0

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να χτίσει με ρεαλισμό από τα μπετά και να εκμεταλλευτεί την υπάρχουσα συγκυρία στο θέμα του Βοτανικού προκειμένου να δει φως στην άκρη του τούνελ.

Οτιδήποτε θέλεις να φτιάξεις, ακόμα κι έναν ουρανοξύστη, οφείλεις να ξεκινάς από χαμηλά. Να σκάβεις βαθιά και να τοποθετείς με τη μέγιστη προσοχή τα θεμέλια, γνωρίζοντας ότι για να ανέβει στο… θεό το οικοδόμημα και να αντέξει, θα πρέπει να πας βήμα βήμα.

Από κάτω προς τα πάνω. Θεμέλια, πρώτος όροφος, δεύτερος, τρίτος…

Σταδιακά, με πολλή προσοχή, με υπομονή και βάσει σχεδίου. Χωρίς να πηδάς πίστες. Δίχως εκτοξευτήρες.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα κανείς μονίμως μια τρύπα στο νερό.

Ο Παναθηναϊκός είναι βέβαιο ότι θα ξαναβρεί το χαμένο του DNA και θα ξαναμπεί στις ράγες, αργά ή γρήγορα.
Η ζωή είναι κύκλος. Οι εκκωφαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις και οι τίτλοι θα επανέλθουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά στην ένδοξη ιστορία του που βασανίζεται, ούτε θα είναι και η τελευταία.

Σε πραγματικό βάθος χρόνου άπαντες θα χρειαστεί να ανέβουν το Γολγοθά τους. Μικροί και μεγάλοι. Είτε το θέλουν είτε όχι.

Έτσι είναι δομημένα τα πάντα στη ζωή. Τίποτε δεν είναι μία ευθεία γραμμή και το πρέπον σε κάθε συγκυρία/περίσταση είναι να διαχειριζόμαστε όσα έχουμε κι όχι όσα θα θέλαμε «εδώ και τώρα» να έχουμε.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού το ζητούμενο δεν είναι να περιμένει απαθής την επιστροφή του μεγέθους του, λες και θα έρθει μόνο του από τον ουρανό ως μάννα, κάποια στιγμή.

Δεν είναι να χαθούν στη μιζέρια και την εσωστρέφεια γενιές Παναθηναϊκών που δεν θα έχουν βιώσει στο πετσί τους το πραγματικό εύρος απ’ το μεγαλείο του συλλόγου.

Είναι να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό τις κακουχίες/δυσκολίες της υπάρχουσας πραγματικότητας και να τις διαχειριστεί μία προς μία, βήμα προς βήμα, σκάβοντας μεθοδικά απ’ τα μπετά.

Με όραμα για να ξαναγίνει… ουρανοξύστης, αλλά και με πλήρη συνείδηση και επίγνωση της πραγματικότητας, με τα ενδεδειγμένα βήματα και με εκμετάλλευση των συγκυριών που κάθε φορά θα προκύπτουν.

Η παρούσα χρονική συγκυρία εμπεριέχει (μεταξύ άλλων και) τις καλές σχέσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου με την παρούσα κυβέρνηση, γεγονός που έχει παίξει το ρόλο του (μικρό ή μεγάλο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία) στο να φαντάζει εφικτή η λύση στο μείζον ζήτημα της ανέγερσης νέου σύγχρονου γηπέδου.

Χρόνια ολάκερα, περισσότερο από δύο δεκαετίες, γήπεδο ακούμε αλλά γήπεδο δεν βλέπουμε. Ως εκ τούτου η καχυποψία και η δυσπιστία των φίλων του Παναθηναϊκού ορθώνει ένα βουνό από δίκιο.

Η ύπαρξη Προεδρικού Διατάγματος για τον Βοτανικό και το γεγονός ότι έχει ξεπεραστεί οριστικά ο «σκόπελος» του ΣτΕ για το συνολικό πρότζεκτ, όπως επίσης και η χρηματοδότηση για την ανάπλαση των δύο περιοχών από το μείγμα κονδυλίων που εξασφαλίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Πολιτεία, έχουν ανοίξει το δρόμο.

Τα δεδομένα σήμερα είναι διαφορετικά από την κοροϊδία των προηγούμενων χρόνων, το εφικτό υφίσταται και το τάιμινγκ φαντάζει ως ιδανικό.

Το τριφύλλι δεν έχει περιθώρια για να μην εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε θετική συγκυρία του προκύπτει, πόσω μάλλον όσον αφορά το πιο βασικό συστατικό της επιτυχίας του παρόντος και του μέλλοντός του, γνωρίζοντας μάλιστα ότι το έχουν ήδη κάνει οι παραδοσιακοί ανταγωνιστές του.

Αυτό δεν σημαίνει προφανώς «ναι σε όλα», απριόρι. Σαφώς και επιβάλλεται ο Παναθηναϊκός στο σύνολο του να έχει το μέγιστο δυνατό όφελος και πάνω απ’ όλα να υπάρξει έγκριση από την επικείμενη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη για να προχωρήσει επιτέλους το έργο σε φάση υλοποίησης.

Ουδείς ωστόσο δύναται να αμφισβητήσει ότι όλα βασικά δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι προσδίδουν μία χρυσή ευκαιρία ενόσω δεν υφίστανται ρεαλιστικές εναλλακτικές επιλογές.

Με νέο σύγχρονο γήπεδο το φως θα φαίνεται καθαρά στην άκρη του τούνελ και θα τροποποιηθούν τα δεδομένα του συλλόγου επί παντός επιστητού.

Επίσημη η ανανέωση του Ράπτη στον Παναθηναϊκό!

Previous article

Ακόμα μια «Γαλανόλευκη» νίκη με Χαντάβα-Ρόγκα

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.