0

Ο Παναθηναϊκός μέσα στο επόμενο 12μηνο θα έχει ορίσει τις τύχες του για το μέλλον. Το αν θα επιστρέψει ποτέ, θα το ξέρουμε σύντομα.

Γράφει ο Λ. Γκαραγκάνης.

Η αλήθεια είναι πώς η κατάσταση στο Τριφύλλι μοιάζει με ό,τι περνάμε εδώ και μήνες, όπου οι… επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες! Σε έναν νοσούντα, άλλωστε, οργανισμό κάθε ημέρα που περνά είναι κρίσιμη. Αυτό το καλοκαίρι διαφέρει πολύ. Η σεζόν που έρχεται, σε όλα τα τμήματα, διαφέρει πολύ. Αποτελεί το σημείο αναφοράς μίας εποχής παρακμής και αν θα μείνει ανοικτή η χαραμάδα επιστροφής ή αν το παράθυρο θα κλείσει τελείως. Στην περίπτωση αυτή, ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει εγκλωβισμένος για πολλά χρόνια ακόμα παλεύοντας με τον καιρό που θα περνάει και τις αντιξοότητες που θα προκύπτουν.

Παναθηναϊκός: Η διοικητική αστάθεια σε όλα τα επίπεδα

Ο Γιάννης Αλαφούζος διανύει το μεγαλύτερο διάστημα αμφισβήτησης, ακόμα και σε σχέση με το 2018 που με τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του υποβίβασε τον Παναθηναϊκό (τον κράτησαν στην κατηγορίες οι υπόλοιπες ομάδες), εξαφανίζοντάς τον από τον ευρωπαϊκό χάρτη με την 3ετή τιμωρία. Παρόλα αυτά, η φετινή αγωνιστική πορεία της ομάδας που επεκτείνει για μία μαρτυρική σεζόν ακόμα τον ευρωπαϊκό αφανισμό υπήρξε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Στο σταυροδρόμι που βρίσκεται το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν χωρούν ημίμετρα. Ή θα αποφασίσει ο άνθρωπος αυτός να ακολουθήσει μία συγκεκριμένη στρατηγική επιστροφής εφόσον έχει σκοπό να παραμείνει ή θα πρέπει τάχιστα να προετοιμάσει – με σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου – την επόμενη ημέρα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το μοναδικό ενδιαφέρον είναι από την πλευρά του Μάρκου Δρακωτού το οποίο, όμως, είναι αποσπασματικό και από μακριά.

Στο μπάσκετ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραμένει μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ δίχως να ασκεί διοίκηση στο προσκήνιο. Οι πιθανότητες να επαναπροσδιορίσει τη στάση του το καλοκαίρι είναι άγνωστες, πέραν κάποιων ανώνυμων ενδιαφερομένων δεν υπάρχει καν υποψία ύπαρξης επόμενης ημέρας, οπότε το τμήμα μπάσκετ πορεύεται ως έχει. Το ευρωπαϊκό του status δέχτηκε ισχυρό πλήγμα φέτος, ωστόσο μία κακή σεζόν στην Ευρωλίγκα δεν σημαίνει κάτι.

Ο Ερασιτέχνης μπορεί να μην έχει την ισχυρή, χρηματοδοτικά, διοίκηση αλλά προοδεύει και αυτό πρέπει να πιστωθεί στους ανθρώπους που τον «τρέχουν». Φυσικά, απέχει πολύ ό,τι συμβαίνει από το επιθυμητό.

Παναθηναϊκός – Γηπεδικό: Ο Βοτανικός και το ΟΑΚΑ

Στα μέσα Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, που αυτή τη στιγμή είναι απολύτως στον αέρα ασχέτως και αν δεν λέγεται. Το ό,τι συμβαίνει με τις εκλογές της ΕΟΚ και το «stop» Αυγενάκη αποτελεί προπομπό, ενδεχομένως, για ό,τι θα συμβεί. Οπότε ας υπάρξει αναμονή το επόμενο 20ήμερο για το πώς και αν θα γίνει η ψηφοφορία της ΓΣ για τον Βοτανικό ή αν θα ολοκληρωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Εξελίξεις επί του θέματος θα υπάρξουν άμεσα, με την κοινοποίηση των διμερών συμβάσεων που έρχεται.

