ΔΙΕΘΝH

“Βόμβες” από τον Ζιντάν: «Φεύγω από τη Ρεάλ γιατί με κατηγόρησαν και δε με εμπιστεύτηκαν» (pic)

0

Με ένα γράμμα του ο Ζινεντίν Ζιντάν αποχαιρέτησε την Ρεάλ Μαδρίτης, εξήγησε τους λόγους που αποχωρεί και παράλληλα πέταξε τα καρφιά του στον Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο Ζιντάν άφησε αιχμές και μίλησε σκληρά, δείχνοντας ότι δεν είχε την εμπιστοσύνη που πίστευε ότι θα έχει από τους ανθρώπους της ομάδας που έχει τιμήσει όσο λίγοι.

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Είχα τη μεγάλη τιμή να είμαι παίκτης και προπονητής του πιο σημαντικού συλλόγου στην ιστορία, αλλά πάνω απ’ όλα είμαι ένας άλλος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Για όλα αυτά ήθελα να σας γράψω αυτό το γράμμα για να σας αποχαιρετήσω και να εξηγήσω την απόφασή μου να φύγω από την τεχνική ηγεσία. Όταν τον Μάρτιο του 2019 συμφώνησα να επιστρέψω στον προπονητή της Μαδρίτης μετά από ένα διάλειμμα περίπου οκτώ μηνών, το έκανα επειδή μου το ζήτησε ο πρόεδρος και ο κόσμος. Οταν γνώρισα έναν οπαδό της Ρεάλ στο δρόμο, ένιωσα την υποστήριξη και την επιθυμία να ξαναδούμε την ομάδα ψηλά. Αυτό το κλαμπ που ανήκει στα μέλη του, στους οπαδούς του, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γνωρίζω το ποδόσφαιρο και ξέρω τις ανάγκες ενός συλλόγου όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Το ξέρω ότι όταν δεν κερδίζει τίποτα, πρέπει να φύγεις. Αλλά εδώ έχουν ξεχάσει ένα σημαντικό πράγμα. Όλα όσα έχω πετύχει με την ομάδα. Γεννήθηκα για να είμαι νικητής και ήμουν εδώ για να κερδίσω τίτλους, αλλά υπάρχουν άνθρωποι και συναισθήματα και έχω την αίσθηση ότι αυτά τα πράγματα δεν μεριμνήθηκαν, ενώ και κατά κάποιο τρόπο με κατηγόρησαν..

Εγώ έφυγα γιατί ο σύλλογος δεν μου έδωσε την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη που χρειαζόμουν. Δεν πήδηξα από το καράβι και ποτέ μου δεν είπα ότι κουράστηκα την προπονητική. Το 2018 έφυγα μετά από δυόμιση χρόνια, έχοντας νίκες και τόσους τίτλους. Θα ήθελα η σχέση μου με τον σύλλογο και τον πρόεδρο να ήταν λίγο διαφορετική τους τελευταίους μήνες.

Πέρασα 20 χρόνια στην Ρεάλ και αυτό είναι το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή μου. Το χρωστάω στον Φλορεντίνο Πέρεθ. Ξέρω ακριβώς τι χρειάζεται η ομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτών των 20 ετών στη Μαδρίτη συνειδητοποίησα ότι εσείς ως οπαδοί θέλετε να κερδίσετε και φυσικά το κάνουμε, αλλά πάνω απ ‘όλα θέλουν να δίνουμε ό,τι έχουμε ως παίκτες και ως προπονητή. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δώσαμε το 100%. Φυσικά, δεν είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά μπορώ να δώσω τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ο καθένας στη δουλειά του, είτε πρόκειται για τους παίκτες είτε για τους εργαζόμενους του κλαμπ».

Το γράμμα αποχαιρετισμού του Ζιντάν

“Για 20 χρόνια, από την πρώτη ημέρα που πάτησα το πόδι μου στη Μαδρίτη και φόρεσα τη λευκή φανέλα μου δώσατε την αγάπη μας. Πάντα ένιωθα ότι υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο ανάμεσά μας. Είχα την τιμή να είμαι παίκτης και προπονητής του πιο σημαντικού συλλόγου στην ιστορία, όμως πάνω απ’ όλα είμαι ένας ακόμα παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Για όλα αυτά ήθελα να γράψω ένα γράμμα για να σας αποχαιρετήσω και να σας εξηγήσω την απόφασή μου να φύγω.

