράπεζες πρέπει να πληρώσουν συνολικά ποσό 13 εκατ. ευρώ για το έργο. Από την πλευρά του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει ζητήσει την αύξηση της χωρητικότητας του κλειστού στις 3.000 ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και αγώνες μεγάλων διοργανώσεων βόλει.

Πηγή: sdna.gr

Σταμάτης Ρουμελιώτης

Έκτακτο: Και τρίτο κρούσμα κορονοϊού στον Παναθηναϊκό!

Previous article

O Τόβερ σφυρίζει στη Λεωφόρο

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.