0

Το γράμμα του οπαδού του Παναθηναϊκού, γνωστού ως «Μπασκετικός» για τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

«Όταν τα όνειρά σου γίνονται πραγματικότητα»

Ξεκινάμε με μία βασική παραδοχή, ότι όλοι οι οπαδοί είναι μικρά παιδιά. Κι όσο κι αν περνάει ο χρόνος παραμένουν παιδιά. Απλώς περνάει ο χρόνος. Δεν ενηλικιώνονται ποτέ. Δεν γίνονται ποτέ «political correct». Συνεχίζουν να ονειρεύονται ταξίδια, τελικούς, τίτλους, μεγάλες κερκίδες. Τα άλλα μικρά παιδιά στέλνουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη και του ζητάνε δώρα τα Χριστούγεννα για να ονειρευτούν μια βραδιά. Ενώ αυτοί, με λεωφορείο της γραμμής, ένα τζιν Αμερικής κι ένα κασκόλ στο χέρι, στον Τάφο βαφτιστήκανε, μαζί σου πορευτήκανε μέχρι το έκτο αστέρι.

Και τελικά, αφού υπάρχει ο «Παύλος ο Θεός», γιατί να τρέχουμε στους Αγίους… Αυτή είναι η μεγάλη Παναθηναϊκή Αλήθεια και το μήνυμα ευθύ, ζωντανό, από αγνές οπαδικές φωνές: «Παύλο Θεέ κανόνισε και φτιάξε την ομάδα, το πρώτο Ευρωπαϊκό να έρθει στη Γλυφάδα». Και ο «Θεός» κανόνισε, «λευκή» επιταγή στον Ντομινίκ Ουίλκινς και το ανατολικό αεροδρόμιο ήταν πραγματικότητα, η πρώτη προπόνηση της χρονιάς σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ ήταν πραγματικότητα, το πρώτο Ευρωπαϊκό στο Παρίσι ήταν πραγματικότητα, ο Παναθηναϊκός Πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η δικαίωση όλων των τρελών ονειροπόλων με πρώτο τον «Παύλο τον Θεό» και τα αδέρφια του, Θανάση και Κώστα.

Ναι, πιστεύω υπάρχει «Θεός» και έχει ονοματεπώνυμο: Παύλος Γιαννακόπουλος. Κίονας. Δωρικός. Στιβαρός. Ο μεγάλος τιμονιέρης του τμήματος, χωρίς να είναι απόμακρος, χωρίς κανένα φκιασίδι, που μόλις τον πλησίαζες, σίγουρα με μια συστολή, προσφωνώντας τον «Κύριε Πρόεδρε», άκουγες ένα τόσο ζεστό και ανθρώπινο «ορίστε παιδί μου», που σε έκανε να νιώθεις ότι μιλάς σε δικό σου άνθρωπο και τον σεβασμό προς το πρόσωπό του να μεγαλώνει απίστευτα για αυτή την μεγαλοσύνη.

Και η μεγαλύτερη απόδειξη αυτής της μεγαλοσύνης είναι όταν ο ίδιος πήγε στους συνδέσμους να ακούσει τους οπαδούς από κοντά. Η φωτογραφία στην ταράτσα στοκλαμπ Ζωγράφου, η επίσκεψή του στους “Mad Boys” είναι πραγματικότητα που τον βοήθησε να πάρει τη μεγάλη και ιστορική απόφαση να φέρει στον Παναθηναϊκό τον«πρωτομάστορα» Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να ζήσουμε όλοι μαζί τα επόμενα χρόνια τη Θεσσαλονίκη, τη Μπολόνια, την Αθήνα, το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη. «Θεέ μου»,τι ευτυχία μου έδωσες!

Ο πατέρας μου ο σεβαστός και αγαπημένος μού έδωσε το «Ζην». Κι εσύ Θεέ, μου έδωσες το «Ευ ζην». Ήσουν καλός, ήσουν γλυκός και είχες τις χάρες όλες.

Παύλος Γιαννακόπουλος, ο «Θεός».
ΑΘΑΝΑΤΟΣ

 

πηγή: onsports.gr

Πρώτα αποχωρήσεις και μετά μεταγραφές!

Previous article

Πρωτάθλημα νούμερο 40 για τον Παύλο!

Next article

You may also like