Η κατηφόρα του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον το μείζον ζήτημα για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Ότι έχει ατονίσει στις συνειδήσεις των φιλάθλων αποτελεί τεράστιο πλήγμα, σε κάθε περίπτωση. Μέσα στον Μάιο, επίσης, ήταν δρομολογημένη η ανακοίνωση συμφωνίας ΚΑΕ – Πολιτείας για το κλειστό του ΟΑΚΑ. Αυτό έλεγαν όλες οι πληροφορίες. Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο μακρόχρονης εγκατάστασης του τμήματος μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, μέσα στον Ιούνιο, όμως, θα υπάρξουν εξελίξεις.

Τέλος, η πρωτοβουλία της ΠΑΕ για βελτιωτικά έργα σε Λεωφόρο και Κορωπί – προς τη σωστή κατεύθυνση δεδομένα ό,τι συμβαίνει – δείχνει πώς το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ έχει τελειώσει για το Τριφύλλι με τα τώρα δεδομένα. Μαζί του και κάθε ενδεχόμενο ολικής επιστροφής στην Παιανία! Τουλάχιστον μέχρι τον Βοτανικό (αν γίνει), ο Παναθηναϊκός θα στεγάζεται στη Λεωφόρο. Επαναπροσδιορισμός δεδομένων θα υπάρξει το καλοκαίρι του 2022, αν το Τριφύλλι έχει βγει ξανά στην Ευρώπη.

Βοτανικός: Δύο ειδήσεις για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, την περασμένη Δευτέρα (24/5), ο Κώστας Μπακογιάννης τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια για το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών στον Βοτανικό. Αυτούσια η δήλωσή του: «Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα εθνικό προενταξιακό κέντρο μεταναστών στον Βοτανικό. Μία εκ των προϋποθέσεων πρέπει να είναι η οριοθέτηση ενός προγράμματος 2ετίας, από τη στιγμή που η Διπλή Ανάπλαση προχωράει. Δεν μπορεί αυτό το πρόγραμμα να κρατήσει περισσότερο, διότι υπάρχουν εξελίξεις στην περιοχή που είναι εξαιρετικά σημαντικές».

Τούτο λύνει πολλές απορίες και για την πρόοδο του έργου (που υπάρχει), διαλύοντας την εργαλειοποίηση της υπάρχουσας δομής, η οποία, πλέον, έχει ημερομηνία λήξης. Η ημερομηνία λήξης αυτή προσδιορίζεται 2-3 χρόνια πριν την ολοκλήρωση του γηπέδου του Παναθηναϊκού (εφόσον, τελικά, προχωρήσει). Επίσης, εγκρίθηκε από την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ η σύμβαση του Δήμου Αθηναίων για τα υποστηρικτικά έργα στον Βοτανικό συνολικού προϋπολογισμού 607.600 ευρώ. Προχωρά, λοιπόν, η δημοπράτησή τους. Όλη η διαδικασία κράτησε περίπου ένα μήνα, κάτι που δείχνει ότι οι διαδικασίες σε ορισμένα σοβαρά θέματα – που δεν τυγχάνουν της ανάλογης προβολής – είναι αρκετά γρήγορες.

Παναθηναϊκός: Σεβασμός και διοικητική υποστήριξη στον Γιοβάνοβιτς

Πολύ καλός προπονητής, όχι το λαμπερό όνομα που φαντάζονταν ορισμένοι πώς μπορεί να έρθει και να φτιάξει την ψυχολογία του κόσμου πριν η ομάδα μπει ξανά στο γήπεδο για την προετοιμασία της νέας σεζόν. Μνημειώδη όσα πέτυχε με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά επιτεύγματα μίας διαφορετικής εποχής. Σίγουρα, τεχνοκράτης και λάτρης των δεμένων – υπό τη σκέπη του – αποδυτηρίων, ωστόσο τίποτα από όλα αυτά δεν του εξασφαλίζει ούτε περίοδο χάριτος ούτε, φυσικά, την επιτυχία.

Όπως αποδείχτηκε στο φινάλε της περασμένης σεζόν, το αγωνιστικό έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά του κόσμου. Αν οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν θέλουν μία ηλεκτρισμένη Λεωφόρο – με αρνητική χροιά το «ηλεκτρισμένη» – σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, τη νέα σεζόν, επιβάλλεται να έχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα πάντα σε όλα τα επίπεδα (ρόστερ, προστασία ομάδας, πιστή ακολουθία της όποιας στρατηγικής αποφασίστηκε). Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αποτυχίας και τούτο πρέπει να γίνει αντιληπτό.

Πηγή: overfm.gr

 

 

Ετοιμάζεται νέο «μπαμ»! Θέλει την κορυφαία παίκτρια του Ολυμπιακού!

Previous article

Επιστρέφει στην Εθνική Κροατίας ο Χεζόνια

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.