Όταν τον Μάρτιο του 2019 συμφώνησα να επιστρέψω στη Μαδρίτη μετά από ένα διάστημα οκτώ μηνών, έγινε διότι ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ μου το ζήτησε, αλλά και επειδή μου το ζητούσατε εσείς κάθε μέρα. Όταν με συναντούσατε στο δρόμο ένιωθα την υποστήριξη και την επιθυμία να με δείτε ξανά στο σύλλογο. Επειδή, μοιράζομαι τις αξίες του να είναι κανείς μέλος της Ρεάλ, αυτός ο σύλλογος ανήκει στα μέλη, στους φιλάθλους του, σε όλο τον κόσμο.

Προσπάθησε αυτές τις αξίες να τις πρεσβεύω σε κάθε τι που έκανα, προσπάθησα να γίνω ένα παράδειγμα. Πέρασα 20 χρόνια στη Μαδρίτη και ήταν το πιο όμορφο πράγμα που συνέβη σε μένα και γνωρίζω ότι το οφείλω σε εκείνον, στον Φλορεντίνο Πέρεθ ο οποίος επένδυσε σε μένα το 2001, που πάλεψε για να με φέρει την ώρα που υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι δεν το ήθελαν. Το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου. Θα είμαι πάντα ευγνώμων στον πρόεδρο για αυτό. Για πάντα.

Τώρα αποφάσισα να φύγω και θέλω να εξηγήσω τους λόγους. Φεύγω, αλλά δεν πηδάω από τη βάρκα, ούτε έχω κουραστεί να προπονώ. Τον Μάιο του 2018 έφυγα γιατί μετά από 2,5 χρόνια γεμάτα από νίκες και τρόπαια ένιωθα ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μία αλλαγή για να παραμείνει στην κορυφή. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Φεύγω γιατί ένιωσα ότι η ομάδα δεν μου δίνει την εμπιστοσύνη που έχω ανάγκη, δεν μου δίνει τη στήριξη να δημιουργήσω κάτι μακροπρόθεσμα.

Ξέρω το ποδόσφαιρο και γνωρίζω τις απαιτήσεις που υπάρχουν σε ένα σύλλογο όπως είναι η Ρεάλ, ξέρω ότι εάν δεν νικάς πρέπει να φύγεις. Εδώ, όμως, υπάρχει κάτι σημαντικό που έχει ξεχαστεί. Όλοι ξεχνούν τι έχω χτίσει σε καθημερινή βάση, τι έχω συμβάλει στην σχέση με τους παίκτες, τους 150 ανθρώπους που δουλεύουν στον ή για τον σύλλογο. Γεννήθηκα νικητής και θέλω να κατακτώ τρόπαια, αλλά πάνω από αυτά υπάρχουν άνθρωποι, συναισθήματα, ζωή και έχω το συναίσθημα ότι αυτά τα πράγματα δεν αξιολογήθηκαν και ότι δεν είναι κατανοητό ότι διατηρούν τη δυναμική ενός συλλόγους. Κατά κάποιον τρόπο έχω κατηγορηθεί.

Πέρασα 20 χρόνια στην Ρεάλ και αυτό είναι το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή μου. Το χρωστάω στον Φλορεντίνο Πέρεθ. Ξέρω ακριβώς τι χρειάζεται η ομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτών των 20 ετών στη Μαδρίτη συνειδητοποίησα ότι εσείς ως οπαδοί θέλετε να κερδίσετε και φυσικά το κάνουμε, αλλά πάνω απ ‘όλα θέλουν να δίνουμε ό,τι έχουμε ως παίκτες και ως προπονητή. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δώσαμε το 100%. Φυσικά, δεν είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά μπορώ να δώσω τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ο καθένας στη δουλειά του, είτε πρόκειται για τους παίκτες είτε για τους εργαζόμενους του κλαμπ”.

Παρασκήνιο: Απόφαση Γιοβάνοβιτς η αποχώρηση Μολό – Κρατά τον Σάντσεζ ο Σέρβος!

Previous article

Ετοιμάζει πρόταση ο Τσάβι Ρόκα για να πάρει δανεικό τον Αϊτόρ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.